En lång och härlig dag

Efter en rätt långsam löprunda på morgonen blev det en härlig dag med sightseeing och gott umgänge.
 
Sedan jag såg en dokumentär om svensk hårdrock för en tid sedan har jag tänkt att jag ska besöka Skogskyrkogården igen. Jag och Valle var där för några år sedan, men nu hade jag några speciella platser som jag ville besöka. Främst var det korset som finns med på ett album med Entombed. Ett band jag aldrig lyssnat på, men jag kände att jag hade missat korset när jag var där senast, och det förefaller vara en viktig grej med hela kyrkogården.
Inte den första som tagit en liknande bild, och inte den sista heller, och därmed kände jag mig nödd och tvungen att göra det samma :-).
 
Jag har ju även en tendens att finna det intressant att besöka olika kända personers gravar, därför passade jag även på att besöka Greta Garbos grav, som låg väldigt fint till på Skogskyrkogården.
En fin plats till minne av Greta Garbo.
 
När jag var nöjd med det här besöket drog jag iväg till Kungsträdgården för att kika på almarna. Jag lovade ju här för en tid sedan att jag skulle göra det, nu när jag vet vilka almar det handlade om där 1971.
Det här tror jag är spår efter en sågklinga som inte fick slutföra sitt arbete, men jag är inte säker.
...och de här almarna vid Tehuset mot slottet bör det väl vara. Nu ska den här almfrågan vara utredd och klar för mig :-). Den har stört mig något genom åren, men nu känns allt bra :-).
 
Nöjd med dagens egna sightseeing blev det en promenad till Pitcher's på Mariatorget för mat, öl och fotboll med Linus. Matchen mellan Liverpool och Chelsea slutade 0-0 och var en tråkig historia. Eftersnacket om att det var en medioker match mellan två mittenlag var helt riktig. Linus var en klart större höjdpunkt än matchen :-).
 
Jag hade även bokat en tur med Stockholm Ghost Walk i Gamla stan, och dit kom även Bias som nu är stockholmare han också. Mycket trevligt!
 
Turen var väl inte riktigt som jag hade förväntat mig, det var mer av en vanlig historisk tur än att det var fokus på spöken med mera. Guiden var ialf utmärkt, och det är alltid kul att gå och lyssna på historia. Jag fick även hoppa in och få huvudet avhugget på Stortorget. Dessvärre lyckades jag inte få mitt huvud att rulla iväg, vilket jag blev instruerad till. Men, men, jag är ju en ovan skådespelare :-). I övrigt var det kallt att gå turen, trots att temperaturen inte var så väldans låg.
 
Efter turen mötte vi upp Valle vid restaurangen Zinnia på Götgatan. Där blev det utmärkt asiatisk mat på en livlig och trång restaurang med trevlig service. Ett mycket lyckat besök med fantastiskt umgänge. Förutom Bias fingrar som var läskigt vita efter vandringen i kylan :-).
 
Tack för igår alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0