Mjöd

Idag har jag druckit mjöd. Det är kanske inte första gången, men jag kan inte komma ihåg att jag druckit det förut, och det var inte alls vad jag trodde att det var.
 
Anledningen till att jag drack mjöd idag berodde på att jag var en sväng till "The Viking Museum" på Djurgården. Varför jag gick dit vet jag inte riktigt själv, men jag skrev upp det här hemma efter att ha sett en dokumentär om vikingar för en tid sedan, så då var jag ju tvungen att gå dit. Det ingick en rätt bra guidning i form av en introduktion till vikingatiden i priset, men annars var museet främst ett interaktivt museum som kanske främst passar barn. Givetvis fanns det en del gamla vapen osv, men det fanns ingen pryl eller skepp som fångade mitt intresse något nämnvärt.
 
Under introduktionen avhandlades mjöd, och att det är ett honungsvin och inte en öl som många tror, och det var väl även det jag trodde innan. Det sades även att det gick att köpa i restaurangen, så när jag kände mig klar med museet gick jag till restaurangen för att testa mjöd, men det visade sig att de endast hade mjöd i flaskor på minst 33 cl, och det med en styrka på 13 %. Jag kände därmed att jag inte hade något annat val än att köpa en flaska och även äta samtidigt, annars fanns det väl en risk att jag skulle bli lätt berusad :-). Så lunchen idag innebar att jag nästan hävde i mig vad som i jämförelse är en halv flaska vin till lunch, och det ensam, vilket nog aldrig har hänt förut :-).
Skål!
 
Eftersom mjöd är gjort på honung kom magkatarren som ett brev på posten. Jag har nästan aldrig magkatarr numera, vilket säkert beror på att jag typ aldrig snusar numera, men honung och quinoa brukar göra att den kommer tillbaka, men bara lite kort innan det går över.
 
Så med en sur mage gick jag sedan vidare till Rosendals slott. Jag var orolig för att jag skulle stinka alkohol, men antar att det var lugnt så länge ingen luktade mig i munnen, och det tänkte jag att jag nog skulle kunna undvika :-).
 
På Rosendals slott gick jag en trevlig guidad tur på en timme med en kunnig guide. Främst handlade den om Karl XIV Johan, eftersom det var han som lät uppföra slottet.
Rosendals slott från baksidan.
 
Jag hade även tänkt att göra lite mer under dagen, men tänkte efter hand att jag sparar det till en annan dag.
 
I övrigt såg vi filmen "Inte flera mord" igår. Den var lika dålig som förväntat. Seg och svaga skådespelarinsatser. ...och varför röker alla hela tiden, det minns jag inte var fallet i boken?
 
Nu blir det väl Nato också. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0