Pigga gamla

Igår kväll käkade vi middag vid Stadion på en restaurang vid namn Svenska Gårdskök. Ett märkligt namn, men de serverar en del svensk husmanskost, vilket vi tyckte var passande i sammanhanget. Det berodde på att middagen var med paret Bianchi som är Valles mammas lillasyster och hennes man. De är runt 80 och brukar nästan varje år komma en sväng till Sverige innan jul. 
 
Även om de är nästan dubbelt så gamla som oss är de väldigt pigga. Restaurangen låg rätt långt ifrån deras hotell, och vi gick både fram och tillbaka i kylan och halkan. Efteråt skulle det prompt drickas kaffe någonstans, trots att klockan närmade sig 22.00, och efter det skulle de följa oss till tunnelbanan :-). Inget gnäll på dem inte :-).
 
Den här dagen har främst handlat om nädvändiga sysslor som städning, träning och handling av mat.
 
En sista grej. Under förra helgen såg jag dokumentären "Maria Lang: Sveriges första deckardrottning". Väldigt passande eftersom jag under den senaste tiden läst rätt många av hennes böcker. Jag hade inte fattat att hon var så stor som hon var på 50-talet. Även kul om hon nu hade en fling med Bang och att hon sov på dagen och var vaken på natten. Intressant karaktär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0