Lysande Utsikter 1998

Det var rätt pinsamt att se Liverpool - Wolverhampton i lördags kväll. Liverpool fick ett offside-mål och Wolverhampton blev av med ett mål som var offside, trots VAR. I övrigt var matchen, som slutade 2-2, som vanligt den här säsongen, Liverpool marginellt bättre, men långt ifrån så bra som en tänker sig att de ska vara.
 
Igår såg vi filmen "Lysande Utsikter" från 1998. Sedan jag läste boken för något år sedan har jag tänkt att se någon, eller alla, av filmerna. Sedan upptäckte jag av en slump att den här filmen hade regisserats av samma person, Alfonso Cuaron, som regisserat "Harry Potter och fången från Azkaban". Jag kikade runt på mina streaming-tjänster, och filmen fanns på Disney Plus. En kul grej är att Mike Newell som regisserat "Harry Potter och den flammande bägaren" även regisserat en filmatisering av "Lysande utsikter" år 2012. Allt hänger ihop :-).
 
Nåväl, den här versionen av "Lysande utsikter" från 1998 har fått rätt svaga recensioner, så jag var inte speciellt förväntansfull, men jag blev positivt överraskad. Det är en modern tappning på boken, så den utspelar sig i nutid i Florida och New York. Det är alltid lite pajigt, men utöver det är fotot och skådepelarinsatserna riktigt bra. I min värld är alltså filmen inte alls så dålig som recensionerna förespeglat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0