Bokning på gång!

Nu är det väldigt nära en bokning för resa i höst. Egentligen var det tänkt att preliminärboka idag, men det får bli imorgon istället. Så snart är det dags att ta tag i spanskan ordentligt :-).

Igår hamnade jag mitt i en bilolycka efter jobbet. Typ 40 meter framför mig kolliderade två bilar rejält. Tyvärr satt jag mest och kikade på lastbilen som var mellan mig och kollisionen så jag missade helt vems fel det var. Det enda jag egentligen uppfattade av kollisionen var en skur av glas och mjölk :-). I den ena bilen fanns det tydligen en himla massa mjölk, för det låg mjölk lite här och var på gatan efteråt och föraren var rätt kladdig. Det enda jag gjorde efter kollisionen var att gå ut och se så att ingen var fysiskt skadad samtidigt som föraren i den mest kvaddade bilen tyckte att vi kunde köra förbi. Antagligen ska man väl stanna för att ge sina iakttagelser till polisen om det skulle vara olika verisioner från förarna. Jag kunde dock inte säga så mycket om vems fel det var, som sagt...

Idag avvecklas värnplikten. Underligt!

Ledigheten över!

Nu är fem dagars ledighet över.

Midsommarfirandet blev ok, vare sig mer eller mindre. Fest ute vid universitetet blev det. Att det bara blev ok berodde nog på att flera som var på festen skulle upp och jobba dagen efter och därmed inte drack någonting. Nyktra människor på fest har ju tyvärr en lugnande effekt på alla festens medlemmar. För det första kommer de inte igång ordentligt själva och för det andra brukar de som dricker hålla tillbaka lite när det finns nyktra personer med.

Igår B-lagsmatch i fotboll, och jag lyckades peta in ett mål som vanligt :-). ...och det är såå himla mycket roligare att spela ute.

Nee nu måste jag försöka ta tag i den här dagen med träning, jobb och bla bla...

Lidl!

Dekadensen fortsätter med alldeles för dålig mat och träning och för mycket alkohol, men jag bor inte hemms så ofta och midsommarvecka är det bara en gång om året om jag minns rätt :-).

Hur många år har Lidl funnits i Sverige nu, fem kanske? Hursomhelst har jag uppenbarligen inte handlat där så ofta. Var med morsan dit nyss och förstod inte mycket av hur det är tänkt att fungera när man betalar och ska lägga upp sakerna på bandet för att sedan i princip direkt lägga tillbaka dom i vagnen för att de inte ska åka ner på golvet. Måste man handla två om man handlar mycket på Lidl? Så att den andre kan stå och se till att inget av det som passerat kassasnubben åker ner på marken medan den andra lägger upp varorna på bandet...
Ja, ja... Jag hittade ialf en spanska kurs för 79 kronor så lite cred ska Lidl allt få :-)

Glad Midsommar förresten!

...och tittar på fotbolls-VM.

All fotboll på TV gör ju som tillägg till den halvdåliga mathållningen att jag även mest ligger i soffan med datorn i knät. Jag har blivit dekadent, bara chipsen som fattas. För att öka dekadensen ytterligare ska jag ut och dricka alkohol ikväll också :-).

Äter skräp!

Usch vad jag äter skräp när jag bor hemma hos mor och far... Prickig korv och annat skräp.

Var och lirade minigolf förut. Gick väl så där, men jag vann ialf över min motståndare. För övrigt en trevlig motståndare.

Bra jobb. Igår blev det bio på jobbet. Nya Beck-filmen "Levande Begravd" och den var överraskande bra. Lite för fräsig Gunvald och lite för mesig ung poliskille, men va fan, det gör ju det hela ganska roligt ändå.

Hur blir det på Midsommar? Ska jag åka ner till Nisse själv? Tycker jag mig ha råd med det?

Softisoft!

Idag har jag mest legat i soffan och glott på film och fotboll. Riktigt nice! Precis en sådan dag jag behövde. Blev dock en sväng i spåret för att inte få helt dåligt samvete.

