Uppvärmningen klar!

igår var det uppvärmning inför idag. Några öl med fotbollsgrabbarna för att sedan kila iväg till Kåren. Jag hade väl tänkt Frimis och Melody Club men som förväntat orkade man inte ta sig in till stan när det väl var dax att kila. Igår var det dock bara uppvärmning inför idag, då det blir fest på riktigt :-). Antagligen blir det lite galej här i korren först, men inte riktigt bestämt.

Roligaste igår! En gubbe tutade på en bil som körde framför, bilen framför stannade och en ursinnig ärkenärking hoppade ur och försökte slita upp dörren på bilen bakom för att skälla ut gubben. Gubben hade dock låst så det blev bara en massa knack på rutan, ryck i dörren och en himla massa haranger om att det var 30 km/h :-). Himla roligt :-).

Jag fick ett tips en gång...

För någon månad sedan blev jag tipsad om bandet White Lies av Nisse, det är dock först nu jag kollat upp bandet, till ganska stor förtjusning. Det är inte de där riktigt klatschiga refrängerna som jag brukar vara svag för, men det är riktigt bra ändå. I särklass bäst av de låtar jag lyssnat på är låten "Death". Introt kan man lyssna på 100 gånger i följd och bara njuta :-).

Tips!

White Lies - Death

White Lies - Farewell to the fairground

Zoo - Stay until the morning

Dream Warriors!

Första seriematchen idag i fotbollen. Jag skulle ju lägga av men det verkar inte bli så... Hursomhelst, det blir mindre seriöst än förut. Vi vann matchen med 4-1 och var det klart bättre laget matchen igenom. Deras mål borde dock inte ha blivit något mål... Jag och Martin lyckades i någon slags symbios båda missa bollen, så att den till slut rullade in i det tomma målet. Störigt mål i och med att motståndarna inte hade så mycket mer.

Kikade på "A Nightmare On Elm Street 3" häromdagen, och den var överraskande bra. Samma här som i första delen att det var med några jokrar till skådespelare. De jag tänker på är Patricia Arquette och Laurence Fishburne. Även en låt från soundtracket var ju fantastisk, den gamla stänkaren "Dream Warriors" med Dokken :-).

Trevligt väder igår. Det blev massa solande och grillning. Grilningen blev dock inte så bra eftersom en av de inköpta engångsgrillarna verkade blivit sur och ville inte börja brinna. Attan! Trevligt var det ialf.

Jag och Hanna har pluggat lite sydafrikansk politisk historia också, efter att ha sett filmen "Farväl Bafana". Jag tror den hette så ialf.. Handlar om fångvaktaren som vaktade Mandela och var mycket sevärd och allmänbildande.

Nee nu är det snart matdax!


4-4 igen...

Det var längesedan jag såg ett lag som är så utspelat ändå göra 4a mål... All heder åt Arshavin, nog att Liverpool avgjort i slutminuterna i många matcher, men matchen igår var ändå något av det mer störande jag sett. Det går inte heller skylla på domaren, eller att Arsenal hade tur, dåliga byten osv... Liverpool gör sin bästa match för säsongen men lyckas ändå ge bort 3 mål. Det är som att börja matchen i ett 3-0 underläge, klart fan det blir svårt att vinna då.

Skott totalt: 26-8

På mål: 14-4.

Hörnor: 12-0.

Ändå lyckas Arsenal göra 4a mål, varav ett på en Liverpool-hörna... Jag blir så frustrerad!!!

Lite om Oslo!

