Det blev galleri idag istället...

Gårdagskvällen avslutades med ett enklare restaurang-besök på en orientalisk restaurang vid namn "Aqla". Inte min favoritmat, men det var trevligt umgänge.
 
Innan vi åkte dit inhandlade vi lite vin och mat för att ta med hem. När vi skulle betala försökte jag betala med vårt SAS-kort genom telefonen. Jag hade försökt få det att fungera under dagen, och testade det för första gången. Det fungerade inte, och när vi sedan prövade att istället betala med själva kortet fungerade inte det heller. Det gjorde att vi inte kunde betala, vilket blev rätt pinsamt. Jag kom inte på att jag kunde testa mitt privata bankkort som jag har i telefonen och Valle hade glömt koden till sitt kort. Hursomhelst blev det så att Valle sprang iväg för att ta ut pengar med SAS-kortet, vilket gick utmärkt. Något som i min värld är märkligt när det inte gick att betala med kortet. Allt löste sig alltså så småningom, även om jag tycker det är förskräckligt pinsamt att hamna i sådana situationer. Det är respektlöst att andra ska få vänta för att jag har slarvat. Det som dock är märkligt är att vi har kunnat använda SAS-kortet idag flera gånger... Jag funderar på om det blev något fel just där och då eftersom jag först försökte betala genom telefonen? Skumt!
 
Idag har det blivit mer saker gjorda. Efter frukost åkte vi först ned till kyrkan "Santa Maria Sopra Minerva". Den ligger i närheten av det galleri vi hade tänkt att besöka igår, men besökte idag istället, så jag tyckte vi kunde passa på att besöka båda när vi var i krokarna. Anledningen till att jag önskade besöka ovan nämnda kyrka var för att det är där Michelangelos skulptur "Den uppståndne Kirstus" finns. Jag tror nämligen att jag både hört talas om, och sett, den skulpturen tidigare, därav ville jag se den i verkligheten.
Rackarns stilig skulptur. Från början visade även Kristus upp hela härligheten, men jag antar att de efter hand tyckte att det var på tok för vulgärt, så 1546 fick han skyla sig :-).
 
Galleriet som jag nu tjatat rätt mycket om, och som vi under dagen besökt, är galleriet "Doria Pamphilj". Det är inhyst i ett palats med samma namn. Det är alltså inte bara ett galleri utan även ett mäktigt palats med, sannolikt för flera, intressanta möbler, gobelänger och sådant som inte jag har så värst bra koll på. När det gäller målad konst finns det dock sådant jag förstår lite bättre som målningar av Caravaggio och Velásquez. Överraskande nog blev jag dock mer betagen av själva palatset än konsten.
Jag fick en wow-upplevelse, och det var inte främst på grund av konsten.
Tre gånger Caravaggio.
Morbid som jag är är dock den här min favorit. Stackars Johannes Döparen har fått sitt huvud på ett fat levererat till Salome.
 
Ikväll blir det åter middag med några vänner, och imorgon åker vi hem, och med oss har vi Bettan som ska komma och hälsa på oss några dagar :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0