Wi-Fi finns visst!

Det finnt ju visst Wi-Fi här på boendet, det var jag som hade fattat fel en liten stund. Nätverket har ett namn i form av en sifferkombination, så det var inte helt lätt att förstå :-). AC finns dock inte, och det är lite drygt. Inte för att det är supervarmt här i Bordighera, men det är tillräckligt varmt under nätterna för att det ska vara lite knöligt att sova.
 
Igår var vi främst på stranden. Inte min favoritsysselsättning, men inte heller fel. Vattnet är turkost och vackert, dock är det stenstrand och det blir djupt direkt. Det kostade även 45 euro att hyra ett par solstolar och ett parasoll en hel dag. Lite galet, men samtidigt inte överraskande, det är alltid orimligt dyrt när det kommer till det här i Italien. Det finns dock delar av stränderna som är gratis, men då får en ha med egna grejer. Passar bra för ett dopp, men inte för en hel dag. För att göra det tydligt, stränderna i Italien är alltså oftast ockuperade av olika företag, så en måste betala en summa för att få vara där, men då finns det typ alltid restaurang, omklädningsrum, solstolar, badvakt osv.
Gratisstranden i Bordighera.
 
Under kvällen tog vi en promenad upp till Bordighera Città Alta som är en äldre del av Bordighera och ligger vackert uppe på berget med små gränder, torg och mängder av restauranger.
 
Hittills har vi blivit bjudna på allt. Vi bor på ett enklare hotell, men det är helpension. I fredags när vi kom blev vi dessutom bjudna på en finare restaurang vid havet av Lucio, han som fyller år och är anledningen till att vi är här. Ikväll är själva födelsedagsfesten, och jag kan inte tro annat än att det blir mycket god mat där med.
 
Imorse var jag ute och sprang en sväng, men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu under eftermiddagen. Det är rätt varmt, så det kanske blir ett dopp, men vi får se. Är lite sugen på att åka till San Remo en kort sväng, men tveksamt om det blir av.
 
I övrigt gick det bra att ta tåget från Nice över gränsen till Ventimiglia i Italien i fredags. Det var trångt, men vi kom fram :-). Vi såg inte några kravaller under den korta tid vi var i Frankrike.
 
Jag har även en hel del att förtälja om vad jag gjorde i torsdags i Sverige, men det får bli senare, eller en annan dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0