När drömmar från barndomen blir verklighet

Det här inlägget må verka fånigt men det kommer från hjärtat! Jag har haft en otroligt bra helg!
 
Jag och Valentina åkte i fredags upp till Stockholm för att se Erasure och Robbie Williams. Det var jag som "tvingat" med henne genom att helt enkelt köpa en biljett och ge den till henne när hon fyllde år :-). Vi började med en excellent middag i fredags kväll på Paladar de Cuba. En restaurang som verkligen lyckats fånga en genuin atmosfär. Restaurangen ligger på Tegnérgatan och kan verkligen rekommenderas för något någorlunda annorlunda. Mätta gick vi sedan och lade oss på Scandic Continental.
 
Nästa dag var den stora dagen, men Erasure började ju inte spela förrän kl 19.30 på kvällen... Vi var således tvungna att göra något under dagen. Efter frukosten på hotellet tog vi tuben till Söder för att bland annat gå lite på Monteliusvägen innan vi mötte upp några andra för att käka lunch på Hermans.
Ett soldränkt Stockholm med stadshuset.
 
Hermans är en vegetarisk restaurang, och kanske till och med vegansk. Jag har varit där ett par gånger förut, och även om jag förordar vegetarisk kost, så blir ju resultatet alltid så där rent smakmässigt.
 
Mätt, men inte helt belåten över matupplevelsen, blev det sedan en sväng till Djurgården. Nu hade dock både mina och Valentinas fötter blivit lite skavda så vi stannade inte så länge på Djurgården utan åkte tillbaka till vårt nya hotell, Radisson Blu Waterfront. Riktigt bra hotell, och strålande läge med bara en rulltrappa ned till Centralstationen.
 
Nu var det så äntligen dags för Erasure!!! Vi var lite sena för att anses vara tidigt ute, men vi var ändå vid Tele2 Arena vid 19.00 tiden. Där väntade en jättekö för att komma in på Tele2 Arena och det tog lite för lång tid att komma in för att det skulle kännas helt välplanerat. Antagligen beror det på alla terrordåd, med noggrannare säkerhet som följd. När vi väl kom in hade Erasure börjat spela, men jag tror endast vi missade några minuter av spelningen. Hursomhelst väldigt korkat med tanke på att jag längtat efter detta sedan jag var barn... ...och apropå det, var kommer denna Erasure-fascination ifrån?
 
Jag har funderat på det idag. Det jag vet är att Juliana, min storasyster, hade Erasures debutalbum Wonderland på ett kassettband. Favoritlåten var "Oh L'Amour". Det albumet är släppt 1986, men jag vet inte när hon fick det på kassettband. En inte helt orimlig tanke är då att jag hört Erasures låtar från jag var 4 år och framåt, men det är kanske inte hela sanningen, även om jag vet att jag somnat till albumet många gånger som barn. När jag lyssnar på albumet nu som vuxen förstår jag verkligen varför det kunde tilltala ett barn, för låtarna är väldigt simpla och trallvänliga. 1991 släpptes sedan "Love to Hate You" som jag spelade in från radio och lyssnade på mååånga gånger. Sedan vet jag att Juliana även köpte EP:n Abba-esque när den släpptes 1992, och som jag, antagligen till mina föräldrars förtret, spelade mer eller mindre varje morgon efter det :-). Låten "Take a Chance on Me" vet jag även var med på den första CD-skivan jag någonsin fick, och samma år som jag fick den CD:n fick jag även samlingsskivan Pop! The first 20 Hits på kassettband. Så redan från ganska tidig ålder utvecklades kärleken till bandet Erasure, även om jag inte helt kan säga hur det kom sig.
 
Tillbaka till konserten. Tyvärr var Andy Bell förkyld och sjöng därefter. Han bad också publiken om ursäkt för detta. Publiken verkade inte heller veta vilka Erasure var, för det var typ bara jag som studsade och gapade under konserten :-). Så spelningen var inte så bra, men var gör det när låtarna i sig är så otroligt bra. Erasure spelade i princip alla låtar jag ville höra, så jag är otroligt nöjd. Jag köpte även en Erasure-t-shirt efteråt :-).
Ett inte helt sprakande Erasure, men vad gör det :-D.
 
