Hallandsresa!!!

Nu är jag nyss hemkommen från en till största del trevlig utflykt ner till Halland och lite Skåne också faktiskt. Karro fyllde år och tyckte att jag skulle komma förbi med nån polare vilket också blev fallet när Mats hängde på. Resan innehöll lite av varje... Ett besök till det halvt ökända Peppes Bodega i Båstad, bad i havet, minigolfspelande och sightseeing med EM-finaltittande i Halmstad.

Trots enorma försök till spelförstörelse lyckades jag bli delad 1a med Mats i minigolfen :-).


Segrarna :-).

Peppes Bodega!

Fotdoppande i havet.


Knark, knark överallt!

Läste precis att Sanna Bråding åkt ditt för knarkinnehav. Det bildades ett svagt leende på mina läppar efter det att jag sett rubriken :-). Jag har alltid haft något smått odefinierbart agg mot flickan. Min uppfattning av henne har alltid varit att hon är för mycket av allting. För tjatig, för jobbig röst, för smal, för blåst, för frän så att det blir fånigt osv osv... En sådan person som gömde sig bakom något hus för att röka i högstadiet och som man sedan tiden efter högstadiet sett ner på... Men vänta nu. Hallå där Andy! Vad pysslar du med? Hänger ut en människa som du inte alls känner offentligt (hur offentlig nu den här bloggen är med typ 10 unika IP-adresser varje dag varav en är min :-))? Grejen är den att det är rätt sjukt att man kan ha ett agg mot någon man inte alls känner så att man nästan blir glad när denne åker i fängelse... Undrar just vem det är mest fel på hon eller jag?

Från en sak till en annan mer vardaglig. Titta här hur händig jag kan vara :-).


Anisplantor och lakritsrötter...

Tiden spenderas i Hallsberg med målning och sågning av plankor... Inte så spännande men päronen vill ha hjälp med det så då är det bara att ställa upp. Sedan är det rätt skönt att bo hemma när man har tillgång till bil och får maten serverad varje dag :-).

Rubriken syftar till en kort och lugn diskussion igår. Ett par vänner hävdade att lakritssmak kommer från anisplantan vilket jag inte riktigt köpte. Är det något man lärt sig genom åren är det vilka människor som ofta är säkra fast att de ändå har fel :-). Så jag kollade upp det hela och visst lakritssmak kommer från lakritsroten och inte från anisplantan. Däremot påminner anis lite om lakrits och det används bland annat till Raki, Ouzo, Arrak osv...

Det lutar starkt åt ett besök ner till Halland i helgen. Blir nog både trevligt och smådrygt i ett och samma besök.

Det här trodde jag aldrig skulle ske men jag ska fan citera Håkan!!! Det passar lite nämligen :-).

"Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi såra varandra
nåt säger mig att du blir borta
en lång lång tid..."

Tacksam eller otacksam?

Ibland är det svårt att veta om man ska vara tacksam över att man fått varit med om vissa saker. Något kan vara väldigt bra när det kommer och när det finns där för att sedan bli ledsamt eller jobbigt när det inte längre finns kvar. En sådan sak skulle kunna vara cigaretter. En del njuter av dem när de finns till hands medan de har stor abstinens när de inte finns till hands. I andra fall kan det vara kärlek... Ska man vara tacksam över att få uppleva kärleken om den inte besvaras? Är en eventuell lycklig tid med kärleken värd den vånda som kan uppstå när densamma inte besvaras på det sätt man vill? Det är svårt att väga de båda delarna mot varandra. Väger den eventuellt bra tiden upp den eventuellt dåliga? Jag tycker nog att bara upplevelsen av att få vara med om något som man inte brukar få vara med om i sig är värd att få uppleva, ialf när det gäller kärlek.

The moment I let love in... and out again...

Midsommar med mera...

Midsommarhelgen spenderades nere på västkusten till största del i Nisses föräldrars stuga. Det blev en och annan öl, sjukamp som Nisse vann och lite annat smått och gott... Midsommarkvällen spenderades först i stugan och sedan i Strömstad. Det var trevligt att testa på partylivet i Strömstad vilket man får tacka Nisse för som höll sig nykter så pass länge att han kunde köra dit oss. När vi väl kommit dit slutade dock hans nykterhet :-). Jag blev dock lite förvånad över att det inte var mer folk inne i centrala Strömstad. Jag trodde det skulle vara hur mycket folk som helst men det var det inte.
På midsommardagen blev det fortsatt sjukamp och utekväll i Grebbestad istället. Den här gången fixade Folke så att vi fick skjuts vilket var snällt värre.
Båda kvällarna var roliga med förfesterna som höjdpunkter. Eftersom förfesterna var så roliga kom vi ut riktigt sent så det blev inte speciellt många timmar på krogarna. Sjukampen var riktigt kul och hade sin höjdpunkt när det var Salles tur på Ordjakten :-). Nis, his och bis.... Mer behöver jag inte säga :-). Annars kan väl egentligen resan summeras lite av orden defensiv, vroom och smask :-). 