Weekenden i Oslo blev lyckad med några små undantag. Vädret var väl si så där... På lördagen var det mulet och kallt, man var således inte så sugen på att spatsera runt allt för mycket i stan. Söndagen bjöd på soligt men blåsigt väder, dock bättre än lördagens väder. Det var även lika dyrt i Oslo som man hade förväntat sig... Linus fick betala över 170 NK för en pizza bland annat :-). En annan lite negativ men ändå rätt lattjo sak var att affärerna slutade sälja alkohol kl 18:00 på kvällen. Himla udda måste jag säga, och lite tradigt för oss som inte hann köpa några bärs att lugna nerverna med på lördagskvällen. Annars var det en väldigt lyckad resa, förutom en sak till som jag kommer ta upp senare.
Lördagen började med ett besök till Vigeland-parken, och det var absolut den mest intressanta park jag varit i. Gaudi-parken, Central-Park osv kan gå och lägga sig... Nu är inte alla dessa parker egentligen jämförbara, men Vigeland-parken var ialf något utöver det vanliga. Det var ritkigt fräcka statyer överallt, och man fick för sig att ta en himla massa roliga bilder :-). Tyvärr var det så mycket folk där att det kanske inte riktigt hade passat sig :-).

Vigelandparken.

Sedan bar det vidare ner till stan för att se slottet, Karl-Johan, operan, Akkershus och det var väl egentligen bara det sista som var intressant. Akkershus är en gammal fästning med höga murar osv. för att hålla borta inkräktare, vilket inte är så konstigt, men något som däremot är stört var att det inte fanns några staket vid murarna, eller vad man ska kalla dom. Det var liksom bara ett 10 m långt stup. Det är ju ändå ett turistställe där säkerligen även småbarn befinner sig, och även oaktsamma vuxna kan säkerligen halka sig till en säker död. Det fanns inte ens en varningsskylt!

Akkershus fästning.

Operan! Missa inte gubbarna i bakgrunden .-).

När vi kommit tilbaka till Linus, kanske inte överdrivet mysiga boning, fick det bli film istället för öl. Vi kikade på Bedtime Stories, vilken var riktigt rolig. En riktig "feelgood" film a la Disney. Den kan jag varmt rekommendera.

Söndagen fick bli den stora museum-dagen. Först knallade vi iväg till Nationalmusem, som stavas fulare på norska men jag kommer inte ihåg hur, för att Munch-museumet var stängt. Min tanke var ju att få en bild på mig och Skriet och det var en mindre besvikelse när jag upptäckte att Munch-museet var stängt, dock blev besvikelsen inte så stor när jag läste att Skriet fanns i fyra exemplar varav ett fanns på Nationalmuseumet. Väl på museet upptäckte jag till min förvåning att jag kan roas lite av konst. Har jag sällan känt förut. Speciellt när jag kikade på Munchs tavla "Madonna". Den var verkligen så sensuell att man skulle kunna ha en kopia hemma i lägenheten. Även Skriet talade lite till känslocentrum. Man känner verkligen ångest när man tittar på den. Nu till den stora besvikelsen!!! Man fick inte ta kort inne på museumet, så det blev inget kort på mig och Skriet, grrr!!! Det satt vakter överallt så skulle man ta något kort hade man varit tvungen att smygta ett och då blir det sällan bra. Det var en riktig besvikelse, nu kanske jag glömmer bort att jag sett Skriet jue :-).

Besviken utanför Nationalmusem. Bilden i bakgrunden är Munchs "Det sjuka barnet".

Efter all konst drog vi iväg till Kon-Tiki-museumet istället. Även det var intressant och bjöd inte på några besvikelser alls, utan bara på intressanta grejer. Den där Heyerdahl var uppenarligen en riktig lirare som spenderade stora delar av livet på diverse underliga båtar för att bevisa att olika folkslag kunde ta sig lite här och var. Det var Ra, Ra II, Tigris osv... Cool snubbe må jag säga.

Kon-Tiki och jag.

Efter det tänkte vi kika på båten som Amundsen åkte till Sydpolen med, men det museumet hade hunnit stänga. Hursomhelst kunde man kika in genom fönstren för att få en skymt av båten, eller FRAM som den heter. Den var tydligen konstruerad av Colin Archer som båtmänniskor som Hanna känner till, men som vi vanliga dödliga nog inte har så mycket kunskap om.

Som slutkläm måste jag tacka Linus för sällskap, guidning och boende. Tackar, tackar!!!


