Koh Chang!

Nu har vi anlant till Koh Chang och hittat ett riktigt bra rum med AC, varmvatten, kylskap mm for bara 500 baht natten. Det finns sina fordelar att resa under lagsasong helt klart. Har pa Koh Chang ar det lite mer turistit an pa Koh Samet med mer affarer, hotell osv... Det gor ju aven att det finns mer att gora har ocksa vilket ar bra. Idag har vi dock bara legat pa stranden for solen har skinit hela dagen vilket inte ar helt sjalvklart sa har ars i Thailand. Vi har nog aven lyckats brant oss en aning. Vad vi kommer syssla med pa den har on far framtiden utvisa men det blir sakert lite fiske, batturer osv...


Kliche...

Humm jag vet inte ens om man stavar kliche sa men jag har inte tid att leta reda pa hur det ska stavas just nu. Det har ar sista kvallen for oss pa Koh Samet for imorgon drar vi till Koh Chang istallet. Tiden har har varit nagot utover det vanliga. Ibland far man kanslan av att nagot mer intelligent an det som finns pa denna gjord vill fa vissa situationer att bli sa perfekta att man kan kalla dem for klicheartade. Saker och handelser som man knappt i sin vildaste fantasi skulle kunna tanka sig bli just sa perfekta som de faktiskt ibland blir. Ungefar som taget ur en film som ar lite for mycket. Minnen for livet...

Vi hoppas fortarande pa att det inte finns sa mycket malaria pa den har on for vi har blivit valdigt myggbitna. Nar vi fragat om det har vi fatt valdigt olika svar. Nu nar vi aker till Koh Chang imorgon sa kommer vi dock borja ata av vara malarone for att vara pa sakra sidan och hoppas pa att bieffekterna inte blir jobbiga for oss.

Koh Samet!

Nu har vi varit pa on Koh Samet i ett par dagar. Det ar valdigt trevligt har och vi bor i en bungalow vid havet. Det ar lite paradis kansla over det hela. Det som ar lite negativt ar att det ar en himla massa mygg har och att de eventuellt kan bara pa malaria. Vi hoppas dock pa att de som biter oss inte har malaria for da kan det bli jobbigt. Internet ar dyrt har sa jag hinner inte skriva sa mycket men allt ar bra med bade mig och Nisse for er som undrar.
35234-5635234-55
Strandbilder fran Koh Samet.

Snart dax att dra vidare...

I overmorgon blir det nog att dra vidare fran Bangkok. Vi velar lite mellan Koh Samet och Kao Chang men nagot av det blir det och efter det drar vi nog vidare mot Vietnam.
Ikvall har vi varit ute en svang och kollat fotboll och druckit nagra ol. Var val egentligen tankt att det skulle bli ratt lugnt men det blev lite hardare an sa :-). Ja ja det blir bara lite segare imorgon an tankt men vi ska anda inte gora nagot speciellt sa det kvittar...
Nar vi tittade pa fotboll sag vi bland annat matchen mellan Fulham och Manchester City. Vi var ganska overtygade om att thailandarna over lag inte gillade Manchester City for att deras gamla premiarminister Taksim nagonting numera ager det laget och anvander gamla pengar fran Thailand for att forstarka laget. En och annan sag aven lite ogillande ut nar Taksim zoomades in men nar vi pratade med en av servitriserna om det hela sa menade hon pa att det ar manga bland de fattiga i Thailand som fortfarande stodjer Taksim. Hon namnde bland annat att alla ar korumperade i det har landet men att Taksim faktiskt gjorde lite nytta for de fattiga vilket manga andra ledare inte gjort innan och nagot som enligt henne den sittande militaren inte heller gor. Det var intressant att fa hora lite om det helt klart.
image51

Kao Sarn Road dar vi bor.
image52
Min favvo pad thai forsaljare :-).
image53
Jag pa en bakgata med de nya shortsen :-).
image54
Glad bredvid den thailandska flaggan :-).


