2022

Efter varje år känner jag att jag måste skriva en liten recension gällande året som gått, och därav det här inlägget.
 
På det stora hela har 2022 varit ett utmärkt år. Världen har öppnat upp igen och det har blivit möjligt att gå på större konserter osv igen. Även om pandemin är kvar så behandlas den av folket ungefär som en vanlig influensa. Gällande pandemin är jag glad gällande att Sverige valde en öppnare väg än många andra länder. Med anledning av att det inte längre är några begränsningar på grund av pandemin har det här året varit utmärkt. Jag har varit på massor av konserter, främst för att det är enkelt när jag bor i Sthlm. Varför inte gå och se Sting, Deep Purple och Kiss mitt i veckan när det bara är att ta tvärbanan så att säga? Det är en stor fördel med Sthlm. Inte för att jag saknade det när jag bodde i Örebro, eller var uttråkad i Örebro, men det är härligt att kunna göra det. Jag trodde inte heller att jag skulle gå så mycket på konserter och dylikt som jag har gjort när jag flyttade hit, men där är jag glad att jag hade fel :-). Det har exempelvis varit lättare att få tag i biljetter än jag trodde innan. Det tror jag dock beror lite på att det är så mycket nu efter pandemin.
 
Sammantaget har det här året inneburit mängder av konserter. Jag tänkte räkna efter, men jag pallar inte. Bara genom Grönan-kortet blev det över 10 konserter. Även om en behöver vara där lite tidigt ibland är det där kortet extremt fördelaktigt. Även en dag på Lollapalooza bidrog till några konserter.
 
Det blev även ett par seminarium, eller vad en ska kalla det, med bland annat Bill Browder, vilket var väldigt intressant.
 
Vad var bäst av allt dessa evenemang? Jag tror nog ändå att Joel Gibb i Örebro och The Ark på Skansen var det bästa.
 
Börsen har varit katastrofal för mig. Jag har förlorat mycket pengar under året, men saken med aktier är ju sådan att en inte egentligen förlorat någon innan en säljer. Jag har ökat mitt innehav av aktier under året och tror och hoppas att det kommer bli bra framöver. Ca 27 % ned på ett år känns dock :-).
 
Jobbet har flytit på med ny tjänst under hösten. Intressant att pröva på något annat. Jobbet har även fortsatt på ett bra sätt, inget som generellt belastar mitt privatliv.
 
Privat kan jag endast minnas en riktigt dålig sak under året och det var en väns cancerbesked. Jag tror och hoppas dock att det kommer lösa sig bra. I övrigt är det väl just ålder och sjukdom som jag inte tycker om. Ju äldre jag blir ju rimligare blir det att nära och kära blir sjuka och dör. Det har jag svårt att acceptera.
 
I världen har väl det mesta blivit sämre med anledning av Rysslands för mig oväntade invasion av Ukraina. Det är en missbedömning från min sida som jag inte tycker om. Jag missbedömde även inflödet av ukrainare till Sverige. Jag trodde det skulle bli många fler. Jag är inte ensam om de här missbedömningarna, men ändå, det är störigt :-).
 
Ungefär som jag skrev när jag fyllde 40, jag är väldigt nöjd med tillvaron i dagsläget.
 
Tankar för 2023? Egentligen inga direkta, men jag hoppas att bostadspriserna går ned ytterligare så att vi kan köpa en bra bostad. I övrigt har jag som nyårslöfte att lära mig italienska hjälpligt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0