En flicka full av råg

Ibland hänger en felläsning kvar i minnet, och ibland kan det nog även påverka minnet, även om jag lärt mig rätt senare. Alltså, om jag lärt mig något fel, sedan förstått att jag hade fel och rättat mig, men att det sedan gått några år och jag då ska komma ihåg vad som var rätt, då händer det nog att jag inte minns vilket som var rätt och vilket som var fel. Jag minns de två olika utfallen, eller vad jag ska kalla det, men inte vilket som var rätt.
 
Nu tror jag inte det blir fallet här, men ändå. Igår läste jag nämligen ut boken "En ficka full med råg" av Agatha Christe och med Miss Marple i en av rollerna, dock en ganska liten roll. Jag köpte boken i samband med att jag beställde några andra begagnade böcker för en tid sedan, främst för att frakten skulle bli billigare per bok. Sedan dess har jag tänkt att boken heter "En flicka full av råg", och jag antog att den delvis skulle handla om en flicka med råg i ryggen, men så var ju inte fallet. Titeln handlar om råg som finns i en ficka, och inget alls om någon modig flicka :-). Om någon frågar mig om tio år vilken titel som är rätt är jag dock inte säker på att jag kommer minnas vilken, eller det gör jag nog nu när jag gått in lite djupare på det, men ändå...
 
Nåväl, det var inte någon av de bästa böckerna med Miss Marple som jag läst. Det är mängder av karaktärer som har samma efternamn, vilket gör att det blir rörigt. Även om realism sällan är fokus i de här böckerna är det nog lite väl orealistiskt här. Även att Miss Marple brukar komma in i fallen på lite konstiga sätt, så är det lite väl långsökt här. Ramsan som har fokus i boken, och ändå gör det hela lite ovanligare, blir även rätt irrelevant till slut. 
 
Det roligaste med att läsa den här boken var att själva boken är tryckt 1954. Det är intressant att tänka vem som köpte den, hur många som har läst den, var den har befunnit sig osv? Det blir även lite av en försiktig läsning eftersom jag vill ta hand om boken :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0