När resan är målet

Nu har vi varit hemma lite dryga 12 timmar. Resan hem var lång. Buss från Sand in Taufers till Brunico, tåg från Brunico till Fortezza, tåg från Fortezza till Verona, buss från Verona till flygplatsen i utkanten av samma stad, flyg till Hamburg. I Hamburg var det trångt, och försenat flyg. Någon timme försenade flög vi iväg till Arlanda. Från Arlanda blev det buss till centrala Sumpan varifrån vi sedan gick hem. En si så där 15 timmar tog det. Lite jobbigt, men samtidigt är det kul att det går :-).
 
Hände det något speciellt under den långa resan? Vi fick åka ÖBB-tåg mellan Fortezza och Verona, ett par amerikaner hade inte rätt biljett och fick betala extra, en kvinna tjafsade med flygvärdinnan på flyget mellan Hamburg och Arlanda. Annars var det väl inga egentliga konstigheter.
 
Arlanda har fått en ny säkerhetskontroll, vilket var på tiden. En behöver inte heller packa upp sin dator eller påsen med toalettartiklar. Det är dock långt att gå till terminal 4, som för en tid sedan inte bara är inrikes. Det jag menar med långt att gå är för att även om det står att det är på terminal 5 en ska kan en ändå få gå till terminal 4. Samma sak om en anländer till terminal 4, så måste en gå ut genom terminal 5. Även om saker och ting säkert är på gång att bli bättre är Arlanda fortfarande en rätt pinsam flygplats.
 
Några andra tankar från resan? Det har ju blivit mycket mat och jag har fått bekanta mig med en del nytt vin, speciellt vitt. Jag skulle vilja dricka mer vin generellt, men jag tänker att det inte är så bra utifrån hälsoskäl. ...fast det kanske är värt det ändå?
 
Jag har fått lära mig att det finns speciella knivar för att äta fisk. Borde jag väl ha vetat innan, men det var första gången jag reagerade på det. Societets-damerna var mer vana än mig :-).
 
Det här med att vandra är kanske inte så dumt, men jag behöver ett par vandrarskor och bättre kläder om jag ska vandra lite mer seriöst. Det är ju alltid fint att röra på sig under semestern.
 
Att alla pratar tyska i Sydtyrolen och att det var massa religiösa grejer med krucifix överallt var intressant att uppleva. Jag åker mer än gärna tillbaka till Sydtyrolen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0