Röda rummet som serie

Jag har under en längre tid försökt ta mig igenom filmatiseringen från 1970 av Röda rummet. Idag blev jag äntligen klar. Nio avsnitt av i mitt tyckte inte allt för stor underhållning.
 
Jag läste ju boken för en tid sedan, och upplevde den som rätt rörig. Filmatiseringen känns ännu rörigare. Det kan ju dock vara som så att jag inte kollat tillräckligt uppmärksamt osv, men ändå. 
 
Filmatiseringen är som jag förstår det producerad av svensk televison. Det finns ju mängder av filmatiseringar av svenska klassiker från ungefär samma tid som den här filmatiseringen. Var skådisarna typ anställda av SVT eller vad jag ska kalla det? Jag är för lat för att googla det djupare. Jag har sällan blivit helt betagen av de här filmatiseringarna, även om jag gillar tanken med dem. Det verkar ha varit en grej på den tiden att filmatisera alla svenska klassiker, det istället för att tänka nytt. Är ju fint i sig, men det blev inte alltid så underhållande.
 
Gällande filmatiseringen av Röda rummet upplever jag att skådisarna har väldigt roligt. De spelar över för fulla muggar och allt är väldigt teatraliskt. De gör på något sätt så att alla blir "karaktärer", och det var säkert meningen, men det blir overkligt. Kanske meningen, men men. Hursomhelst, det måste ha varit väldigt roligt att spela in Röda rummet. Alltså att få göra något roligt, som inte är så bra, men att det inte spelar så stor roll, finansiering finns ändå, och det kommer sändas på statens TV, med typ tvingade tittare, hur bra eller dåligt det än blir :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0