Efterföreställningen stod Robbie Williams för, och jag måste säga att Robbie, som har få bra låtar, ändå gjorde en otroligt bra show. Det var en påkostad föreställning med mängder av musiker och dansare och en Robbie Williams på bra humör. Det är nästan pinsamt att säga det, men det var väldigt bra!
Den låten jag tyckte var bäst. Robbies pappa kom in på scenen och tillsammans sjöng de Neil Diamonds gamla stänkare "Sweet Caroline".
 
Det var sedan knöligt att ta sig hem, men efter att vi fått gå till Skärmarbrink kunde vi till slut åka tillbaka till stan igen. 
 
Idag blev det en tur till Stockholms stadshus och sedan en guidad tur med panorama-buss genom Sthlm. Även om det senare kan verka vara ett något märkligt val så uppskattade jag det mycket. Det blir roligare med guidade turer när en faktiskt har lite förkunskaper. Att betala 300 kr får en dryg timmes busstur med inspelad guide är väl dock lite i mesta laget. Det var även nära att det inte blev någon busstur eftersom vi inte hade full koll på platsen för Gustav Adolfs torg, men vi hann precis till bussen :-). Vi fick även hoppa av bussturen något innan den var slut för att vara säkra på att hinna med tåget hem till Örebro. Det går inga direkttåg till Örebro nu heller på grund av banarbete, vilket är segt.
 
Nu efter att ha lyssnat på albumet Wonderland ett par gånger till så är jag än mer nostagisk, det är så bra :-).

Bibel-boken utläst

Nu har jag efter några månaders tragglande läst igenom min Bibel-atlas. Jag har inte blivit mer religiös, kanske mindre, men ialf fått ett rätt bra humm om Bibelns innehåll, vilket är nyttigt. Nu har jag beställt två böcker om Koranen, och om den vet jag om möjligt ännu mindre än vad jag visste om Bibeln innan.
 
Imorgon bär det av till Sthlm för att bland annat se Erasure och Robbie Williams.

Löning

Löning idag, och det är ju bra, men inte fick jag något för övertiden inte...
 
Det har tagits ett steg mot lite fred i Libyen, det är ju bra.
 
Planeringen inför festen går framåt. Nu är maten klar, ett par låtlistor börjar ta form och även quizet börjar ta form. Jag skulle egentligen behövt vara ledig dagen innan festen, men så lär det inte bli.
 
Jag blev rekommenderad av Spotify att gå på konserterna med Erasure och National, och de har jag ju redan biljetter till ho ho!

Sällan jag blir så irriterad...

Nu i förmiddags kördes en polis ihjäl i Göteborg efter ett rån mot en tobaksaffär och när poliser dör i Sverige blir jag alltid så jävla förbannad. När människor som viger sitt liv åt att försvara samhället dödas i tjänsten känns det i hela min själ. Jag förstår givetvis att andra kan ha andra upplevelser av polisen, men jag tror att många som jag som försökt leva ett någorlunda laglydigt liv i Sverige känner likadant. Nu blev jag allra främst förbannad för att jag trodde att det var rånarna som kört på polisen, men så var med största sannolikhet inte fallet.
 
Det var en oerhört märklig sak i media veckan. En afghansk man uppger att han uppmanats av Migrationsverket att ljuga för att kunna åka tillbaka till Afghanistan. I ett bandat samtal hörs en handläggare från Migrationsverket, fritt återgett, svara på frågan när mannen frågar om han ska ljuga och säga att han vill återvända till Afghanistan "ja i princip, för annars blir det mycket mer komplicerat". Saken är alltså den att Afghanistan, som många andra länder, vägrar låta sina egna medborgare att återvända hem. Handläggaren som då försöker hjälpa den här mannen att återvända hem, för Migrationsverket KAN inte tvinga någon att lämna Sverige, berättar då bara vad mannen måste göra för att lämna landet, vilket mannen ska utifrån svensk lag. Jag har lite svårt att förstå att det är handläggaren på Migrationsverket som får skit och att det inte blir en otroligt stor debatt om hur Afghanistan behandlar sina medborgare?

