Island!

Nu har vi snart varit i Island och i Reykjavik under ett dygn. Vadret ar som svenskt september vader och temperaturen verkar ligga pa 15 ca grader. Resan hit gick bra, forutom att Bias nastan missade bussen i Orebro :-). Vi kom aven fram lite sent till Arlanda, men allt flot pa sa pass smidigt sa det mer var skont att vara sen genom att vi bara gick igenom passkontrollen och pa planet. Far hoppas att resan fortsatter i samma positiva monster :-).

Hittills har vi inte hunnit gora sa mycket har i Reykjavik forutom att ata en ganska lyxig middag igar kvall samt tagit en loparrunda denna morgon pa Roberts initiativ. Jag har kanslan av att det kan bli jobbigt mycket lopande under denna resa... Kommer sakert vara i battre form nar jag kommer tillbaka an nar jag akte. Det varsta ar aven att jag egentligen ar samst pa att springa av grabbarna som ar med... Ja, ja, bara bita i det sura och lufsa med sa gott det gar :-).

Boendet vi bor pa ar for ovrigt riktigt bra och trevligt. Ett mysigt och litet Guesthouse i centrala Reykjavik. Kan jag rekommendera, och Our House ar namnet.

Kyrkan i Reykjavik!

Mycket mojligt en symbol for resan, mer soft an gora allt i stress!!!

Nu är det nära...

Imorgon bär det av för långresa nummer två i mitt liv och det är samma ambivalenta känsla som sist med förväntan blandad med lätt rädsla. Denna dag har annars varit väldigt trevlig med stor ÖSK seger mot Helsingborg som avskedspresent. Om jag inte missminner mig tog ÖSK även en oväntad seger mot Helsingborg när jag och Nisse hade en fantastisk tid på Koh Samet under förra resan!? Det måste vara ett väldigt positivt omen :-).

Bloggen kommer uppdateras löpande med bilder och text om hur resan artar sig.

Skräckblandad förtjusning!

Det är mycket nu, kanske mest någonsin. Flytt, resa, jobb och lite annat mycket stressande. Det verkar dock som allt kommer ordna upp sig på ett bra sätt, även om det är tungt för tillfället. Glad eller förskräckt? Svårt att säga...

Dementi!

Eftersom far min påstår att jag ljuger i min blogg när jag skriver att jag inte äter kräftor måste jag nu förklara det hela. När jag skrev att jag utelämnade kräftorna menade jag att jag inte nämnde dem i första meningen bara för att de inte var det godaste under kräftskivan.

Kräftor!

Kräftskiva igår hemma hos mor och far med massa goda ostar, pajer och öl. Mmm och jag utelämnade kräftorna med flit, ok de är goda men inte mer än så, och blir i en summering en jävla massa jobb för lite mat :-). Skulle tro att man gör av med fler kalorier när man äter kräftor än vad man får i sig :-). Kräftskivan belyste även åter igen faktumet att snapsen Beska droppar verkligen smakar för jävligt :-).

Mycket mer har jag inte att tillägga idag!!!

Zelda - A link to the past

Ni som följer den här bloggen har ju märkt att jag ofta är lite sen med både det ena och det fjärde, och således är jag det igen :-). Efter att ha hjälpt en brukare på jobbet att börja spela gamla TV-spel på datorn blev jag tvungen att börja spela själv, och nu har jag efter mycket spelande gått igenom spelet Zelda - A link to the past. ...och ok jag fuskade rätt mycket, men ändå :-P! Det är ialf skönt att få gammalt suktande sedan 12-års åldern över detta Zelda-spel tillfredsställt :-). Om någon är intresserad så finns både emulatorer och spel på Piratebay att tanka ner, och kul är det!

När ni andra spelar Xbox 360 och Playstation 3 spelar jag Supernintendo. Det är nästan lite humor i det :-).


Torsdag!

Omeprazolen fungerar. Inte så att det blivit helt bra, men det blir bättre ialf. Det verkar finnas tre saker som stabiliserar magen för stunden; omeprazol, träning och öl. Lite udda men så är det.

Igår blev det lite partaj med Lundmark. Några öl hemma hos honom och sedan en sväng till Strömpis. En alltigenom trevlig kväll! Det mest roande var nog att stå och betrakta för fulla Svenne Banans som dansade på borden till "stänkare" som Country roads och Life is Life, och då pratar vi självklart inte originalvarianterna.

