Djupet

Kvartal har en podd som kallas Djupet där de går på djupet med vissa frågor. I helgen hade de en om apatiska barn. Det var länge sedan jag hörde något om apatiska barn, och de försökte reda ut hur situationen ser ut gällande apatiska barn i dagsläget. De kom fram till att det knappt finns några apatiska barn i dagsläget. Det är märkligt utifrån hur många barn som bedömdes vara apatiska för inte så många år sedan.
 
Jag har skrivit en del om det här förut och har min bild ganska klar gällande vad det främst handlar om. Det spelar dock mindre roll nu. Det intressanta med de som var med i Djupet var att de alla hade vettiga åsikter och försökte nyansera så gott de kunde. Däremot intervjuades utöver dem en gammal kvinnlig läkare som har, och är, djupt involverad i att de apatiska barnen verkligen är sjuka. Det kan en ha åsikter om, men hon visade verkligen på hur fel det kan bli när fel personer får för mycket inflytande. Hon började nämligen gråta under intervjun, komma med en hel del svagt underbyggda påståenden, men allra främst visade det sig att hon hade svårt att se en bredare bild eftersom hon som barn varit med om att hennes bror hade dött efter att han ramlat ned från ett träd. Det hade gjort att hon blev så tagen att hon bestämde sig för att bli barnläkare, och hjälpa barn vill varje pris.
 
Ni förstår ju själva att en sådan person inte vill se en någorlunda objektiv bild. Det blev således en rätt sorglig intervju som främst visade hur fel det kan bli när fel folk får inflytande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0