Reformatio in pejus

Sexdagarsvecka även denna vecka, det vill säga mycket jobb nu i juli. Mycket tjat om jobb här i bloggen generellt känner jag. Vet inte om det är bra eller dåligt, säkert främst dåligt. Jobbet borde ju, såtillvida en inte har ett företag, mest vara något en gör om dagarna och sedan helt lämnar när en går därifrån. Det är dock väldigt tydligt att så inte är fallet för mig för tillfället.
 
Hursomhelst! Jag fick igår lära mig uttrycket "reformatio in pejus" när jag på eftermiddagsrasten satt och beklagade mig över varför inte en domstol gör en helt ny prövning vid ett överklagande. Det är nog många visa män som kommit fram till varför det är på detta sätt, men jag är inte övertygad om att jag håller med :-).
 
Annars käkade jag mat med Valle på Chandani igår. Bra mat även denna gång.
 
Två händelserika helger nu framigenom. Känns lite som att morgondagen blir sista lugna dagen på länge!

Jobbivalens...

Jobbet är en ständig bergochdalbana, ena dagen känns det bra och andra dagen känns det skit. Idag är en dag då det känns skit :-). Mitt jobb är så otroligt svårt. Att försöka göra vettiga bedömningar känns allt som oftast omöjligt och för en person som mig som lägger stor vikt i att få det rättvist blir det ofta väldigt komplicerat och det tar då väldigt lång tid, och tid det har vi inte... Idag har jag suttit typ hela dagen med vad som borde vara ett förhållandevis enkelt beslut, men som inte är det, för att personen beslutet gäller har varit otroligt osammanhängande i sin berättelse och olika skäl flyter ihop. Jag ska då försöka få ihop ett beslut som går att förstå utifrån det... Det fungerar liksom inte när beslut tar så här lång tid... ...och jag vet inte om det någonsin kommer att bli enklare, hittills tycker jag snarare rutinen bara gör saker mer komplicerade.
 
I övrigt är det så mycket jag vill läsa och titta på som jag inte hinner med. Dagarna är för korta...

Johnossi leverade

Johnossi levererade en bra konsert igår kväll på Strömpis utegård, och de spelade i ungefär 90 minuter. Jag kan inte riktigt säga vilka låtar som var bäst, men för mig var ju de mer kända låtarna som jag känner till väldigt bra. Jag tyckte inte det var någon "okänd" låt som stack ut. Johnossi har även utvecklats på senare tid och hade på den här konserten med sig en kille som spelade synth. Även om jag nog föredrar det gamla Johnossi över det nya så finns det nu mer variation i låtarna vilket gör det lite intressantare.
Johnossi. Det är även Patrik Haginges huvud som sticker fram i botten på bilden :-).
 
...och apropå Haginge så gjorde ÖSK en otroligt bra första halvlek idag mot Blåvitt, och ledde därmed med 4-0 i halvtid. Matchen slutade dock 4-2, men vinst blev det ialf :-).
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag, mest läst i min Bibel-bok.

Johnossi om ett tag

Ikväll blir det konsert med Johnossi på Strömpis. Det är en konsert som egentligen skulle ha spelats på Frimis i våras någon gång, men en av snubbarna i duon skadade foten innan den konserten därför blev konserten flyttad till sommaren och Strömpis. Det blir nog en kortare recension imorgon.
 
Torsdagen var annars rätt seg men räddades upp framåt kvällen och gårdagen var riktigt bra förutom ett ändrat beslut i domstol, och det var inte ett beslut jag hade väntat mig skulle ändras, så det måste jag analysera.
 
Gårdagskvällen blev dock kul :-). Jag var och käkade på Paolo's och satt ute eftersom det var så fint väder, då kom i två omgångar storasysters familj förbi av en slump vilket ledde till en något roande situation :-D. Efter hand kom även Acke och Rob förbi för en öl innan det blev vad en kan kalla en hemgång.
 
