Lejonhjärta

Igår såg jag den sista delen om Normandie och dess vikingakungar. Den här gången var det om Rikard Lejonhjärta. Det är ju också ett namn som funnits sedan tidigare i minnet, men inte så mycket mer än så. Nu hoppas jag att jag förstår att han är en av de sista kungarna i Normandie och att han hänger ihop med Rollo och Vilhelm Erövraren. Jag har inte så mycket mer att säga om det, men Lejonhjärta påminner mig om det gamla indiebandet Peggy Lejonhjärta.
 
Om jag nu minns rätt såg jag Peggy Lejonhjärta tillsamans med Robert första gången jag var på Kåren i Örebro. Det var innan jag började plugga och sannolikt även innan jag ens flyttade till Örebro. Rätt bra spelning och lite spännande att besöka Kåren som jag minns det. Sannolikt var det i slutet av 2004.
 
På den tiden fanns det ju inte telefoner med vettiga kameror, om det ens fanns telefoner med kameror, och det var även innan ialf jag hade en digitalkamera, så jag tog inte bilder i parti och minut, vilket gör det svårare än nu att datera olika händelser.
 
Hursomhelst är jag rätt säker på att vi efter Kåren hamnade på en korrefest nere på Tybblegatan. Där tror jag vi lånade innehållet i en flaska Baileys vi hittade i något rum och festade runt. Till slut kom störningsjouren eller något liknande och festen tog slut. Under tiden träffade vi en framtida flickvän till Robert och kvällen hade blivit så sen att vi bestämde oss att gå hem till Robert. Jag antar att det inte gick några bussar längre och taxi var väl för dyrt, eller att vi inte hade några nummer. Det var ju inte lika enkelt med Bolt, Über osv då heller. 
 
När vi bestämde oss för att gå minns jag det som att det kändes som att det var superlångt, och att jag även tänkte så efteråt. Det var typ 3-4 km vi skulle gå, så förvisso rätt långt, men inte så jävla farligt trots allt. På vägen stannade vi på en nattöppen mack och fick med oss en högaffel därifrån utan att betala. Jag vill inte hänga ut någon, men det var inte jag som fick med mig den därifrån, men det var jag som fick den till slut ialf :-). Den gav jag sedan bort i julklapp till Juliana och Erik :-).
 
Det var alltså en för mig rätt händelserik kväll, och därmed har namnet Lejonhjärta en lite större innebörd för mig än mycket annat :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0