Dagen

Jag har lyckats göra det jag planerade med dagen idag. Träna två gånger och läsa ut en bok. När jag säger träna två gånger låter det mer än vad det är, men springa typ 4 km och lite senare promenera och köra tre set på utegymmet. Transparent måste det vara :-).
 
Boken jag läst är Lena Anderssons "Dottern", en uppföljare på "Sveas son" som jag läste under helgen. Lena Andersson har även i dagarna fått ett rejält uppsving i media med anledning av att hon vågade nyansera huruvida fattiga barn inte kan få tillgång till den mat de behöver. "Dottern" var inte lika bra som "Sveas son", men ändå så pass bra att jag inte ville sluta läsa. I "Dottern" diskuterar Andersson postmodernism, rasism och annat ur olika människors synvinklar. Det är åter det jag finner imponerande, att hon åter lyckas göra det utan större slagsida åt något håll.
 
Börsen var tuff under dagen, även om det kanske inte riktigt blev så illa som jag befarade ett tag.
 
Jag såg en dokumentär om Concorde-olyckan år 2000. En jävla otur. Ett annat plan hade tappat en liten metalldel som Concorden körde på och fick punktering. Däckbitar gjorde så att en bränsletank punkterades och bränslet fattade eld. Små detaljer kan bli stora katastrofer.
 
Jag såg även en dokumentär om en nazist som räddade judar i Vilnius.
 
...och bara för minnet såg jag för några dagar sedan dokumentären "Taiwan och hotet från Kina". Kina oroar mig ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0