Idag har jag suttit med Duolingo halva dagen. Bra grej att kunna lära sig ett eller flera språk var en än befinner sig genom telefonen, och det helt gratis. Inte så enkelt dock, men bra!
 
Jag har även sprungit några gånger nu i mina nya Asics Gel Kayano 23 och jag formligen studsar fram :-).

Onsdag

Lyssnade på Sanna Lundell i Värvet häromdagen. Verkade lite enkelspårig och vi skulle nog inte komma jättebra överens. En intressant sak med intervjuerna i Värvet är att så många som intervjuas verkar anse sig ha bra självförtroende men dålig självkänsla. Jag känner helt tvärtom. Ska rätt mycket till att jag ska känna mig värdelös men jag är ofta rätt tveksam till att jag är kvalificerad till att göra saker. Tror även jag har lite svårt för den kategori människor som är tvärtemot mig, som många av dem som intervjuas i Värvet.
 
För tillfället nästan trivs jag bra på jobbet också och det som en kollega sa " - för oss som inte har ett land blir religonen viktigare för att hålla ihop folket" gav mig lite av en aha-upplevelse igår. ...och apropå jobbet, Fredrik Beijer, vår rättschef, bra snubbe! Otroligt bra svar från honom hela tiden i Almedalen. Blir nästan lite avundsjuk på hur bra han är.
 
Det rullar även på med inbjudningarna till födelsedagsfesten. Av de jag bjudit är det ytterst få som tackat nej, och nu har det även ramlat in några jokrar. Tror det kan bli riktigt jävla bra! 
 
Köpte en biljett till The National i höst i Sthlm, kul! 
 
Det var härligt att träffa familjen och gratta Saga i söndags, men 14 år, var tar åren vägen!? Erik har köpt en Ducati Monster också, galet läcker.
 
Till och med börsen gick bra idag och jag har varit på sämre humör :-D.

Håkan Hellström

Som jag tror att jag förtäljt flera gånger i denna blogg så har jag en ambivalent inställning till Håkan Hellström. När han slog igenom hade jag en högst sval inställning till hans musik men det har senare ändrats, dock utan att bli någon större kärlek. Den största anledningen till att jag inte uppskattat Håkan är nog att jag inte gillar att bli deprimerad av musik, och har en rädsla emot det många gånger dödsälskande folk som följt i hans spår. Å andra sidan är oftast Håkans låtar de få ljuspunkterna på de svenska klubbarnas dansgolv.
 
I fredags var Håkan här i Örebro och spelade i Brunnsparken, och jag var där tillsammans med väldigt många andra. Det var härligt väder och efter ett något märkligt insläpp till parken tyckte jag att det mesta var bra organiserat. Håkan gick dock på en timme senare än vad "alla" hade förväntat sig, men det gjorde inte så mycket eftersom det var trevligt att gå runt i parken och dricka någon öl under tiden. Sedan omkring 20.00 var det då dags, men av någon anledning stod då Erik Lundin på scenen och inte Håkan. Jag bör inte uttala mig om rapp och håller mig till att jag inte tycker det är bra. Däremot har jag svårt att vilja förstå meningen med att ha med en rappare på en Håkan-konsert. Jag får väl anta att Håkan, som resten av pop-Sverige, vill visa en superhuman inställning genom att visa att "alla får vara med", och ååh vad nydanande han är som har med en rappare på scen...
 
Det blir dock ett par aningar knepigt när Håkans publik är det svenskaste som går att hitta. Det blir falskt och patetiskt. Det blev inte heller bättre av att Silvana Imam kom upp och var med under en låt mitt i konserten. Varför ska hon ens vara där om hon bara är med på en låt? Så märkligt! Ingen ont emot Erik Lundin och Silvana Imam, men att Håkan tar med dem på sin konsert är unket.
 
Förutom dessa patetiska tilltag så var dock konserten väldigt bra. Bra låtval, bra drag, fantastiska musiker och inte minst ett mer passande gästspel av Ola Salo. Ola var med på flera låtar, har en liknande publik och de sjöng även "Calleth You, Cometh I" tillsammans som kanske var det bästa på hela konserten. Att Ola var med var både väldigt kul och rimligt. Han passar in i sammanhanget och var nog den största snackisen efteråt.
 
