Lite uppradande...

Jag har lätt att fastna i dokumentärer om flygkrascher. Häromdagen kom jag att tänka på att det var ett Egypt Air-plan som kraschade för några år sedan i Medelhavet. Jag hittade en dokumentär om olyckan och blev en aning perplex. Det är inte utrett vad som faktiskt hände. Tydligen skyller egyptiska myndigheter på terrorister medan andra menar att det kan ha varit rökande piloter som råkade ställa till en brand. Oavsett rätt otäckt, och då nästan mest otäckt med anledning av att det tystas ned. Jag har förvisso lite svårt att förstå hur en cigarett och en läckande syrgasmask skulle kunna göra att ett flygplan fattar eld till den grad att det kraschar, men så kan det kanske vara. Att piloterna fick röka, och att egyptiska myndigheter har dåligt samvete över det, kan ju dock förklara nedtystandet.
 
Den dokumentären ledde fram till kraschen av Swissair 111 hösten 1998. Det är en krasch som jag inte har några direkt minnen av, men som var väldigt intressant. Då var det också en brand som startade, men med anledning av ett nyligen installerat entertainment system och brandfarligt material. Det brann också på ett ställe som inte var tillgängligt för personalen på flyget, och till slut blev den så allvarlig att planet kraschade. Det blev två olika dokumentärer om den kraschen.
 
Jag såg även några andra dokumentärer i söndags. Bland annat "Erdogans imperium" om Erdogan. Jag är knappast ensam om att uppleva Erdogan som obehaglig, och dokumentären gjorde inte den saken bättre.
 
Det blev även en dokumentär om sex & samlevnad från Världens historia. Rätt intressant.
 
Till sist gjorde Liverpool en riktigt bra match mot Leicester igår. Lite hopp om CL finns allt, även om den är liten :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0