En salig blandning

Vi har köpt en flygresa till Indien i slutet av april, så mycket tyder på att vi kommer åka dit en sväng :-).
 
Ett år sedan kriget startade i Ukraina. Även ett år av irritation gällande att jag inte förstod vad som skulle hända. Det var jag inte ensam om, men ändå. Det ger en oordning i huvudet och funderingar på vad det är mer som jag inte riktigt förstår? Något som jag gissar att jag lärt mig mer av, är hur mycket som handlar om diktatorernas egna säkerhet. Speciellt i förhållande till den västliga världsordning som växt fram med mänskliga rättigheter osv. De kan inte bara lämna över till någon annan.
 
Det är väldigt få ukrainare som tagit sig till Sverige. Det är miljoner i Polen och Tyskland, men typ 50 000 här, om jag minns rätt från siffrorna jag läste igår. Den enorma skillnaden förvånade mig mycket. Även länder som Italien och Spanien har tagit emot många fler, ialf dubbelt så många. Klart det är lättare att ta sig till Polen och Tyskland, men det måste handla om Sveriges rykte också?
 
Tvära kast nu... "Sessan - en kunglig saga" om Kungens syrra Birgitta var mycket mer underhållande än vad jag hade trott. Skön tant minst sagt. Hon hade solat lite för mycket enligt Valle, men annars var hon alla tiders :-). Tänk om hon hade gift sig med Shah av Iran, det hade väl varit något :-).
 
Det blev även ytterligare en Beck-film igår - "The Money Man". Inte så tokig. Snygg duschscen med Gunvald och många unkna bögskämt. Det märks att filmen är från 90-talet, men det är också befriande på något sätt.
 
Vi öppnade även vårt falanghina-vin som vi köpte i Italien igår. Starkt och rätt torrt. Inte det bästa att bara dricka en fredagskväll om en inte vill bli allt för påverkad. Än så länge är det rätt mycket kvar i flaskan :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0