Vi grillade med blandat resultat... Just den här biten blev aningen välgrillad :-).


Bias och Robert fann varandra...

...medan andra var helt inne i fotbollen.

Hur gick det här till?

The... Ja vilket band är det här?


Uselt Sverige!

Svenska fotbollslandslaget skämde ut sig igår. Egentligen finns det väl inte mer att säga om den saken... Ryssland låg helt klart närmare ett mål till än vad Sverige var nära en reducering. Guus Hiddink, Rysslands förbundskapten, är uppenbarligen en av världens bästa fotbollscoacher.

Om ett par timmar är det dax att åka ner mot västkusten. Trevligt, trevligt :-).

Är det så farligt?

Mycket käbbel nu om den nya lagen om avlyssning av data- och teletrafik. Jag har inte orkat sätta mig in i det för att jag inte bryr mig så mycket om vad folk vet om mitt privatliv men ändå måste jag skriva lite om det :-). Om jag fattat det hela rätt så ska typ polisen eller militären få avlyssna all data- och teletrafik utan speciellt tillstånd. Hot mot integriteten är väl det motståndarna hävdar vilket säkert är rätt... Grejen är om det nu spelar så stor roll? Redan nu får väl nyss nämnda "myndigheter" avlyssna data- och teletrafiken med tillstånd. Alltså om de misstänker att någon terrorist eller annan buse behövs avlyssnas. Skillnaden nu blir väl att det sitter några snubbar till som behöver lite mindre pappersarbete för att avlyssna samma misstänka personer samt att de söker efter vissa misstänkta ord och meningar som typ; Nu ska jag nog gå och spränga Krämarhusen för att de är så hiskeligt fula. Då kanske farbror högre myndighet kommer att kolla upp det ytterligare och om man fortsätter med det snacket kanske man blir intagen till förhör. Det känns ganska lugnt för merparten av Sveriges medborgare. Vad är det egentligen som är så farligt mot integriteten i det? Att någon råkar läsa när några snackar sex över mail eller MSN? Det gör ju princip alla så det kommer vara lagom intressant för någon signalspanare att lyssna efter anonymas sexsnack... "snark"... Det som jag kan tänka mig kan bli lite jobbigt är om någon av dessa avlyssnare börjar avslyssna vänner och bekanta för att luska ut hemligheter. Det kan nog vara lite jobbigt men om man nu tycker att det är sååå jävla jobbigt att någon kan göra det får man väl kryptera sina mail och utföra sina hemliga samtal med mobiltelefon. Tänk om den här lagen kan hindra ett enda terrordåd, mord eller knarkuppgörelse varje år så är den helt klar värd att införa.

Bara de inte använder lagen till nätpirater och liknande för då blir jag lack :-) Tänker på alla stackare som vill se film, höra musik och skaffa program gratis :-). Det borde de få fortsätta göra. Jag betalar ju så klart alltid för mig men jag tänker som sagt på alla andra ha ha... MINDRE GIRIGHET ÅT FOLKET!!! Det är fint att dela med sig vare sig det är privatliv eller programvara. Det glädjer definitivt andra människor.

10-1!

Seger med 10-1 i dagens match mot Röfors. Vi hade lite reservbetonat lag på grund av att många studenter åkt hem nu i sommar så det kändes som att det kunde bli en svår match. Det blev det dock inte för Röfors var fruktansvärt dåliga... Gött med seger efter lördagens förlust ialf.

På vägen hem körde jag eventuellt lite för fort... Det blev lite brummande med någon snubbe i en sportbil på motorvägen. Skojsigt värre hehe... Blev till och med blinktackande när jag svängde av vid Brändåsen :-).

Backstage!

Helskojigt partaj i lördags. Vi var på någon ny klubb på Backstage och de lirade underbar musik i baren där. En kväll kan verkligen bli så rolig bara de byter den vanliga dansmusiken mot lite vettig musik. Det blev till och med efterfest för ovanlighetens skull med en salig blandning av människor :-). Det kändes dagen efter att det varit efterfest och att man sovit dåligt för jag var sjukt trött igår.

Första förlusten!