Sammantaget var det en riktigt bra konsert och mest överraskande var låten "Din Tid Kommer" som jag knappt hört tidigare men blev tagen av. Inte av den juvenila texten men av arrangemanget.
Håkan i Brunnsparken.
 
Summa summarum, 4 plus av 5.

Inte mycket sömn inatt!!!

Efter en bra kväll igår där jag och Bias käkade utsökt mat på Kungsgatan 1 så var min tanke mer eller mindre att gå hem och sova. Jag tycker inte jag blivit störd av min alkis-granne på länge, men jag sover alltid med öronproppar så en del kan jag ha missat. Hursomhelst, så var det lite röster osv när jag lade mig, men det var inte så illa, så jag somnade. Vid 01.30 vaknade jag dock av att det var liv och att det luktade tokaksrök i hela min lägenhet. Jag försökte somna om ett tag, och öronpropparna håller ute rösterna bra, men inte det oregelbundna dunkandet i golvet. Jag blir typ skrämd varje gång det dunkar till! Så efter hand gick det inte längre och jag fick ringa störningsjouren och först runt 04.00 somnade jag om. När jag vaknade luktade det om möjligt ännu värre av tobaksrök och det sitter kvar fortfarande. Det är tydligt att mer tobaksrök smyger sig ned i min lägenhet nu efter renoveringen.

Lite böcker och så...

Under min semester har jag läst några böcker. Den första var "Raskrigaren" av Mattias Gardell. Den handlar om seriemördaren Peter Mangs och hans mord och skjutningar i Malmö. Boken var mycket intressant på grund av att jag inte kunde mycket om det hela innan, men jag vill verkligen ha mer av Peter Mangs egna reflektioner kring vad han gjorde. Mattias Gardells analys om varför i boken är så subjektiv att det ibland är skrattretande. Jag läste även Jason Diakités självbiografi och även den var värd att läsa. Det mest intressanta i mitt tycke var Jasons ärliga beskrivning om hur hans egna fördomar om hur svarta är och behandlas ofta inte stämde överens med hur hans släktingar såg på det hela. Den sista boken var Fredrik Reinfeldts självbiografi. Den hade väl sina intressanta stunder, men kändes ändå rätt meningslös och lite hafsig.
 
Ni som är intresserade av lite objektiv information gällande migration borde kika på de seminarier som ligger här: https://www.migrationsverket.se/Almedalen
 
Jag tycker även att ni ska kika på detta: https://www.svd.se/tino-sanandaji-den-mest-kansliga-fragan-man-kan-tanka-sig/i/tv
 
I övrigt måste jag säga att jag är rätt trött på att debatten alltid handlar om de som är här och eventuellt kommer utvisas, och inte om typ den miljard människor som befinner sig utanför Sverige och som skulle behöva hjälp till en bättre framtid. Ingen bryr sig om dem. Alla nyttiga idioter har så oerhört svårt att tänka utanför sin egen innersta intressesfär.

Utmärkt helg!

Trevlig middag på Buono Bistro i fredags och rundtur i Hallsberg igår med efterföljande middag på Fattoush. Alldeles utmärkt för en helg! Lugnt och oerhört trevligt.
Vackert behöver inte vara långt bort. Tisaren utanför Hallsberg.
 
Inte helt fel att avsluta helgen med en 4-2 seger för Örebro mot Norrköping också :-D.
 
Det verkar som att Bråvalla ska lägga ned på grund av våldtäkter. Kan nog diskuteras om det verkligen är orsaken, men det som är mest intressant är om våldtäkter och sexuella ofredanden har ökat på festivaler och isf varför? Det verkar finnas två läger, att det är anmälningsfrekvensen som gått upp eller att det beror på invandringen. Sanningen är nog någonstans mitt emellan, men vore ju bra om någon undersökte det lite närmare.
 
Såg även den svenska komedin "Kärled Deluxe" igår och trots sin pajighet så fann jag den ändå rätt roande. Det är svårt att inte gilla när det drivs med "det fina folket".

RSS 2.0