En ny dag i Bangkok!

Efter en valdigt skon och go nattssomn ar man pigg och glad igen. Ett litet minus ar att Nisse och jag delar sang pa hotellet. Det fanns inga dubbelrum med tva sangar lediga sa det fick bli sa har istallet :-). Det funkade dock battre an vantat for sangen ar trots allt ratt bred.
Den har dagen har efter en valdigt lang sovmorgon fordrivits med matatning, strosande och prutande pa stan samt en del internetsurfande nu pa slutet. Uppkopplingen har ar riktigt bra sa nu har jag lagt upp ett gang bilder har i bloggen och Nisse har lagt upp annu fler i sin resedagbok.
Bangkok har sina klara fordelar for turisten som gillar globaliseringens fordelar. For har finna internetcafeer, tvattstallen, massa vasterlandska restauranger och andra underlattande saker for en turist. Ar man mer ute efter mindre exploaterade stallen bor man nog aka nagon annanstans eller ut i fororten. Aven vi ska val rora pa oss om ett par dagar till nagot stalle med lite mer sol och bad.
Ikvall blir det nog lite partaj. Man maste minst festa en gang under tiden man besoker ett nytt stalle :-). Forst blir det nog lite mat iofs... Sedan ska jag se om jag lyckas pruta ner byxorna jag tankte kopa till 500 baht. Ska vifta lite med 500-lappen framfor nasan pa forsaljaren. Da kan han nog inte saga nej igen hehe...

Framme i Bangkok!

Nu har vi kommit fram till Bangkok och aven hittat ett hyggligt hotell mitt inne i stan. Har nere ar det varmare men framforallt fuktigare an pa de andra stallena vi varit pa. Vi far se hur lange vi orkar stanna i Bangkok men vi har bokat rum for tva natter ialf. Det ar ratt jobbigt att vara inne i en stad nar det ar sa varmt som det ar har.

Igar var vi pa fotbolls VM och kikade pa Sverige - Nordkorea. Det var i Tianjing pa en helt ny och frash stadium som de byggt nu infor OS. Matchen var aven ratt trevlig speciellt nar Sverige lyckades ta ledningen sa tidigt. Det var aven bra stamning pa matchen och da speciellt fran de nordkoreanska fansen.
fotboll
Egobild over laktaren.
35234-50
Precis efter avspark.

The Wall!

Idag har vi varit på den Kinesiska muren. Efter några om och ett par men lyckades vi ta oss dit, vara där en stund och sedan även ta oss tillbaka till hotellet. I och med att vi inte ville gå upp 7 för att åka med en halvdyr tur till muren som hotellet ordnade valde vi att ta en lokalbuss istället. Det blev att ta tunnelbanan till busstationen och det var nog en bra idé från början, för trafiken är sjukt livlig och ofta igenproppad här, men vi lyckades gå ner till fel tunnelbanestation och även gå av en station för tidigt en gång. Till slut lyckades vi dock hitta rätt och det var då de större svårigheterna började. Det var linje 919 vi skulle åka med ut till muren och när vi kom till busstationen fanns det ett antal bussar med det numret på att välja på varav de flesta bara stog still och inte verkade gå någonstans egentligen. Efter att vi rådgjort med ett par ryssar och ett par britter lyckades vi alla komma på en buss som faktiskt tog oss till muren med en ganska kraftig försening pga vägarbeten. Muren var ungefär så magnifik som man hade förväntat sig men var lite väl modernt renoverad för att man skulle få den helt rätta historiska känslan. När vi gick runt lite där på muren upptäckte vi att det fanns något av en bergochdalbana som man kunde åka med. Det var vi så klart tvugna att prova vilket var väldigt dumt. Den turen gick väldigt sakta och var inte ett dugg upphetsande men värst av allt var att den bara gick ner till några försäljare och någon björnpark och fungerade inte som något bra sett att se muren ifrån. Körsbäret på grädden på moset var att man även kom ut från murområdet och blev tvungen att betala inträde för att gå upp på muren igen. Vi hade inte tagit klart alla de kort vi ville så vi blev väldigt irriterade. Kanske mest jag... Så det var bara att betala inträde igen för att ta de bilderna man ville ha.
Vi träffade även ett par trevliga amerikanskor under dagen vid muren som vi snackade en del med. Alltid gött att få träna engelskan på riktigt.

murenjagmuren
Murbilder :-).

