Veckan som varit...

I övrigt har veckan rullat på. Vi har inte gjort något speciellt egentligen.
 
Igår kväll blev det ytterligare en Beck-film; "Okänd avsändare". Helt ok film, även om manuset och skådespeleriet ibland har rätt mycket i övrigt att önska. Det finns en tendens att röra till manuset, att det blir för många sidohistorier som gör det för osannolikt. Jag tror att jag hade sett den här filmen tidigare, även om det inte fanns några tydliga minnen. Är ju förvisso en blek film, men mycket var bekant, och speciellt Gustaf Hammarstens karaktär. I övrigt måste jag säga att karaktären Alice Levander är otroligt trist, nästan ännu sämre än den dubbade tysken.
 
Vi har även hunnit med en riktigt bra film under veckan; "En runda till" eller "Druk" som den heter i original. Det är en film som utspelar sig i Danmark där några män i medelåldern testar att vara lite dragna hela tiden för att få ett rolligare liv. Det går förhållandevis bra för de flesta av dem och de får lite bättre ordning på sina tråkiga liv. Jag tror nästan att tanken med filmen är att visa att alkohol kan vara något positivt, och inte något negativt som ofta är fallet i film. Att det livar upp och oftast gör människor glada. En av karaktärerna får förvisso grava problem och tar livet av sig, men i stort är filmen inte negativ till alkohol.
 
Jag har även sett en hel del avsnitt av den senaste säsongen av "Svenska fall", men det kan vi ta när alla avsnitt är släppta.
 
Till sist har jag sett "Vikingakrigaren Rollo". Det var inte så många år sedan jag stötte på Rollo för första gången, så kul att se en dokumentär om honom. Jag behöver inte gå ned så djupt här, men dokumentären handlar om hur han skapade ett rike i Normandie i Frankrike.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0