1492: Conquest of Paradise

En Ridley Scott film som försöker vara någon slags biografi över Christopher Columbus "upptäckt" av Amerika. Om jag minns rätt kan det faktiskt vara så att jag såg den här filmen under SO'n på högstadiet som någon slags modern pedagogik. Som film och underhållning tycker jag att filmen är ganska bra. Det är fina miljöer, bra skådespeleri och ganska fartfyllt trots över två timmars speltid. Det som strular till det lite är att Ridley och hans kompanjoner verkat varit lite väl onoga med det ackurata historieberättandet, så som biografi över Columbus liv under "upptäckten" av Amerika är filmen uppenbarligen rätt bristfällig. Allt "dåligt" som Columbus gjorde mot urinvånarna har i filmen fått tagits över av en fiktiv person som jag inte tror har funnits i verkligheten, därav fiktiv :-). Varför det har blivit så är svårt att svara på. Betygsmässigt ligger filmen på mellan 2 och 3 plus, vilket mest beror på hur mycket man tycker att en sådan här film ska hålla sig till sanningen eller inte.

Dr. Strangelove: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Antagligen den första Kubrick film jag ser, har inte sett Clockwork Orange än. Så här i efterhand känns det oerhört starkt att jag måste se fler Kubrick filmer, för det här var riktigt riktigt bra. Filmen är en svart komedi om rädslan för främmande ideologier och upprinnelsen till ett kärnvapenkrig. Allt i filmen är liksom bara väldigt bra :-). Peter Sellers gör hela tre roller varav ialf två är väldigt roliga. Vet inte riktigt vad jag mer ska säga, men det här är en toppfilm helt enkelt. 5 plus av 5 möjliga är det enda rimliga betyget.

Reseplanering!

Det börjar ta sig med reseplaneringen i höst. 13-14 000 kr någonstans borde flygresorna kosta om jag nu kommer iväg till USA och Sydamerika. Inte så himla dyrt faktiskt. Sedan bör det kosta ungefär 11 000 kr för boende under hela tiden i Sydamerika. Det blir ca 25 000, men det är exklusive USA. USA har jag inte räknat på än men blir ju säkerligen lite dyrare än Sydamerika. Om jag ger USA 10 000 kr för boende och bil så är jag alltså uppe i 35 000 kr i fasta kostnader. Då borde jag ha drygt 10 000 kr kvar att leva för i månaden :-). Låter som det kan bli gryyymt! Nu gäller det bara att fullt ut övertyga Bias om att Sydamerika is "da shit" :-). Jag är otroligt laddad :-)!!!

Oj, oj, oj...

Gjorde nyss ett test på Svenska Dagbladet för att se vilket parti jag borde rösta på i riksdagsvalet, och resultatet blev Sverigedemokraterna!!! Så kan det gå, men kanske inte är så konstigt i och med att jag någonstans tror på att homogenitet gör det "lugnare" än heterogenitet. På delad andra plats kom Kristdemokraterna och Folkpartiet, vilket iofs stämmer rätt så bra vad gäller Folkpartiet. Om man tog bort KDs överjordiska tankar så stämmer det säkert rätt bra vad gäller dom också. Men, men... Om det nu är så att jag är Sverigedemokrat egentligen så finns det ändå inte en chans att jag röstar på dom. Jag är mer en patriot än nationalist och jag gillar inte tanken på att förstärka vi och dom samhället ytterligare.

Usch!

Tränade fotboll idag i den blöta värld som Örebro just nu befinner sig i, och något i den luktkombination som uppstod av svett, blött och gräs fick mitt minne att ta upp massa gammalt skit. Det var som att minnet ville visa hur mitt liv var när jag spelade fotboll tidigare under mina senare universitetsår. Rimligtvis borde det gjort mig rätt uppåt, för åren har varit bra generellt, men vissa saker har ju varit precis lika dåliga som de varit bra, och det var de som kom upp. Störig lukt!!!

