Paviljong och Kymlinge

Dagen innan vi åkte till Italien passade jag på att besöka Gustav III:s paviljong i Hagaparken och den övergivna tunnelbanestationen Kymlinge. Båda platserna är på cykelavstånd, så det fungerade bra att ta dem under samma dag.
 
Gustav III:s paviljong har jag tänkt att besöka rätt länge, och jag har varit utanför tidigare, men det är bara på sommaren en kan gå in. Paviljongen är inte så mycket för världen utifrån, men den var delvis riktigt vacker inuti.
Spegelsalen med utsikt ut mot vattnet var höjdpunkten. Speglarna var tydligen otroligt dyra också och hittransporterade från Frankrike om jag minns rätt.
 
Bra guide också!
 
På eftermiddagen cyklade jag istället ut till Kymlinge station som ligger i skogen mellan Hallonbergen och Kista. Den ligger verkligen mitt inne i skogen, vilket var lite överraskande. Kymlinge station har för mig länge varit en intressant plats med anledning av myterna om spöktåget Silverpilen som ska stanna på stationen. Hursomhelst en rätt märklig plats.
Den övergivna stationen i Kymlinge. Det hade varit intressant att klättrat över stängslet och tagit en närmare titt under "bron", men jag tänker att en ska följa de regler som finns, så det blev inget av med det. Är det ett spöktåg det där förresten? Finns det så gamla tåg nuförtiden i tunnelbanan? Ja tyvärr... :-).
 
Idag har det annars varit en lugn dag, men imorgon blir det nog lite mer. Främst hoppas jag dock på någorlunda positiva besked!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0