Spotlight och Pinot Grigio

En lugn och skön första vecka på jobbet. Kanske för lugn, ingen stress hursomhelst.
 
Igår såg vi filmen "Spotlight" och drack vitt vin av druvan pinot grigio från Trentino. Det blir väl oftast så, har en varit i krokarna av en plats blir dess produkter mer intressanta.
 
En sak i taget, filmen "Spotlight" var fantastisk. Jag får till och med en bitter eftersmak eftersom jag inte sett filmen tidigare, ungefär som att jag inte förstått något innan, nästan lite dåligt samvete. Filmen vann till och med Oscar för bästa film 2016, så det är ingen okänd film. Den handlar om tidningen Boston Globes gräv gällande katolska pedofil-präster i Boston. En film som borde ha intresserat mig innan, men jag har väl missat den, eller inte brytt mig tillräckligt. Behöver inte säga så mycket mer, men en av de bästa filmerna jag sett på senaste tiden.
 
Angående vitt vin från Italien är det rätt mycket som vi dricker i Italien som inte finns på Systembolaget. Jag hittade ingen falanghina, müller-thurgau eller gewurztraminer från Italien när jag vär där igår, så det fick bli en pinot grigio och en verdicchio. Vi öppnade pinon igår, som synes var från Trentino, och den var lite väl sur till en början, men efter en liten stund blev den riktigt bra. Torr och god.
 
I övrigt såg jag en dokumentär i veckan om Johnny Depp som inte gav några bestående minnen. 
 
Ytterligare i övrigt förefaller det vara värmerekord lite överallt, medan det är rätt kallt här i Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0