Oslo!

Ikväll bär det av till Oslo. Jag och Hanna åker dit för att hälsa på Linus. Det ska bli kul för jag har aldrig varit i Oslo och Linus är en trevlig figur som man sällan kan umgås för mycket med. Det bästa är även att vi kan bo gratis hos honom. Det tackar vi för! Förhoppningsvis kommer det upp några bilder från Vigeland-parken och Munch-museet här om ett par dagar. Vore fräckt att få en bild på mig och Skriet :-).
 
Mamma fyllde år igår. Grattis, grattis!!! Måste vara himla trevligt att fylla 57 år för då får man ju... ehh humm... njae! Man får inget nytt nej. Kalas blir det ialf nu ikväll innan det bär av till Oslo.

Ciao, ciao!


Remember the 96!

Idag är det 20 år sedan katastrofen på Hillsborough-stadion i Sheffield. 96 människor fick sätta livet till i denna fruktansvärda läktarkatastrof. För er som vill veta mer om detta ber jag er gå in på följande länk; http://www.liverpoolsweden.com/, sedan klickar ni er vidare till klubbfakta och sedan Hillsboroughkatastrofen. Det är skrämmande läsning, men något alla fotbollssupportrar bör läsa.

Igår blev det 4-4 mellan Chelsea och Liverpool i en helt underbar match. Tyvärr slarvade Liverpool så att Chelsea kom in i matchen igen efter ett 2-0 överläge, men men inget som säger att Liverpool skulle vunnit för det. Underliga byten av Benitez igen... Varför ta ut Mascherano istället för Lucas? Jag förstår inte vad Benitez ser i Lucas som ingen annan ser. Utan Mascherano på plan var det ganska självklart att Chelsea skulle kunna göra några riktiga mål utöver de turmål de redan hade. Ahja... Slutar det här med att säga att Drogba är en duktig fotbollsspelare, men någon som filmar mer än honom är svårt att hitta. Han är fan värre än Ronaldo och då är det illa.


Grill i vårsolen. Man kan tro att det är sommar redan :-).


Glad Påsk!

Nu är det påsk och underbart väder :-). Igår var det till och med shorts och t-shirt väder, härligt! Mitt egna påskfirande har varit sparsamt. Jag har inte ens haft någon speciell påskmiddag, dock grillade vi några grabbar igår, men det var hamburgare :-). Mitt vegetariankör har inte uppehållits speciellt bra den senaste veckan. Det har varit på tok för mycket restaurangmat och liknande dit min vegetarianism inte sträcker sig :-). Hursom... Under grillandet och den parallela förfesten blev det några öl osv. men ingen utgång den här gången. Det var inte så många som skulle ut så då bangade jag. Det kändes mer som en "gå till en pub och ta en öl kväll" för mig än att gå till en klubb. Nu ville de som skulle ut på klubb så då fick det vara. Det är ganska enkelt... Det är inte hälften så kul att gå på klubb om man har flickvän, om man inte är ett större gäng.

ÖSK hade sjuk oflyt och förlorade mot Elfsborg efter något som såg så offside ut, men visade sig att inte vara det... Damn!!! Liverpool däremot krossade Blackburn :-). Efter Newcastle i julas var nog Blackburn det sämsta lag jag sett i årets Premier League. Nu hade de lite skador men de var hursomhelst väldigt dåliga.

Lite plugg nu kanske... Eller fortsätta med fix och småtrix som jag inte hunnit med på ett tag... Typ städa och ordna med saker på datorn.

Hemma igen!

Tänkte att jag skulle lägga upp ett par bilder här från Riga, men först måste jag diskutera ett par andra saker.

