Njae...

Är det inte regn så är det blaskig snö som kommer från den gråa himlen. Valle är i Italien och jag har ingenting planerat för helgen. Det brukar kännas rätt skönt, men igår kväll kände jag mig ovanligt dyster :-). Det är väl sådana timmar av dysterhet som idioter ser som depression.
 
Nåväl, en helt ok vecka har det varit, även om det inte hänt något särskilt. Bettan är på bättringsvägen och hemma från sjukhuset, det är det allra viktigaste.
 
Någon enstaka film och några dokumentärer har det blivit, även om de senare snarare sågs under förra helgen.
 
I torsdags kväll så jag "Annonsmannen" från Beckserien. Helt ok ändå, och kanske ungefär på den nivå jag mindes filmerna innan. Förvisso förutsägbar och en del helt galna saker i manus, som när Beck får besök på sjuhuset av en man till ett offer, men ändå tillräckligt bra för att jag inte ska krevera av irritation.
 
Det har även blivit några avsnitt av "Supernatural". Jag är fortfarande inne på den del jag sett sedan tidigare, även om det mesta som händer nu känns rätt obekant. Jag upplever det även som att serien fått en liten dipp nedåt nu i tredje säsongen. Hursomhelst fortfarande rätt underhållande, och skönt med 40 minuters avsnitt.
 
På den mer seriösa sidan har jag sett "Hebron - ockuperad stad" och "Två barn om dagen" om situationen i just Hebron och på Västbanken. För många är det lätt att välja sida i den här konflikten, men är en endast lite påläst bör det vara väldigt svårt. De israeliska bosättningarna på Västbanken har jag dock svårt att se ska leda till något som helst bra. Känslan är att det inte finns den där riktiga viljan att lösa något gällande konflikten från någon sida, men jag tror ändå att det är Israel som främst kan göra skillnad.
 
Lyssnade även precis på en intervju med Julia Agha. Ett ganska typiskt narrativ från någon, som nog ändå försöker vara nyanserad, men som inte alls förstår den större bilden. Hon verkar inte förstå att små felsteg kan bli riktigt allvarliga och att det här landet har förändrats otroligt fort, eller att alla invandrare som bor här inte har flytt från krig.
 
I övrigt såg jag Sverige - Belgien igår. Inte så värst, men värst är kanske att jag inte känner så mycket för det här landet längre. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0