Denna dagen har spenderats framför datorn och TVn, vilket inte har varit några fel :-).

Omeprazol!

Eftersom magproblemen mestadels har gått upp och ner och inte velat bli bra så har jag nu både ringt VC och pratat med sköterskan på jobbet. Svaren på båda ställena blev att det nog inte är nödvändigt att uppsöka läkare och att jag skulle äta Omeprazol ett tag. Omeprazol gick endast under namnet Losec förr vilket ni säkert har hör talas om och ska tydligen vara bra för dyspepsi, magsår och dylikt. Jag tog en tablett igår och det kändes genast lite bättre, men inatt var det sämre igen, för att vara i princip bra igen just nu. Enligt VC hade det inte heller blivit någon större skillnad om jag träffat en läkare i och med att denne säkerligen bara rekommenderat Omeprazol vid sånna här mer diffusa symtom. Nu är det bara hoppas, hoppas att det blir bättre!!! Jag blir ju sååå liten när jag har symtom av något slag, en massa energi går åt till ångest och funderande. Snälla Omeprazol, ge mig mitt liv tillbaka!!!


Beautiful Sunday!

En mycket mycket skön söndag har det varit, mer än så behöver knappast tilläggas.

Jag fortsätter istället mitt filmrecenserande. Undrar just om det är någon som uppskattar det :-)!? Antagligen inte, men det är ju bra för mina framtida minnen om inte annat :-).

Rebecca

Hitchcock-rulle från 1940, och det säger sig nästan själv att jag sett denna film beroende på att den ligger på IMDBs top-250 lista. Filmen handlar om en man vars fru dött under underliga omständigheter och hans relation till en ny kvinna. Det blir lite förvecklingar när den nya frun jämförs med den gamla och inte riktigt respekteras av vissa delar av mannens tjänstefolk. Känslan efter att ha sett filmen är att den mest anses så otroligt bra för att den är gammal och inte för att den är så extremt bra. Det är en helt ok film med inte helt ovanlig handling. Kul att se lite filmhistoria, men inte mer än så. Tre plus av fem blir betyget.

Shaun of The Dead

Den absolut bästa zombie-film jag sett :-). Filmen är en skräckkomedi och utspelar sig i England. Att den är engelsk och inte amerikansk är i mina ögon en fördel. Engelsk film känns alltid mer jordnära och inte så tillputsad som amerikansk. Filmen handlar om ett par grabbar som ska försöka överleva i ett London under zombie-attack, och det hela blir mycket underhållande :-). Att filmen handlar om det den gör gör att man inte riiiktigt kan ta den på fullaste allvar därav inte högsta betyg, men nästan... 4.5 plus av fem når den upp till och filmen kan verkligen rekommenderas.

The Illusionist 

Edward Norton som "trollkarl" vid tiden för det förra sekelskiftet. Hans trollerikonster ifrågasätts samtidigt som han börjar träffa kronprinsens framtida fru i smyg... Mycket som kan trassla till det för stackars Norton således. Det hela fortsätter med att Norton förlöjligar kronprinsen under en privat föreställning och att dennes framtida fru "dör". Slutet blir sedan en, eller är ialf tänkt som, en aha-upplevelse, vilket jag dock inte tycker det blir. I tillbakablickarna som kommer i filmens slutskede blir vissa saker förklarade medans andra absolut inte förklaras, vilket irriterar en del. Filmen ger bra underhållning men är inget mästerverk så betyget blir 3,5 av fem.

My Best Friend's Wedding

En ganska dålig film som av någon underlig anledning anses vara en klassiker i romantisk komedi-genren. Filmen är bara typiskt amerikanskt fånig. Den som gör att filmen inte blir ett totalt fiasko är Rupert Everettss roll som stundtals är väldigt rolig, resterande roller är bara fåniga och tråkiga. I vissa filmer, exempelvis Top Gun, Wedding Chrasher's, kan fånigheten vara charmerande men så är inte fallet här, det blir bara dåligt. Har ni inte sett filmen har ni inte missat något. Betyget blir två plus av fem och det är bara tack vare Rupert Everett.

Foppa!

Rubrik från Aftonbladet; Foppa förbannad på VIK:s yngling: "Ser inte bra ut". http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/article7615569.ab

Foppa har det inte lätt som måste åka runt och spela mot människor som inte ser bra ut :-). Han verkar helt klart tycka att själva hockeyspelandet går i andra hand och utseendet i första :-).

