Skadad

Har jag eventuellt fått min första rejäla idrottsskada? Det återstår att se, förhoppningsvis är det endast en rejäl sträckning av en muskel i framsida lår. Jag har stukat foten rejält någon gång, fått smällar mot knäna som tagit sin tid att läka och brutit ett finger, men nu är det eventuellt värre.
 
Nåväl, vi börjar från början. Jag har varit och spelat årets verksmästerkap i fotboll i Västerås. Eftersom jag kommit något till åren stod jag i mål den här gången. Allt rullade på bra. På den här nivån höll jag fortfarande rätt bra som målvakt och lyckades bland annat rädda en straff. Vi förlorade första matchen knappt, men vann den andra matchen enkelt. Det var inga konstigheter så långt. Till sista matchen hade det börjat regna mer rejält och blivit kallare. Jag var därför inte så sugen på att spela, men värmde ändå upp lite grand och var rätt involverad under matchen. När det var typ 3-4 minuter kvar av matchen kom det en långboll, och jag bestämde mig för att gå ut och sparka bort den. Alltså möta den inte allt för hårt slagna bollen med vristen, men att ta i lite, så att bollen skulle åka iväg en bit, men då gick något sönder i en av musklerna i framsida lår. Det högg till, men jag kunde ändå fortsätta jogga och stå upp. Jag tänkte att det här var inte bra, men var kanske inte jätteorolig. Sedan fick jag en boll för att passa ut, och när jag gjorde det, ganska mjukt, kändes det som att muskeln var lös, typ som att den vred sig i låret. Då blev jag fundersam, och i samband med det var matchen slut.
 
Jag var kanske inte jättevarm vid skadetillfället, men det vore fel att säga att jag inte var uppvärmd.
 
Efteråt smärtade det rejält i vissa lägen och jag haltar betänkligt. Det gick ändå ok, men så när vi kom till vårt hotell halkade jag i en trappa och då häll jag på att spy. Det ilade till genom hela låret och jag blev illamående och vimmelkantig, men efter en stund gick det värsta över.
 
Jag kunde haltande vara med under kvällens festligheter och även idag är låret främst smärtande i vissa positioner. Det är ingen ihållande smärta, men jag har aldrig känt att en muskel har varit så här trasig. Det kan ju bero på att jag aldrig fått en bristning i framsida lår, men jag är lite rädd att det här är lite värre än vad jag är van vid.
 
Nu känns det ungefär som det har gjort hela tiden, men det är eventuellt lite svullet nu, vilket jag inte märkte av förut, men det är marginellt. Svullnaden är verkligen marginell och jag är inte heller blå runt låret.
 
Vi får se hur det går.
 
Hur gick det för oss då? Vi vann en match och förlorade två, men vi borde nog ha vunnit den sista matchen. Vi försökte dock gå på offensiven då, för att vi var tvungna att vinna med flera mål för att gå vidare, och då blev det som det brukar kunna bli, vi släppte till bakåt och förlorade istället.
Årets lag.
 
Något annat gällande detta. Jag känner mig som en krympling och blir nästan lite rädd. Jag kan liksom inte springa iväg om något händer. Att gå i trappor tar en evighet. Det känns inte bra.
 
Något annat som inte känns bra är jag nog inte kommer kunna träna på länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0