Kai

Lördag morgon, grått ute, och en lätt känsla av att det faktiskt blev ett par glas vin igår. Vi hade köpt med ett Müller Thurgau från Italien. Jag hade säkert druckit Müller Thurgau någon gång tidigare, men inget jag kunde komma ihåg. Det har väl inte världens bästa rykte av vad jag förstår, vilket säkert mest är fåneri. Det påminde om Riesling och var friskt, fruktigt och mycket lättdrucket.
 
I förrgår såg vi dokumentären på Netflix om "Kai the Hatchet-Wielding Hitchhiker". Den handlar om en snubbe som kallar sig Kai och som blev känd efter att ha huggit en man med yxa som i sin tur hade attackerat några andra personer. Själva grejen var väl att Kai i en intervju efter händelsen föreföll ha en spännande personlighet. Intervjun blev viral under 2013, Kai blev känd, men sedan råkade Kai ha ihjäl en äldre man i dennes hem, och blev sedermera dömd till ett längre fängelsestraff.
 
Av någon anledning hade jag sett den virala videon tidigare, men jag kan inte minnas när. Kan vara på Twitter eller något, så för en stund tänkte jag att jag kände till den här historien redan, men det gjorde jag inte, eller jag mindes att Kai blev misstänkt/dömd för mord, men jag kan fortfarande inte komma ihåg varför jag visste det innan vi såg dokumentären. Nåväl, en rätt intressant historia som leder till många tankar hos många gällande uppfostran, droger, straff osv.
 
Jag har även under veckan läst ut en oansenlig bok, men ändå för mig oväntad bok att läsa. Det var boken "Hårdhandskar" av Dick Francis. Dick Francis var en brittisk före detta jockey som började skriva deckare varav ialf många handlade om den brittiska kapplöpningsvärlden. Jag hade aldrig hört talas om varken författaren eller huvudkaraktären i boken, Sid Halley, tidigare. Av någon anledning fick jag boken av Bettan när vi var i Rom förrförra gången. Jag tackar aldrig nej till en bok, men jag frågade av någon anledning aldrig varför jag fick just den boken. Jag får se till att göra det i efterhand :-). Nu har jag ialf läst den, och den var väl som en säger helt ok :-). Många olika trådar i boken att följa.
 
I övrigt har det varit en bra vecka hittills och vi har köpt biljetter till Depeche Mode och jag har köpt biljett till Hur kan vi live. Jag tror att det kommer bli en spännande och rolig vår det här. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0