Tror jag ska skriva lite om denna minkskandal som nu härjar i landet Sverige. Först vill jag bara säga att jag inte är positivt inställd till att plåga djur, men man kan ju se på det hela på flera sätt...

- Nu kan jag inte siffrorna fullt ut men "aktivisterna" bröt sig in på 15 farmer av de 70-90 som finns i landet och påvisade missförhållanden i 7-8 av dem. En uppskattning eftersom jag inte har siffrorna klara i huvudet. Min poäng är dock att "aktivisterna" mycket väl kan ha brutit sig in på farmer som de visste behandlade djuren mindre bra. En inte helt orimlig tanke. Nog för att det borde vara bra överallt, men det kan ju framstå som sämre än vad det är...

- Jag vet inte heller vad målet för "aktivisterna" är, men en rimlig tanke är att de vill lägga ner Sveriges minkfarmer. Låt säga att det blir så... Kommer inte endast hela produktionen flyttas till andra länder med ännu sämre djurkontroll än Sveriges, dvs ännu mer lidande för minkarna, eller ialf ett större antal minkar som lider mycket?

- Nog att jag antar att alla "djurrättsaktivister" är veganer, men om minkfarmerna ska läggas ner bör väl egentligen all djurhållning i Sverige läggas ner? Det var inte länge sedan det kom bilder på lidande grisar osv... En grej som aktivisterna pekade på var att minkarna betedde sig underligt, typ inte naturligt. Hur är det med alla Sveriges katter, speciellt de som endast lever inomhus i trånga lägenheter. Får dom ett naturligt liv eller är det också djurplågeri om än på en snällare nivå?

- Sedan är ju alltid frågan huruvida djuren och i detta fall minkarna verkligen lider? Förstår dom att dom lider? Lider dom mindre i naturen än i burarna?  


Inception!

Igår kväll blev det bio med Josefin och valet av film blev Inception. Egentligen var det inget direkt val utan helt enkelt anledningen till att det blev bio överhuvudtaget, ingen Inception ingen bio helt enkelt :-). Hur var då denna sommarens blockbuster-motsvarighet till Avatar? I mitt tycke räcker den inte upp till Avatar-betyg men likväl är det en bra film. Inception är otroligt läcker, det var ialf det intrycket man hade efter att ha sett filmen. Egentligen mer att man sett något snyggt än något väldigt underhållande. Temat i filmen med påverkan av drömmar är fräck men jag saknar verkligen en förklaring till hur de har lyckats komma på hur man gör!? Filmen utspelar sig nämligen i nutid och inte i någon avlägsen framtid. Att Nolan inte lyckas få fram det på två och en halv timmes film kan endast bero på två saker, antingen är jag för korkad för att fatta att det förklarades, eller att det helt enkelt inte förklarades. Om jag ska fortsätta vara lite mer negativ tycker jag att filmen borde haft lite mer thriller-karaktär och lite mindre action-karaktär, men man kan inte få allt :-). Annars är det säkerligen en film man bör och kan se flera gånger för att förstå fullt ut och för att lyckas ta in allt. Bara man orkar lägga 148 minuter av sitt liv till denna film några gånger till. Mitt betyg blir lite sämre än jag trodde det skulle bli innan jag såg filmen, tre plus av fem.

Humm... ...och film!

Väldigt dålig mage inatt... Den som tycktes vara på bättringsvägen förra veckan. Börjar fundera på om det är broccoli och inte ingefära som ställt till det, eventuellt kombinationen. Magen började nämligen bli sämre igen efter intag i torsdags av samma broccoliförpackning som användes när det hela började. Just nu är det dock bättre igen!

The Treasure of The Sierra Madre

Humphrey Bogart som med ett par polare letar guld i de mexikanska bergen, och var tydligen en av Kubricks favoritfilmer. I mitt tycke en mycket underhållande film trots att den är gammal och att den ibland blir lite väl teateraktig när skådespelarna lite väl ofta pratar med sig själva. Det jag gillar mest i filmen är hur den skildrar hur relationer kan bli rostiga om de blir allt för intensiva och när pengar och ekonomi får för stor inverkan. Över det hela taget en mycket bra film som når upp till fyra plus av fem.

Double Indemnity

En klassisk "film noir" med mord, femme fatale och bra story. Filmen handlar om en försäkringstjänsteman som säljer en livsförsäkring till en kvinnas man för att sedan ta livet av samma man för att försöka komma åt både pengarna och kvinnan. Bör tilläggas att det är kvinnans idé från början. Så mycket mer är det inte att säga förutom att filmen är bra. Fyra plus här med.