Igår var vi inne i den Förbjudna staden och på Himmelska fridens torg. Vi avverkade de båda rätt så fort. Ingen av oss är sådär väldigt intresserade av de olika dynastierna som funnits i Kina osv. Att ha fått vara på dessa båda historiska ställen är dock mycket trevligt :-).

35234-49
Forbjudna Staden!
35234-48
Jag och Mao. Framfor mig ligger Himmelska Fridens Torg.

Det sjukaste som hänt under resan hände också igår och inträffade på vägen till de två tidigare nämnda platserna. När vi var på väg dit ropar ett par tjejer på oss bakifrån och frågar om vi pratar engelska och vi svarar så klart ja. Så vi snackar ett tag med dem om lite ditt och datt när de frågar om vi vill följa med på en teceremoni. Vi tyckte det lät som en intressant grej och hängde med. Tanken flög igenom skallen att det kanske var något lurt med det här... Typ att teerna skulle vara spetsade med något så att vi skulle tuppa av och bli rånade osv men det verkade rätt säkert ändå så vi följde med. Vi frågade givetvis även om det skulle vara dyrt men det skulle vara billigt och något som kineser ofta gjorde. Inne på testället hamnade vi inne i ett stängt rum tillsammans med de två tjejerna och en till tjej som skulle hålla i själva ceremonin. Ceremonin började och allt verkade bra. Jag kollade även så att alla drack av samma teer så att inte vårt skulle vara spetsat med något men alla drack av samma teer. Det lugnade dock inte ner mig helt utan jag kände att något var lurt med det här så jag tittade mig omkring i rummet och på bordet då jag upptäckte en prislista som stog med priserna bort från oss. När jag sedan kollade på den såg jag att varje te som vi smakade av kostade 50 yang. Extrema pengar här nere och även i Sverige. Vi hade väl då smakat av en 4-5 teer... Så klart ifrågasatte vi det och undrade om priserna stämde? Svaren vi fick var väldigt flyktiga och då förstog man att vi gått i en fälla. Vi frågade bland annat om de menade 0,5 yang och Nisse tog upp en 5 yangssedel och fick då till svars att det var ingenting. Det är ganska mycket för en kines bör tilläggas. Vi avbröt ceremonin direkt när vi upptäckte detta och sa att de hade lurat oss och att vi inte tänkte betala så mycket som vi skulle. Självklart betalade tjejerna som dragit in oss dit sin del och verkade så oskyldiga. Det blev en del liv och vi blev även lite osäkra speciellt när vi var instängda i ett rum. Hade inte en aning om det skulle komma in några stora killar och dunka skiten ur oss om vi inte betalade. Det hela slutade med att vi tog fram 100 yang gav det till dem och chansade på att inga skulle "vänta" på oss utanför och drog därifrån. Det hela var säkert inte ens värt 100 yang totalt men egentligen skulle vi betalt 250 yang var eller något liknande. En något skärrad upplevelse men efteråt var det bara riktigt roligt :-).
Lite senare kom det även fram två andra som antagligen ville göra samma sak med då drev vi lite med dem istället :-). Väldigt roande :-). Så en sak ska man ha klart flör sig i Kina. Häng inte med några till något hur trevliga de än verkar :-). Iofs kan det vara värt det efteråt men men. Vissa kan säkert bli lurade på väldigt stora summor och det är inte så kul.

Nu ska Nisse ha datorn. Bilder kommer komma upp i hans resedagbok från dagarna.

China in your heart?

