Beck

Det är lätt att röra ihop det. Det märkte jag igår när vi på lunchen diskuterade Israels bildande. Jag läser om en bok om Palestinakonflikten och det är mycket siffror där. Under diskussionen märkte jag att jag inte hade fått rätsida på siffrorna. Det är extra svårt när siffrorna i sig är omdebatterade och varierande. Det gör det dock dessvärre ännu viktigare att hamna någorlunda rätt och inte blanda ihop olika siffror som jag kände att jag gjorde.
 
Tvära kast nu... Två Beck-filmer har jag sett i veckan; "Utan uppsåt" och "Djävulens advokat". Båda filmerna har en lättglömd kriminalhistoria, men är mer spännande utifrån relationsdelen. Lättgömda, men hygglig underhållning, som så många gånger förr. Det är mycket i filmerna en undrar hur i helvete tänkte de här, men underhållningen är ändå bra.
 
"Sanningen om hemmaträning" såg vi när Bettan var här. Lite proteintillskott kan vara bra, och att se till att muskeln blir uttröttad kan jag väl ta med mig, om det nu var något nytt? Med det senare menade de att en ska göra övningar till muskeln inte orkar längre. Det går ofta att göra hemifrån med band osv.
 
"Frisk av magiska svampar" var mer intressant, även om det också var främst sådant jag hört förut. Det är dock intressant om MDMA och psilocybin verkligen kan hjälpa människor. Jag hoppas det, även om jag upplevde det som de som sa sig bli hjälpta av det gav mer av ett religiöst intryck än ett seriöst intryck.
 
Till sist såg jag "Guldruschen" om guldfyndigheterna i Kalifornien i mitten av 1800-talet. Historia är intressant, men när det är uppenbart att dokumentären är så ängslig att alla ska med blir det för spretigt. Här var det svarta, kineser, vita osv osv. Ett rasfokus som tog fokus från själva guldruschen. När något ska inkludera allt tappar det fokus. 
 
Snart Liverpool och en lugn och härlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0