Måndag

Inga större planer den här veckan.
 
"Sveriges sista kungar" var intressant. Att det var först med nuvarande kung all kungens makt försvann visste jag inte riktigt. Antar att jag stött på det några gånger, men det var inget jag kom ihåg att jag visste sedan tidigare :-). Att Margrethe II av Danmark och Kungen är kusiner visste jag nog inte heller. Jag har under min uppväxt varit mer än ointresserad av monarkin, men det är trevligt att få lite koll på hur allt hänger ihop. Det är ju mängder av namn jag känner igen. Bertil, Eugen, Sibylla osv... Det är nog lite klarare nu.
 
Något som inte vara lika intressant var Beck-filmen "Pensionat Pärlan". Otroligt usel film. Ett manus som var totalt orimligt. Massa trådar som omöjligtvis kunde hänga ihop och slutledningsförmåga som får en att häpna. Även ankarbarn och annat gällande invandring som var helt verklighetsfrånvänt, eller ialf inte i närheten om hur det sett ut de senaste 15 åren.
 
Men ändå tittar jag vidare... Det finns ändå ett litet underhållningsvärde :-). Beck-filmerna är lagom långa också. Jag orkar se dem en vardagkväll. Inte för att det var vardag igår, men ändå...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0