Flygolyckor

När jag sökte i bloggen om vad jag trodde hade hänt med MH370 när det hände var jag inne på att det kunde ha varit något liknande som hände med Air France Flight 447 år 2009. Det var ett plan som typ helt plötsligt föll ned i Atlanten i mitten av en flygning. Det är ju lätt att dra sådana slutsatser när en inte vet så mycket om något, alltså att en förenklar grovt. Hursomhelst blev jag nyfiken och såg därför en dokumentär om Air France Flight 447 igår.
 
Rätt otäckt måste jag säga. Piloterna fick fel information gällande hastigheten och lyfte nosen uppåt. Det verkar dock ha gått för långt så planet stallade och tappade flygförmågan, och således föll rakt ned i Atlanten.
 
Det gjorde att jag såg ytterligare en dokumentär idag om flygolyckor, och det blev om den för mig eventuellt helt okända olyckan i norra Sverige med West Air Sweden Flight 294 år 2016. Förvisso ett transportplan, men ändå ett stort plan som tidigare hade varit ett passagerarplan. Där fick piloterna också fel information från instrumenten och sänkte nosen så att de till slut tappade kontrollen och kraschade mer eller mindre vertikalt.
 
Det är ju sådant jag inte ska titta på, alltså när piloter lyckas ställa till det och krascha plan lite från ingenstans.
 
Risken finns nu att jag kommer se fler av de här dokumentärerna :-). Det är en serie som heter "Mayday" eller "Air Crash Investigation".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0