Nu har vi snart tillbringat en hel dag här i Beijing och den har innehållit ett besök till KFC och lite sightseeing. Vi hade tänkt att gå till Himmelska Fridens Torg och Förbjudna Staden idag men vi misstog det på en annan sak och hamnade således i Temple of Heaven istället och den enorma park som omgjärdar den. Det var ganska vackert men så himla fräckt var det faktiskt inte. Himmelska Fridens och Förbjudna Staden får vi försöka hinna med att ta imorgon istället om vi inte är för bakfulla :-).
Vi har även åkt cykel idag :-). Eller rättare sagt blivit skjutsade av en gubbe på en trehjulig cykel. Det var rätt kul och kändes väldigt kinesiskt :-). Vid betalningen blev det så klart lite struligt men det löste sig rätt bra. Känns verkligen som att de vill försöka krama ur så mycket pengar som möjligt av oss stackars turister men att de ändå blir rätt nöjda om de får en ansenlig summa pengar som betalning.

35234-44
Cykelturen.

Så till rubriken... Har man tagit Kina till sitt hjärta än? Njae inte än men det här är bara första dagen än så vi får se vad betyget blir om ett par dagar.

Jag har även fått upp ett par bilder som jag lagt in i ett inlägg från UB om ni vill se. Nej nu är det nog dax för en kopp kaffe och sedan planering över hur vi ska tillbringa kvällen. Förhoppningsvis blir det fotboll, bärs och rakade brudar :-). Nee men lite party och fotboll är det tänkt ialf.

35234-43

Partaj i Ulan Bator. Ett jävla drag eller vad tycker ni?


Det kom lite folk efter ett tag och blev faktiskt riktigt trevligt till slut men när vi kom till klubben var vi helt ensamma om man räknar bort de som jobbade där.


Beijing!

Nu har vi kommit fram till Beijing i Kina. Det kändes dock som att man hade kunnat stannat en eller ett par dagar till i Ulan Bator. Vi var bland annat väldigt sugna på att åka iväg på en fisketur med samma guide som guidade oss på utflytken vi hade för ett par dagar sedan. Det verkade som att en fisketur ut till någon flod med en övernattning var rätt billig. Det hade säkert varit väldigt kul men nu blev det inte så tyvärr.
När vi lämnade Ulan Bator igår morse stötte vi på lite små irritationsmoment. Först blev vi tvugna att betala för en frukost som vi trodde att vi hade fått gratis sedan fick vi hjälp som vi inte bett om som vi också blev tvugna att betala för. Det första var inte så mycket att bråka om men det andra blev man riktigt förbannad på. Det var så att när vi steg ur taxin på järnvägsstationen i Ulan Bator så stog det tre gubbar där med en vagn som våra väskor hamnade på utan att vi bad om det. Man hann tänka att det här kanske kostar men mer hann man inte fundera över innan en av de tre ville kolla biljetterna vi hade och sedan började springa iväg med vagnen och väskorna mot tåget med oss efter. De hoppade även på tåget och skickade in väskorna i våra kupéer. Än så länge kändes det ju ok och om det nu skulle kosta var det säkert inte så dyrt heller tänkte man... Men när de lastat in våra grejer så skulle de ha 20 000 tukruk. Ungefär 150 sek... Inte heller så väldigt mycket pengar men mycket irriterande när det är för något man inte bett om och när man inte har några pengar att betala med. Givetvis uppstod det en rejäl diskussion på tåget och till slut fick de de tukruk vi hade kvar som inte var så värst många. Men satan vad jag hatar sånt här. Jag blev riktigt förbannad till slut. Det gjorde att ialf jag fick en något sämre bild av Ulan Bator än vad jag hade innan.
Sista kvällen satt vi och funderade på vilken av städerna Ulan Bator och Moskva som var bäst och det var svårt att avgöra. Nisse tyckte nog bättre om UB men själv är jag lite osäker. Speciellt efter det här jag nyss tog upp.

