Polismuseet

Nu är jag ganska nyss hemkommen från "The Auld Pub" vid Hötorget och matchen mellan Liverpool och West Ham som Liverpool vann rättvist med 3-1. Fint mål av Nunez, men annars en match i mängden. Kul att testa en för mig ny pub också. Klassisk och lite sliten pub. Att jag hamnade där berodde på att de visade Liverpool-matchen idag, trots hård konkurrens från derby här i Sthlm osv. Linus var dessutom mitt trevliga sällskap.
 
Innan matchen var vi en sväng på Polismuseet. Ett museum jag tänkt att besöka under ett par månader, och det främst för att de har en massa ting från kända brottslingar. Typ Mihajlo Mihajlovics keps, Anton Lundins mask och Janne Olssons väska med mera. Lite morbit, men samtidigt spännande. I övrigt hade museet bland annat utställningar om identifiering och hatbrott. Det senare är väl intressant, men känns lite påtvingat. Det var mycket anekdotisk information där och även en del grejer som i min värld var gravt missvisande. Jag återkommer till det. På det stora hela dock ett rätt kul museum med billigt inträde. Vi gick även en intressant guidad tur om Norrmalmstorgsdramat. Ryssligan var även något nytt för mig.
Mihajlo Mihajlovics byxor och keps. De kläder han bar när han mördade Anna Lindh.
Det här är i min värld gravt missvisande. När jag läser det här framstår det som att dessa bränder är anlagda utifrån av icke asylsökande. Det är kanske inte meningen att det ska framstå så, men jag tror att det är så det tolkas av de allra flesta. Titta nu här och gör er egen bedömning - https://www.msb.se/siteassets/dokument/amnesomraden/skydd-mot-olyckor-och-farliga-amnen/raddningstjanst/olycksutredning/lagesbeskrivning_kring_brander_i_flyktingboenden_2012-2016.pdf - Det här är inte värdigt ett museum.
Tillbaka till det som var spännande med museet. Här är snarorna som Janne Olsson använde när han var rädd att han och gisslan under Norrmalmstorgsdramat skulle bli utsatta för gas. Han hotade därmed med att gisslan skulle strypas med de här snarorna om någon form av sömngas skulle användas.
 
Till sist var chardonnay-vinet vi drack i helgen smörigt? Njae, jag tyckte nog mer att det smakade päron och annan liknande frukt :-). I övrigt var vinet från Loire-dalen. Jag har ju varit i Nantes, så kändes ju lite som ett vin för mig ;-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0