Mannen med mustaschen

Ung man med ful mustasch, och ett allt annat än avslappnat uttryck, får sin mustasch avrakad av sina kompisar på en fest. Ung man med ful mustasch ringer polisen som kommer och plockar in kompisarna till förhör i ett antal timmar. Ryktet säger att rättegång ska hållas om ett halvår. Vem är idiot? För mig är svaret enkelt, mannen med mustaschen. Hade jag varit en bra psykolog hade jag säkerligen förstått att mannen med mustaschen är en "orolig själ" som behöver massa kärlek och omtanke och inte förakt. Jag är dock ingen bra psykolog.

Nyttomaximering

Jobb, jobb, jobb, träna, fest, jobb, jobb, jobb, jobb... snark...

Jag börjar verkligen förstå dem inom vården som klagar över att de anhöriga till dem de jobbar med är de värsta. Undrar om jag någonsin fått in så många de(m) i en mening? För övrigt borde jag nog hållt mig till dom istället i och med att jag inte riktigt vet när man ska använde de och dem :-).


Nyheter och tankar

Benitez har fått sparken från Liverpool. Om det beror på de dåliga resultaten i år eller meningsskiljaktigheter med styrelsen och ägarna vet jag inte. Att byta ut Benitez mot en annan coach tror jag inte är helt fel. Hans obstinata uttagande av Lucas till förstaelvan och den ständiga 4-5-1 uppställningen kunde reta gallfeber på vem som helst. Å andra sidan har Benitez fört Liverpool till två CL-finaler, och hur mycket pengar han har spenderat till spelarköp i jämförelse med de andra topplagen skulle jag vilja se innan jag gör en riktig bedömning huruvida han gjort ett bra jobb eller inte. Hur mycket pengar som kommit in genom spelarförsäljningar måste även räknas in här. Ja, ja... Om det är ägarnas eller Benitez fel att det gått som det gått i år är svårt att sia om, men en ny röst på Anfield kanske inte är helt fel trots allt. Det som oroar mig mest är att det inte verkar finnas någon riktigt bra ersättare till Benitez...

Israel skjuter ihjäl nio stycken människor från "Ship to Gaza". Vad jag har förstått har detta skett på internationellt vatten. Vad jag även har förstått så hävdar Israel att de utökat sin havsgräns så att detta med internationellt vatten inte riktigt stämmer. Huruvida detta sista är sanning och legalt kan jag dock inte uttala mig om. Det låter dock väldigt underligt att Israel skulle angripa dessa skepp medvetet på internationellt vatten. Det låter även väldigt underligt att Israels arme skulle döda nio människor från "Ship to Gaza" utan att själva först blivit attackaerade. Bilderna som kablats ut från händelsen visar att israeliska soldater slängs över bord och klubbas ned osv till en början. Rimligtvis har händelseförloppet varit sådant att isrelerna bordade skeppet, blev attackerade, varnade för att skjuta skarpt, fortsatte bli attackerade och sedan öppnade eld. Någon slags tvåsidig nyhetsrapportering måste man ändå få kräva. Att "Ship to Gaza" även blivit erbjudna att gå i hamn på ett annat ställe och få transport till Gaza för sina förnödenheter är ju även det en sak att ta i beaktning. Är det inte även lite konstigt att det är nio turkar som skjuts ihjäl när den aktuella båten även hade andra nationaliteter ombord? Kan det tyda på att de dödade var speciellt inriktade på strid redan från början? Jag försöker med detta inte försvara Israels agerande, men jag tycker att nyhetsrapporteringen och uppståndelsen är snedvriden i relation till allt annat som händer i världen.

Det här tyckte jag även var intressant, taget från NAs ledarsida.

"Motståndare till betyg
i skolan finns ofta på vänsterkanten, bland dem som kämpar för ”arbetarklassens” väl. På Ung vänsters hemsida kan vi till exempel läsa följande: ”Förutom proven sätts betygen efter hur läraren uppfattar dig. Det uppmuntrar dig till att ställa dig in, ljuga, låtsas vara mer intresserade än du är och hålla inne med frågor till läraren för att du inte ska verka okunnig.”
Men den som kämpar för arbetarklassens väl borde snarare vara för betyg. Den slutsatsen kan vi dra efter en granskning av betygen av Anna Sjögren på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, som sorterar under arbetsmarknadsdepartementet. Anna Sjögren har undersökt hur det har gått för de barn som gick i skolan under de år då grundskolans lägre stadier var betygsfria.