Tillbaka till Beijing. Vi har inte hunnit bekanta oss med staden riktigt än men hotellet verkar riktigt bra och man kan för en slant fixa internet på rummet. Skönt att skriva med ordentligt tangentbord som vi har på vår egna dator :-). Vi såg nyss att Sverige fick pisk mot USA i VM. Kan bli att vi kikar på någon match live om det går vilket kan bli kul. En större presentation av Beijing kommer nog imorgon eller något sådant.

Landsbygdsutflykt!

Idag var vi efter ett par om och ett och annat men ute pa en utflykt till Mongoliets landsbygd. Vi bestallde en endagsresa med egen guide och tydligen aven egen chauffor :-). Sa var utflykt bestod alltsa av mig, Nisse och tva mongoler varav den ena inte kunde ett ord engelska :-). Lyckligtvis var guiden nagorlunda ok pa engelska och kunde gora sig hyggligt forstadd :-). Efter att vi bestallt resan igar var vi valdigt osakra pa hur lange den skulle paga och vad vi skulle gora, sa man hade en nagot spand forvantan nar man satte sig i bilen for att starta utflykten :-). Det hela blev dock valdigt kul och intressant nar man nu summerar dagen. Toppen var nog att rida kamel :-). De var mycket storre an jag trodde och lat precis som dinosaurier. Hur fan vet du hur dinosaurier later tanker val ni nu...? Ja man har ju sett Jurassic Park triologin :-P. Andra saker som vi gjorde under resan var att rida hast utan ledare, besoka tempel och enorma Djingis Kahn statyer, aka forbi och halsa pa guidens farfar eller om der var morfar och ata purfarsk yoghurt och lite annat smatt och gott :-). Guiden lovade oss ocksa att skjutsa oss till internetcafeer och diverse klubbar om vi nu ville de nagon gang under var vistelse har i Ulan Bator eller UB som de sager har.

35234-40
Kamelridning :-).
35234-41
En liten fågel och jag :-).
35234-42
Fika hos guidens farfar eller morfar.

Internetuppkoplingen har pa hotellet ar fortfarande valdigt kass sa jag orkar inte lagga upp nagra bilder nu idag men det kan nog komma upp imorgon. Nisse har dock lyckats fatt upp en himla massa bilder i sin resedagbok sa om ni vill se bilder fran andra delar av resan sa ar det bara ga dit och kika.

Transsibiriska Jarnvagen!

Nu har man sovit en natt och haft en heldag har i Mongoliet och Ulan Bator. Det var valdigt skont att sova i en riktig och normalbred sang istallet for de smala "sangarna" som fanns i kupen pa taget. Skont att veta att det inte ar 1,5 meter ner till golvet ocksa om man skulle fa for sig att trilla ur sangen :-).

Resan pa transsibiriska var inte riktigt som man hade forvantat sig. Det kinesiska taget som vi akte med bestod av nastan enbart vasterlandska turister och utsikten bestod mestadels av lov och barrskog sa man kande sig inte speciellt utomlands under resan om man sager sa. Gradde pa moset var att vara kupekamrater var ett par fran Skane. Det som kandes annorlunda mot ett svenskt tag var att taget var lite risigare an ett svenskt, att det var en konduktor per vagn och att de var kineser samt att restaurangvagnen drevs av ryssar. Annars var det ungefar som att aka mellan Malmo och Kiruna nagra ganger i streck.
Resan kandes ganska rask  trots att hela 5 natter spenderades pa taget. Man anvande tiden till att spela diverse spel, losa korsord, lyssna pa ljudbok, ata mat och prata skit med medresenarer.
En valdigt bisarr sak med resan var att restaurangvagnen tydligen kunde bokas av storre grupper. Pa var resa var det ialf tre storre grupper med 40-talister som skulle ata ett par ganger var per dag vilket givetvis ledde till att ingen annan kunde ga till restaurangen och ata for att den alltid var upptagen. Detta ledde sa klart till en borjan till stor irritation hos manga och alla gick runt och gapade om "grouppa turista" for det var det man fick hora av servitrisen nar man ville ata dar. Irritationen lade sig en hel del efter att man forstatt att man kunde kopa hygglig mat av sma gummor pa stationerna taget stannade pa och overgick mer till medomkan for den stackars servitrisen som fick slita djuret en hel vecka for att gora alla turistgrupperna nojda och mota bort oss andra hungriga och irriterade resenarer.
Vara kupekamrater fran Skane var ett trevligt och till viss del kanske oversocialt par :-). Vet knappt om jag traffat nagon mer socialframat person an tjejen i det paret :-). Hon kande nog i princip alla pa taget efter ett par dygn :-).
Om man summerar lite sa var knappast en resa med det kinesiska taget pa transsibiriska jarnvagen nagon speciellt skrammande eller modosam upplevelse. Det var ungefar som att aka tag valdigt lange i Sverige med nagra fa undantag.
35234-38
Taget med omgivning.
35234-39
En av vara tagvardar.

