Konstkupper

Jag var ute och sprang förut. Det gick, men varje steg kändes i låret. Jag sprang väldigt sakta, och jag tror att det är en bra taktik att försöka anstränga låret en del. Jag har även fantiserat om hur det hade varit om jag nu hade varit en fotbollsstjärna. Det hade absolut inte gått att spela fotboll nu, men frågan är hur länge jag hade ansetts vara borta från fotbollen? "Han har setts jogga på träningsanläggningen, borde vara tillbaka snart", men jag har svårt att se att jag kan sparka på en fotboll de närmsta veckorna... Nu spelar det ju mindre roll för mig, men i en annan värld :-).
 
Valentina pluggar så det gör att jag har läst en del. Jag läste ut boken "Varför jag som muslim försvarar frihet" som var den sista boken om religion och samhälle som jag köpte för några veckor sedan. Författaren heter Mustafa Akyol och han verkar vara både klok och kunnig. Han försvarar yttrandefrihet och försöker förklara att islam borde kunna vara både utan tvång och kapitalistiskt. Han citerar suror, hadither och vad lärda muslimer har sagt genom åren. Även om det han skriver är rimligt, så kan jag inte sluta tänka på varför han inte bara släpper grundpremissen, alltså att surorna i koranen skulle vara någon övernaturlig sanning? Det faller på sin egen orimlighet att det skulle vara det när det är så otydligt och motsägelsefullt. Det faller på många andra punkter också, men jag har väldigt svårt att förstå hur en klok och resonerande person köper grundpremissen rakt av när den är så bristfällig.
 
Jag har även under helgen sett serien "Sveriges största konstkupper". En rätt charmig serie om lite roligare brott, även om en och annan kan ha skrämts upp rejält på Nationalmuseum år 2000. Ett av avsnitten handlar om en stöld av målningar från Carl Larsson-gården i Sundborn. Dit borde jag åka någon gång, men det som var mest intressant var att det förefaller ha varit en snubbe från Kumla som var hjärnan bakom den. Han var för övrigt politiker för sossarna. Jag lyckas inte få fram vem han är, men det är ju lite intressant. Det hela skedde dock 1988, så det är ju ingen i min ålder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0