Idag kom första förlusten för oss i fotbollen. Vi förlorade med 3-2 mot Marieberg. Vi ledde med 1-0 tills det var 10 minuter kvar då vi lyckades släppa in tre mål på tio minuter... RIktigt dåligt. De första två målen var jag chanslös på men det tredje var en underlig situation. Det kom en lång boll som jag av någon anledning var helt säker på var offside så jag passade ut bollen direkt till vår vänsterback och fick en liten felträff på den dåliga planen. Vår VB verkade dock inte höra när jag skrek att jag skulle passa honom och när jag fick en liten snedträff så att bollen inte hamnade på hans fötter hann en av deras anfallare först på bollen och kunde lätt slå in 3-1. Jag vägrar fan ta på mig det målet helt och fullt även om det såg ut som mitt fel. Annars var jag duktig matchen igenom... Synd då att det ska bli en sån här CP-situation på slutet.

Igår var jag Salle, Mulle och Bias på Liseberg. Det var skojsigt och det blev både karusellåkande och 5-kamp. Jag lyckades tvinga med Mulle i flera läskiga karuseller och hon var märkbart skakad efteråt men väldigt nöjd över att ha vågat :-). Bias bangade Höjdskräcken lite oväntat. Han hävdade att han var höjdrädd. Man lär sig nya saker om sina vänner hela tiden. 5-kampen gick väl så där... Gattas hade tjuvtränat på typ alla grenar så han vann ju alla utom en som jag vann hehe... Jag kom dock 2a :-). Dagen slutade dock lite tråkigt när Mulle fick reda på att hennes systerson hade fått tillbaka sin leukumi. Väldigt tråkigt och det är bara att hoppas på det kommer gå bra igen. Usch usch!

Ikväll blir det fotboll och öl. Heja Sverige!

Hem till Hallsberg...

Nu är det snart dax för mig att åka till Hallsberg. Jag har hyrt ut mitt studentrum en vecka för att få lite extra pengar. Känns lite tradigt att vara i Hallsberg men det är inte så länge... Iofs inte så spännande här ute i Tybble heller när alla i korridoren är borta. Skillnaden är att man kan cykla in till stan härifrån vilket man typ inte kan från Hallsberg.

Nu gjorde Kroatien mål. Duttit av dem.

Sicken tippare man är :-).

Det blev 2-0 till Sverige mot Grekland precis som jag tippade och Daniel Andersson gjorde nog sin bästa match i det svenska landslaget. Iofs var inte Grekland speciellt bra så Daniel Andersson hade nog inte en så svår match men men... Trist att Chippen blev skadad för han var rätt bra...

Vad blir det idag? Ingen aning...

Go Sverige!

Snart är det dax! Sverige vs. Grekland. Hur kommer det gå? Jag tippar med hjärtat och säger 2-0 till Sverige. Daniel Andersson gör sitt livs match får man hoppas... Lasse är lite feg med laguppställningen men rutin ska inte underskattas i stora mästerskap.

Grenkontakt?

Den här dagen kommer nog innehålla två stora projekt... Hämta cykeln hos Nisse och sedan en sväng förbi CO för att leta efter en grenkontakt till USB-uttag. USB-portarna är nämligen ur funktion på framsidan av min stationära dator och alldeles för få på baksidan för att alla mina prylar ska få plats samtidigt :-). Heter det grenkontakt förresten eller är det skarvsladd? Skarvsladd är nog egentligen när det bara är en väldigt lång sladd... Fast om det är en väldigt lång sladd med många extra uttag är det då en skarvsladd med grenuttag? Humm nu blev det snurrigt... Heter det ens grenuttag eller grenkontakt? ...bara som upplysning... Jag har jobbat hos en elgrossist i flera år och kan ändå inte det här... Pinsamt Andy :-).

Åsbro Taxi!

Efter lite lätt övertalning från Nisse så hängde jag med till Kanalfesten i Askersund igår. Det har ju varit lite av en tradition och det kan vara lite kul att partaja någon annan stans än i Örebro.

En liten stund efter ankomst till Askersund märktes det att man kommit till en insöad bondhåla... En stereotyp för misslyckad människa utan några som helst framtidsutsikter och med fula tatueringar började skrika på Bias mitt på stan bland en massa människor. Det var typiska kommentarer som... Vad fan glor du på? Aktare så att jag inte möblerar om ansiktet påre... Typiska kommentarer från en människa utan fungerande hjärna och allt var helt oprovocerat. Hursomhelst gick vi bara därifrån... Kvällen inne på själva området blev sedan lyckad. Det spelades bra musik och man träffade som vanligt massa roliga människor från förr.

På förfesten dracks det mest saft....

Ett glatt gäng :-).

Nakenbad :-).

