Marple

Nu har jag endast en bok kvar att läsa av de som finns om Miss Marple. Jag läste ut "Miss Marples mysterier" igår. Den är till skillnad från de andra böckerna i serien i flera delar, alltså det är flera mordmysterier i samma bok. De sitter ett gäng och berättar om mord, och sedan ska de andra lista ut vem som är mördaren, och givetvis har Miss Marple rätt hela tiden. Jag tyckte dock mordmysterierna var rätt tråkiga, så det var nog den bok med Miss Marple som jag uppskattat minst.
 
Jag har även sett några av filmerna ur "Agatha Christie's Marple" under de senaste månaderna, utan att skriva om dem.
 
"At Bertram's Hotel" - Skiljer sig väldigt mycket från boken, men var väl inte direkt bättre än boken, som inte var någon favorit i serien.
 
"4.50 From Paddington" - Mer lik boken, men med en del skillnader, speciellt på slutet. Den här filmen tyckte jag ändå hade sina ljusglimtar, speciellt Amanda Holdens karaktär.
 
"A Murder Is Announced" - En av de bättre böckerna i serien, och det gäller även filmen i serien som ligger hyggligt nära handlingen i boken.
 
"The Moving Finger" - Den här såg jag för rätt länge sedan nu, men boken är även den en av de bättre i serien, och som jag minns det var även filmen helt ok, och följde handlingen i boken rätt nära.
 
Något helt annat, när jag tänker på Miss Marple tänker jag ofta på min farmor som hette Mabel. En person som jag endast kände som litet barn, och genomgående har goda och fina minnen av. Det är lite fånigt, och speciellt med tanke på att jag inte är det minsta religös, men hon fungerar ändå som jag antar att Jungfru Maria fungerar för en del kristna, som någon som jag nästan ber till när jag mår dåligt. Jag har till och med ett foto på henne som alltid står vid sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0