Annika Östberg... Vad är meningen med att Sverige ska ha denna person i sina fängelser? Hon har både bott och begått sina brott i USA liksom, sedan är hon allt annat än en liten ängel som många verkar tro. Jag tror Reinfelt har gjort bort sig lite här... Han trodde nog att det skulle ses som en positiv sak för honom och regeringen om de lyckades få hem Annika Östberg, som tidigare behandlats som en riktig stackare av svenska medier. Nu kommer det nog bli lite tvärtom i och med att många journalister grävt lite djupare och kikat igenom domarna mot henne osv., vilka visat att hon trots allt är väldigt skyldig. Det kostade tydligen kring 600 000 att bara forsla hem henne från USA. Detta plus fängelsekostnader kommer kosta oss skattebetalare mycket pengar.

De första två klassinhoppen utfördes idag och gick bra. Henke fick stå för själva pratandet och jag som "inflikande sidekick". En alldeles perfekt uppdelning eftersom jag är så himla mycket bättre på att komma med bra och småroliga instick än att berätta något så att det verkar intressant.

Så nu kommer det lite bilder från Riga.

En flygande svensk vid "The Swedish Gate" i Riga.

Slottet i Riga.

The Powder House, en del av den gamla stadsmuren.

Havet i Jurmala.

Vy över gamla stan från St. Peters kyrkan i Riga.

...

Nu ar det sista dagen i Riga och den ska spenderas med lite ytterligare sightseeing och shopping. Igar var vi i Jurmala for att kika lite pa badstranden och den var riktigt fin. Det var dock lite kallt i vattnet for att man skulle kunna ta sig ett bad, sa det fick racka med att ga i och doppa fotterna. Om jag inte skrev det tidigare sa kommer bilder upp forst nar jag kommit hem imorgon.

En alanning av alla luringar avgjorde mot OSK pa en feldomd straff... Blaa :-)!!!

Riga!

Nu ar jag i Riga. Gardagen spenderades i ett somndrucket tillstand med lite utforskande av Rigas gamla stad. Idag blir dte nagot liknande, fast med kameran i hogsta hugg och lite mer kunskap om vad man som bor ses. Pa kvallen blev det partaj pa nagot, enligt hostelet, riktigt bra stalle. Jag blev inte lika overtygad. Stallet var ratt fint med inte speciellt stort och valdigt oststatigt med tjejer som dansade uppe pa plataer osv. Inte riktigt min stil!

Nu ar det nog dax att forsoka fa tag i nagon slags lunch. Ciao!

Det rullar på!

Mycket tid går till uppsatsen nu, eller om det är att jag spenderar massa tid på andra trevliga saker som gör att all min egen tid går åt till uppsatsen :-). Jag blev lite orolig idag över en sak... Började fundera över analyserna till uppsatsen och kom och tänka på hur vi egentligen ska göra? Tror inte vi har diskuterat igenom det ordentligt... Men det måste bara gå och utföra annars borde handledaren eller statistikern vi pratat med kommit med någon invändning. Det som gör att man blir lite skitnödig är att vi nu har mailat ut till halva skolan och bett dem vara med i undersökningen. Skulle ju vara lite tradigt om vi tänkt fel och inte kan göra det vi tänkt så att säga :-). Lite pinsamt när alla vet vad man håller på med så att säga :-).

Igår kikade jag och Hanna på filmen The Notebook. Jag hade fått den tipsad av, den manligaste mannen utav män, Danne i fotbollslaget. Han menade på att även en "man" som han hade blivit tårögd under filmen. Trots att jag nästan spyr på karlns gapande varje gång vi måste spela fotboll tillsammans verkar vi ha väldigt mycket gemensamt, så jag lade filmen på minnet. Danne hade rätt, filmen var verkligen bra och en riktig snyftare. Den var inte en snyftare för att den var sorglig utan mer för att den skildrade hur starkt en människa kan älska en annan människa. Just det senare gör ofta mig väldigt tårögd. Jag fick verkligen kämpa för att inte börja tjuta och efter filmen blev jag tvungen att gömma ansiktet i Hannas knä ett tag tills det gått över :-).

Imorgon är det kalas och jag tror Lisa fyller år idag. Grattis till världens bästa Lisa!!!

RSS 2.0