Högt och lågt

Det här kommer blir ett spretigt inlägg.
 
Ett knappt dygn har nu spenderats i ett soligt Rom. Det är varmt mitt på dagen och rätt svalt resten av tiden. Svårslaget vädermässigt!
 
Det är säkert något dyrare, men det var smidigt att kunna förboka en Bolt-taxi och slippa den lilla stressen med att få tag i en taxi på morgonen. Alltså, flygen till Rom går ofta väldigt tidigt på morgonen, så vi gick upp 04.30 igår morse. Den här gången var det dock bara att gå upp, göra sig klar, och sedan väntade taxin på oss.
 
Arlanda imponerade sedan. Den nya säkerhetskontrollen är fantastisk. En behöver inte packa upp dator, vätskor eller någonting. Det går snabbt och smidigt. Nu är de även klara med en annan del med restauranger och butiker efter kontrollen. Snart är nog Arlanda en bra flygplats igen efter flera år av pinsamheter.
 
Vi flög med SAS, men det var ett Smartlynx-plan och utländsk personal. De här planen är relativt gamla, trånga och har inget extra som att kunna ladda telefonen och dylikt. En köper alltså en SAS-biljett till normalpris, men får en sämre upplevelse. Det blir som Ryan Air i en SAS-förpackning.
 
På Fiumicino tog det lång tid att få väskorna, men annars blev vi fint välkomnade av vackert väder och Bettan och Abbe. Väl hemma hos dem åkte vi snart iväg igen till en restaurang i närheten, "Joseph", för att äta god pasta. Givetvis med en halv flaska vin till :-).
 
Under kvällen kikade jag på den något märkliga matchen mellan Spurs och Liverpool, som Spurs vann med 2-1 efter att Matip lyckats göra självmål med typ sista sparken. Det som var märkligt hände dock innan. Liverpool fick två man utvisade. Jag kan inte säga att Jones utvisning var felaktig, om en nu inte alls ska räkna med intention i beslutet, men att utvisningen kan diskuteras är uppenbart. Sedan utvisades Jota efter att han fått ett gult kort efter att en Spurs-spelare snubblat på sig själv och någon minut senare dessvärre fällt en Spurs-spelare som var ett rätt tydligt gult kort, men hade han inte fått det första felaktiga kortet hade han inte åkt ut. Liverpool fick även ett mål bortdömt för offside som inte var offside, trots VAR-granskning. Det var en fars med andra ord. Jag måste dock medge att Liverpool ändå visade stor styrka under matchen och framtiden ser ljus ut, men det är tråkigt när det är tydliga misstag av domaren som påverkar matchen. Det största orosmolnet är dock om Gakpo skadade sig allvarligt. Sedan kommer det bli tufft ett par macher nu utan Jota och Jones.
 
Lite kort om annat också... Jag sa att det skulle bli ett spretigt inlägg.
 
Jag såg den omtalade serien "Transkriget" förra helgen. Det är inte en lätt fråga, men jag har svårt att förstå hur det är möjligt att barn har fått börja med behandling för att byta kön?
 
Jag såg även "Inuti Iran - Upproret mot mullorna" i veckan. En dokumentär med filmer från protesterna för kvinnors rättigheter i Iran. Det är jobbigt att se, trots att jag sett flera av filmerna förut.
 
Det var väl det jag önskade förtälja just nu.
 
Idag bilr det nog ett besök till havet :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0