Lite tankar!

Har precis kommit tillbaka från universitetet. Vi tittade på film idag, Om en pojke, som vi sedan ska göra en socialpsykologisk analys av. Jag tycker det är en väldigt bra film, och man känner igen sig lite i huvudpersonen. En intressant sak är att en person i filmen som är hippie är väldigt psykiskt instabil. Jag har alltid tyckt att psykist instabila människor har en tendens att nischa sig lite för mycket åt något håll. Undrar om Nick Hornby hade det i tankarna när han tog fram karaktärerna?

Idag ska jag försöka mig på att göra köttfärssås, för första gången på egen hand :-). Hoppas jag lyckats köpt alla ingredienser bara.

Grammisgalan gick av stapeln igår. Jag missade den för att jag tränade handboll, men har ändå förstått att Laleh och Robyn fick en massa priser. Robyn har jag börjat uppskatta lite mer i och med hennes senaste skiva. Då menar jag musiken, Robyn som person har jag ingen större koll på. Laleh's musik däremot tycker jag är väldigt tråkig. Fast nog är hon en duktig musiker.

Funderade lite på om jag var nöjd med mitt liv när jag cyklade hem från universitetet. Jag kom fram till att jag inte har något att klaga på. Hade jag haft mer pengar hade jag fått mer gjort, och säkerligen haft ett ännu bättre liv. Egentligen borde man vara helnöjd med att bara ha någonstans att bo och att kunna gå och köpa mat i affären, men vi människor vill alltid ha mer. Det skulle vara soft att ha oändligt med pengar, så man kunde resa runt ett tag med några polare man gillade och bara göra det som föll en in. Men den utopin är svår att uppfylla :-).

Man är som mest upprymd när man klarar saker man inte trodde man skulle klara. Det gäller att ta risker för att få tillfredsställelse. Det svåra är bara att våga ta dessa risker, men jag är nästan säker på att misslyckandet gör mindre ont än vad lyckan är härlig.

Kommentarer
Postat av: Oscar

"Man är som mest upprymd när man klarar saker man inte trodde man skulle klara. Det gäller att ta risker för att få tillfredsställelse. Det svåra är bara att våga ta dessa risker, men jag är nästan säker på att misslyckandet gör mindre ont än vad lyckan är härlig."

Syftar du på att ta steget från köttbullar till köttfärssås?

2006-02-08 @ 18:14:17
Postat av: ...

:D

2006-02-08 @ 18:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0