Söndag

Bättre väder idag.
 
Igår kväll såg vi "The Kids Are All Right". En film om ett lesbiskt par med två barn där barnen tar kontakt med spermadonatorn. Fantastiskt skådespeleri rakt igenom. I övrigt var det mest minnesvärda att de lesbiska kvinnorna kollade på bögporr. De gav en förklaring i filmen, men det finns säkert lager här som jag inte riktigt greppade. Den ena kvinnan var förvisso bisexuell, kanske båda, men bara den ena där det framgår tydligt i filmen. Eventuellt fick jag en del av mina fördomar bekräftade genom filmen. Mycket bra film hursomhelst.
 
Jag passade även på att se tre historiska dokumentärer i regnet igår.
 
Vilda västern - Handlar om järnvägsbyggande, cowboys osv i Nordamerika. Jag lärde mig två saker, att det var många kineser som byggde järnvägen från Kalifornien och inåt landet samt att cowboys generellt inte var beväpnade. Det senare är kanske inte jättemärkligt, men ändå.
 
Skotska klankrigarna - Här var jag trött och somnade nog även till ibland. Det var lite William Wallace, Robert Bruce osv, men främst lärde jag mig att kiltarna är ett relativt nytt påfund. Inte så konstigt kanske, det är nog rätt kallt med kilt i Skottland :-).
 
Kalla krigets hemliga kod - Dokumentär om hur amerikanerna försökte knäcka hemlig sovjetisk kod under kalla kriget. En del namn på spioner som jag hört förut, men främst fokus på själva kodknäckandet, vilket alltid är intressant.
 
Idag har jag främst läst, och mer om det någon annan gång, men jag har även sett klart "A Murder Is Announced" från serien "Marple". En välgjord, men inte allt för minnesvärd adaption av boken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0