Bland de lågutbildades döttrar var det färre som klarade gymnasiet i den grundskola där betygen marginaliserades. Samma tendens fanns bland pojkar till lågutbildade föräldrar, men inte riktigt lika tydlig. Pojkar med högutbildade föräldrar gynnades snarare av att betygen försvann.
Resultaten i grundskolan är viktiga. Dels leder bristande kunskaper till att det blir svårare att orientera sig som medborgare – och att kämpa för sina rättigheter. Dels blir det svårare att studera vidare. Fortsatta studier leder till större valfrihet på arbetsmarknaden och högre lön.
Så om det nu finns något klassperspektiv i Ung vänster, borde organisationen hylla Jan Björklunds skolreformer.
Tydliga besked kan uppenbarligen ha en effekt på just de barn som behöver extra studiemotivation, de barn som har föräldrar med enbart grundskoleutbildning.
Exakta orsaker återstår det att forska vidare om. Det är till exempel svårt att avgöra varför barn från mer studiemotiverade hem klarade sig sämre med betyg.
Nej, betygen säger inte allt. Och betygen kan vara orättvisa. Det är inte säkert att läraren i skola A bedömer kunskap på exakt samma sätt som läraren i skola B.
Men betygen säger ändå något. Elev och föräldrar kan till exempel se en trend – blir det bättre eller sämre?
Att avskaffa betygen var ett svek mot de elever som kom från familjer med låg studiemotivation. Undersökningens resultat ger ett bra betyg åt Jan Björklund."


Hälsat på de stora!

Tiden i London börjar gå mot sitt slut för den här gången. Imorgon går mitt plan hem till Sverige strax efter 13:00.
-
Idag spenderade jag dagen själv, dvs utan min personliga guide Johanna. Hon har verkligen varit min guide, och utan några klagomål visat mig allt jag velat se och även visat mig en mängd saker som jag antagligen inte hade sett utan henne. Allt detta trots att hon varit sjuk sedan i lördags. Snacka om service! Jag är tveksam till att jag hade orkat ställa upp på samma sätt om jag varit sjuk. Johanna ska således ha ett stort tack för allt!!! Hursomhelst, idag jobbade hon så då fick jag klara mig själv och passa på att vara supermycket turist. Jag besökte således både Westminster Abbey och Tower of London. Båda hade jag sett utifrån tidigare men nu passade jag på att gå in. Westminster Abbey var väldigt vackert, men det jag tyckte var roligast var att kika på alla kända människor som är begravda där. Förutom en mängd brittiska kungar och drottningar vilar bland annat Newton, Livingstone, Darwin och en mängd andra mer eller mindre kända personer i kyrkan. Tyvärr fick man inte ta några bilder inuti kyrkan, och det tycker jag att man ska respektera, så därför smygtog jag inte heller några foton. Det var ialf helt klart värt att gå in för att se allt, även om man inte fick fotografera.
Utsidan av Westminster Abbey går ju dock att fotografera :-).
-
Efter denna stora turistattraktion bar det av till nästa, Tower of London. Här var jag mest intresserad av att bevittna de kända brittiska kronjuvelerna. Dessa fick inte heller fotograferas, så inte heller de har jag några bilder på. När jag såg dem och läste om dem blev jag dock mest irriterad. Det är ju inte en diamant eller juvel i varje krona utan tusentals!!! Exempelvis har George VIs krona 2868 diamanter. Det är ju helt galet!!! Känns som att det finns både en och två bättre grejer att lägga alla dessa pengar på. Ska man vara lite mer positiv, så måste det ju trots allt sägas att kronorna var väldigt vackra. Det fanns även mycket annat intressant att se inne i Tower of London, såsom rustningar, tortyrutrustning, korpar, gamla inristningar och bla bla... Det blev dock lite för mycket för att man skulle orka sätta sig in i allt.
Vakt inne på Towern. Han lär ju inte stå här för "syns" skull tihi!
-
Mer orkar jag inte skriva nu!

RSS 2.0