Nu till Ulan Bator och Mongoliet igen... Det forsta intrycket man far av Mongoliet ar att det ar mycket stepp och berg. Det ar saledes valdiga vyer att se ut over overallt. Man trodde att utsikten skulle vara sa under stora delar av transsibiriska men den kom inte forran man borjade narma sig Mongoliet. Manniskorna ar gladare an ryssarna men verkar nastan annu samre pa engelska an ryssarna, ialf de unga och de flesta ser ut som en blandning av indian och kines. Kvinnorna verkar aven vara ganska sa blyga.
Ulan Bator ar en ganska skitig och ful stad. Den ar ganska lik en oststatsstad med mycket fula betonghus och dylikt dock finns det en del fina buddhistiska tempel som skiljer ut sig. Dar stammer verkligen det man hort innan med verkligheten. Grejen med Mongoliet ar dess natur och den ska vi undersoka imorgon da vi bokat en aningen dyr men sakerligen vard privat resa med egen guide :-). Det ska bli spannande och en rapport fran den kommer forhoppningsvis upp har imorgon.

Upptackte igar att jag bade glomt gratta Erik och Bosse. Aj aj aj, illa illa! Far gratulera har och nu istallet. GRATTIS Bosse och Erik!

Ulan Bator!

Nu har vi kommit fram till Ulan Bator huvudstaden i Mongoliet. Tagresan har gatt bra forutom lite inatt kanske da jag fick for mig att knalla i somnen sa att jag halvt som halvt trillade ur min overslaf och ner pa golvet i kupen :-). Det gick dock ganska bra och ett blamarke pa armen ar det enda som vittnar nu om nattens handelse :-). En langre redogorelse av tagresan kommer upp senare nar vi hittat ett snabbare internet. Nu blir det sova ett par timmar i en riktig sang :-).


Leaving Moscow never easy...

Ikvall avgar taget mot Ulan Bator och Mongoliet vilket betyder att det har ar den sista dagen for oss i Moskva och det ar nastan lite trist. Innan man kom hit trodde man att det har skulle vara en risig stad med enbart tjuriga och ohjalpsamma invanare men sa ar inte fallet. Igar nar vi fragade ett par tjejer om vagen till en sportaffar visade de oss inte bara vagen dit genom att peka utan de ledde oss over halva stan for att vi skulle komma ratt :-). Det samma var forsta dagen nar vi kom hit da en tant visade oss en narmare vag till vart hotell som gick genom en tunnelbaneingang. Hon sag aven till att vi slapp betala nar vi gick ner i tunnelbanan igen :-). De ryssar som inte ar hjalpsamma ar de som inte kan nagon engelska. De verkar nastan bli lite nervosa nar man fragar dem. Iofs finns det en hel del som forsoker forklara pa ryska vilket sa klart blir lite halvsvart for oss att forsta vad de menar :-). Summa sumarum blir att Moskva var och ar en mycket battre och trevligare stad an vi kunde forestalla oss innan.