När vi skulle hem hade vi så klart ingen skjuts. Vi ringde Taxi Hallsberg utan framgång när någon nämnde Taxi Åsbro. Jag trodde det var ett slags skämt men tydligen finns det en lirare som kör under namnet Taxi Åsbro. Nisse ringde honom och efter 10 minuter satt vi i en bil på väg till Nisses föräldrar för traditionsenligt nakenbad :-).

Nationaldag!

Idag är det Sveriges nationaldag och det har jag firat med att... Med att... Med att ehh... Nee fan jag har ju inte firat den överhuvudtaget. Jag har inte ens nynnat lite på "Du gamla du fria"... Det finns absolut ingen tradition av att fira någon nationaldag och jag tror inte det kommer bli någon sådan heller trots att Sverige är typ världens bästa land. Vi har ingen frigörelse från några ockupanter att fira eller något annat som skulle kunna känna oss speciellt glada den här dagen.

Det känns tomt här i korridoren... Det är typ bara jag och en till kvar här nu. Alltså typ inga att prata och laga mat med är kvar... Det är svintråkigt. Allt liv i korridoren är borta... Ingen Hanna att krama på, ingen Jesper att äta med och ingen Mackan att gnälla över odiskad disk kvar... TRIST!

Kvällen blir lugn... Blir att titta på Populärmusik från Vittula på 5an...

Den här veckan har annars varit riktigt himla mysig...


Onsdag!

Det känns väldigt mycket fredag just nu. Jag hade det sista i skolan idag vilket innebar opponering. Jag opponerade på Magnus, som är en av mina bästa polare här vid universitetet, vilket kändes lite så där. Man vill inte gärna såga en kompis för mycket. Som tur var hans arbete rätt bra så man behövde inte vara för kritisk :-). Själva opponeringen gick sedan bara bra. Jag blev även opponerad själv. Det flöt på bra och jag kunde svara på alla frågor de ställde och de var rätt snälla över lag... Det blev lite jobbigare när examinatorn kom med sina invändningar. Då kom det fram att jag använt fel analys till en av mina frågeställningar vilket jag blev rätt irriterad över. Det borde min handledare ha sett innan jag lämnade in arbetet... Han erkände också att det var en miss av honom vilket var gött. Det var väl den största kompletteringen jag fick. Var ett par till smågrejer med det borde inte ta mer än en eller ett par dagar att fixa till.

Snart kommer den svåra frågan om man ska ta en bärs på stan eller träna fotboll... Ibland ställs man verkligen inför svåra frågor :-).

Livet är underbart förresten :-).

Mycket nu!

Det har varit en intensiv helg. I fredags lirade vi fotbollsmatch mot Svartå och vann med 2-1. Det var en tuff match och vi hade stora problem men vi lyckades reda ut det hela till slut. Nu ser det riktigt bra ut i tabellen. Tyvärr är serien lite uppdelad mellan några bra och några dåliga lag så det är långt ifrån avgjort än.

Efter matchen blev det galej... Jag hade inte tänkt att partaja för att jag var så förkyld men när hela laget skulle ut och det var fest överallt här vid universitetet så kunde jag inte hålla mig :-). Det blev Kåren och det var trevligt. Elias & The Wizzkids spelade live... Ett band jag inte kände till sedan tidigare men det lät bra så jag ska kolla upp dem ytterligare.

På lördagen blev det upp relativt tidigt för att jag skulle på en kick off med sommarjobbet... Hände en liten lustig grej när jag skulle gå upp... Jag vaknade av larmet på mobilen trodde jag... Men när jag kollade på klockan efter att jag gått upp var hon typ 6 eller nåt sådant... Jag måste fått någon slags hörselhallucination :-). Lite senare var det ialf tid att gå upp på riktigt för att trampa bort till sommarjobbsgrejen... Det var en heldag och den var rätt trevlig. Var kul att lära känna de andra som skulle jobba och så var det lite information om enklare livräddning. Var bra att få sådant repeterat... Var typ i lumpen senast man pratade om sådant.

På kvällen sedan var det lagfest. Många var lite dävna efter fredagen men det var ändå trevligt och jag var på riktigt bra humör. Till slut hamnade vi på Björnis som vanligt... Nu släpper till och med den långhåriga vakten in mig utan att jag behöver visa leg... Det har gått för långt haha... Speciellt när jag för det mesta inte har sååå kul på Björnis, men det är billigt så man hamnar ofta där ändå... Jag var väl egentligen mer sugen på Satin men alla drog till Björnis så då fick det bli det för mig med. Iofs tappade kvällen en del vid 1 ungefär när jag började känna mig riktigt risig... Förkylningen tog över så jag blev lite febrigt yr och rätt seg... men men... Förkylningen är på väg mot det bättre nu ialf...

Nee nu ska jag väl våga mig ut i solen.

Ta vara på livet!

RSS 2.0