Fredag

Bowling igår här i Sumpan med några arbetskamrater. Trevlig liten bowling-lokal med bar. Det gick väl så där för mig, men ändå kanske något bättre än vad jag hade trott. Taheri vann :-). Vi tog för övrigt en bira på "Greens" innan, vilket verkade vara ett riktigt stammisställe. Överraskande mycket folk, och alla typ över 70 år :-).
 
I form av meningslös information fick jag mina hyllbärare från IKEA i veckan, och de passade :-).
 
Nae, jag tänkte väl mest rada upp några dokumentärer för minnet.
 
 - Sverige och DDR - En dokumentär om lite allt möjligt. Bland annat en svensk snubbe som hjälpte att köpa över människor från DDR till Västtyskland, men även lite kärlekshistorier och att Sverige hade en del kontakter med DDR. Inga direkt bestående minnen för mig antar jag.
 
- Den Kvinnliga Gladiatorn - Intressant på så vis att jag nog inte kände till att det under en period förefaller ha varit rätt populärt med kvinnliga gladiatorer i romarriket.
 
- Överklassspionerna - En dokumentär om Kim Philby och gänget, de där överklassbritterna som av någon anledning blev kommunister under kalla kriget. Rätt intressant berättelse trots allt.
 
- Kalla Krigets Kungligheter - En dokumentär jag trodde att jag hade sett tidigare, men det hade jag inte gjort. Den handlar främst om det brittiska kungahuset. Om hur Edvard VIII var en nazist och tyckte att Storbritannien skulle bombas till underkastelse, men även att vissa av Prins Philips släktingar var nazister också. Det var även en del om Iran och Mossadegh samt Shah av Iran, vilket var lite mer intressant. Lite spretig dokumentär som synes, men intressant.
 
- Putin och Ukrainas Stulna Barn - En dokumentär om hur Ryssland kidnappar barnhemsbarn från ockuperade ukrianska städer. Något som dock förvånade mig var att en del barn faktiskt lämnas tillbaka av ryssarna om vårdnadshavarna önskar få sina barn tillbaka. Antar att det inte alltid är så lätt, men det förekommer tydligen.
 
Vi såg även klart "Din Luriga Hjärna" från Vetenskapens värld igår. Ja nog är hjärnan lurig alltid, men det var kanske inte helt nytt :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0