Jag namnde min forkylning igar och idag har den blivit varre och forhoppningsvis natt sin kulmen. Det blir ganska jobbigt att slapa pa tunga vaskor osv nar man helst bara vill ligga i en sang och vila. Det ska bli riktigt skont att komma pa taget sa att man kan ta det riktigt lugnt ett par dagar och friskna till. Det ar sa drygt att vara sa gnallig som man ar nu pga skitforkylning. 

Nu blir det nog inga uppdateringar har pa nagra dagar pga tagresan. Nasta gang jag skriver blir det nog i Ulan Bator. Hoppas pa att fa upp nagra bilder da ocksa.


In Russia with the flu...

Nasan borjade krangla lite redan i Sverige forra veckan men nu har den borjat krangla rejalt... Jag har blivit forkyld helt enkelt. Lite typiskt i och med att jag ganska sallan ar sjuk annars. Magen som jag gnallde lite over for ett par dagar sedan har ialf blivit helt bra. Det har gatt fran dalig mage till forkylning :-). Jag foredrar dock helt klart forkylningen :-).

Vad har hant idag da? Ungefar samma saker som igar faktiskt bara att vi har haft med videokameran den har gangen och filmat det vi bara fick kort pa igar. Vi gick aven in i sjalva Kreml idag vilket var sa dar om man inte ar valdigt begeistrad i katedraler och dylikt. Det blir inte sa mycket roligare av att all information om byggnaderna med mera star pa ryska...

Det mest konstiga hittills pa resan intraffade igar :-). Vi tankte ta en bars eller fyra efter vi hade atit lite mat men det gick inte sa bra... Av nagon anledning serverade inte barerna nagon alkohol alls igar. Ok om det varit i Sverige eller nagot annat konservativt land men har i vodkans forlovande land trodde man inte sadant kunde handa. Det var iofs nagon slags festival har igar sa det hade sakert med det att gora.  En annan halvkul sak var att det kom fram ett par ryska fjortisar och tog kort pa oss igar ocksa :-).

Nu verkar internettiden snart vara slut har sa jag hinner inte skriva mer nu, Dazvedanja!!!

From Russia with love...

Nu sitter vi har pa Netland i Moskvas hjarta :-). Trots alla varningar om elaka poliser och tjuriga ryssar har vi an sa lange inte rakat ut for nagra problem. Tvartom kanns det faktiskt som att ryssarna ar ett ganska hjalpsamt folk bara man ber dem om hjalp :-). En sak ar dock saker... Typ ingen kan engelska.
Vart hotell ligger sakert flera mil utanfor stadskarnan och ar ett ganska typiskt oststatshotell. Det ar en stor, lite sliten, byggnad med sakert 20 vaningar. Man blir lite osaker nar man ar dar i fororten... Man har verkligen ingen aning om hur stor kriminaliteteten och sa ar dar. Inne i centrala Moskva kanns det dock lugnt och sakert och det kryllar av bade militarer och poliser overallt. Att tunnelbanan skulle vara fin har vi ocksa fatt bekraftat! Inget kakel eller lysror har inte utan har ar det marmor och kristallkulor som galler :-).
Idag har vi aven tagit en forsta titt pa Kreml, Roda Torget och St. Basil's katedral som ar de mest kanda platserna har i Moskva. Vi kommer komma tillbaka dit imorgon med for att kika lite mer. Bilder darifran ska forsokas laggas upp nar vi hittar nagot internetcafe man kan gora det pa.
Resan till Moskva gick ocksa bra och vi fick ett langt snack med ett par ryssar som hade samma kupe som oss. De kunde till och med lite engelska :-). Annars var det mest passkontroller och forsok till somn under resan.

Jag orkar inte skriva in nagon direktlank till resedagboken idag men de som vill ha sina mailadresser med dar sa att ni far mail om nar den uppdateras kan skriva in era adresser i kommentarerna har sa fixar vi det.

He he snal... :-). En del forstar bara inte...

RSS 2.0