En salig blandning

Liverpool kom ned på jorden abrupt genom att förlora mot Bournemouth. Vi hade pratat om det på jobbet, att det nog skulle kunna bli på det viset, så det var ingen överraskning. Jag tänkte innan att ett lågt sittande lag och en tidig avspark skulle kunna röra till det för Liverpool, vilket det också gjorde. Den höga och något icke samspelade backlinjen med ett lite för dåligt mittfält gav flera kontringsmöjligheter. Det straffade Liverpool igen. 
 
Liverpool borde ändå ha vunnit matchen. Missade straff, hade ett par riktigt bra lägen, och någon enstaka fantastisk räddning av Bournemouths målvakt. Så i en "vanlig" värld hade det här blivit 2-0 till Liverpool och alla menat efteråt att det är starkt att vinna när laget inte är helt på topp. Nu blev det inte så med anledning av mittfältet och den inte helt samspelade backlinjen.
 
I veckan såg jag "Kina och uigurernas tragedi". Det är ofta skavigt när grupper med olika religiösa uppfattningar ska samsas. Jag har spontant svårt att komma på något exempel där det fungerar smärtfritt när de olika religiösa grupperna blivit relativt stora. Östturkestan var något jag lärde mig, och det hade kanske varit bäst om det landet hade funnits kvar idag?
 
"Kvinnan som knäckte maffian" handlar om en kvinna som knäckte koder som maffian skickade under förbudstiden i USA. Det förbudet fungerade ju halvbra, och frågan är om förbud mot berusande preparat någonsin är rätt väg att gå?
 
Till sist såg jag igår kväll "Djävulens advokat" om Giovanni Di Stefano som lyckades lura halva världen att han var advokat. Det är väl en sak, men han lurade dessvärre en himla massa människor på pengar. Jag blir så äcklad av människor som i slutändan endast tänker på sig själva, och den här herrn är verkligen en sådan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0