The Bodyguard

Vi var ju tvungna att se filmen "The Bodyguard" igår kväll efter att ha sett musikalen i lördags.
 
Jag minns givetvis inte när jag såg filmen sist, men det var säkert på 90-talet någon gång, och eventuellt hade jag sett delar, eller hela, ett par gånger eller fler. Som vanligt var mina minnen fragmentariska och delvis felaktiga. Ialf felaktiga utifrån vad jag trodde att jag mindes var samma utifrån musikalen och filmen. 
 
Filmen "The Bodyguard" var väl en favorit bland folket när den kom, men gavs ljumma recensioner av kritikerna. Jag minns det ialf som att det var en populär film och jag tror även att Juliana hade soundtracket från filmen på CD, och att många av låtarna från filmen blev väldigt populära. Det är nog även låtarna från filmen som jag främst känner igen med Whitney Houston. Förutom några enstaka låtar till har jag generellt rätt dålig koll på Whitney Houstons låtar. Exempelvis är låten "How Will I Know" en låt som förvisso inte var helt okänd för mig tidigare, men som jag nu uppskattar rätt mycket.
 
När vi såg filmen "The Bodyguard" igår såg jag den givetvis med helt andra ögon än när jag såg den som barn. Jag mindes filmen som spännane och romantisk, även om detaljerna var minst sagt suddiga. Efter att ha sett filmen igår kan jag inte direkt säga att jag tycker annorlunda nu. Det är en hyggligt underhållande thriller med stora romantiska inslag. Det är klart att mycket är fånigt, men på det stora hela är det en hygglig film.
 
Det som jag mest tänkte på nu gällande filmen var att det var befriande att se en film med vad många skulle säga både svarta och vita människor utan att det smyger in en massa rasism eller anklagelser om rasism. Filmen lämnar politiken utanför så att säga.
 
Till sist skiljer sig manus mellan musikalen och filmen rätt mycket åt. Överraskande mycket skulle jag säga.
 
I övrigt mycket snöande idag, och jag är som sagt ledig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0