Predikanten

Andra filmatiseringen ur Camilla Läckbergs Falk/Hedström-serie. Första filmen, Isprinsessan, var rätt dålig men den här är bättre. Känns mycket mer välgjord. I mitt tycke är även boken som filmen baserar sig på en av de bättre, eventuellt den bästa, ur serien. Att det är en TV-produktion märks genom att filmen är två timmar lång och tänkt att ses i två delar, vilket gör det lite segt att se i ett sträck. Men det funkar trots allt! Den enga underhållningen med Isprinsessan var Göran Ragnerstams tolkning av Mellberg, här blir istället samma tolkning mer en väldigt kul del av en rätt bra film. Betyget blir tre plus av fem.

Nu ska jag vara bitter!!!

Borde det inte vara förbjudet att "lika" sig själv på Facebook? Nog att jag kan vara en stor egoistisk fan som har en blogg som till största del handlar om mig själv, men inte fan uttrycker jag något meningslöst egoistiskt på Facebook för att i nästa sekund ytterligare försöka förstärka det hela genom att "lika" det!!!

Dawkins!

Det var väldigt vad många grattis-hälsningar som trillade in på födelsedagen häromdagen, trots att mobilen inte började fungerar förrän 22 på kvällen. Det är alltid trevligt med uppmärksamhet och att man kan inbilla sig att ialf några tycker att man är en någorlunda trevlig person, men vissa av dessa gratulationer, företrädesvis de på Facebook, som dök upp från folk som jag knappt har någon relation till blir ju mest jobbiga. Jag kommer ju med största sannolikhet inte gratulera tillbaka och således hamna i någon slags uppmärksamhetsskuld...

Måste göra lite reklam för Länsförsäkringar! De bjuder tydligen sina ÖBO-kunder på en extra månads hemförsäkring vilket gör att jag kunde förlänga min reseförsäkring hos dem för ett bra pris :-).

Nu har jag även börjat läsa Dawkins "Illusionen om Gud", för övrigt rätt tung att läsa. Tänkte berätta om ett lite fakta ur den boken. Angående Mohammed-karikatyrerna i Danmark så publicerades de flera månader innan det tog hus i helvete världen över... Att det ens tog hus i h-vete berodde på att några muslimer boende i Danmark tog med teckningarna till Egypten kompletterade dem med två mycket värre samt en som inte ens avbildade Mohammed och sedan började väcka debatt i Egypten. Illa, illa...

De evengelium som tar upp Jesus liv går inte alls få ihop historiskt, och de ytterligare tiotal som inte FICK vara med i Bibeln tar bland annat upp att Jesus gick runt och förtrollade saker lite här och var... Humm...

Oslagbart klantigt!

Idag har jag lyckats "spräcka" pannan på gymmet. Helt offantligt klantigt! När jag skulle släppa tillbaka stången i en tricepsmaskin lyckades jag släppa den rakt i huvudet på mig själv. Det är alltså möjligt att vara så klantig! Haga slog ut en tand i en bicepsövning en gång och det här är fan på gränsen till lika oförklarligt idiotiskt.

Blir säkert ett vackert ärr...

Bra födelsedag hittills... Ingen fungerande mobil och så det här! Hurra, hurra!!!

Abbonemangsbekymmer!

Jag har bytt telefonabbonemang och idag skulle själva bytet ske, men det verkar inte ha fungerat... Trots att jag har bytt SIM-kortet så hittar inte telefonen något nät. Humorn i det hela är ju att jag inte kan ringa supporten för att lösa problemet heller :-). Så kommer man inte fram till mig så beror det på detta problem.

Annars är det mesta bra. Iofs har magkatarren, dåligt med ledighet och alkohol när det väl är ledigt stört den psykologiska balansen något. Kändes ialf så vid sänggåendet igår. Men nu tar vi det braiga istället :-). Igår firade jag min födelsedag ett par dagar för tidigt borta i Hallsberg och jag fick några riktigt bra grejer. Bland annat en bärbar hårddisk som man kan koppla in direkt i TV-apparater genom USB-kabel och således få möjlighet att utnyttja hårddiskens innehåll direkt på TVn. Toppengrej :-). Även kläder och ett par intressanta böcker fick jag! Tackar mina nära och kära ödmjukast för dessa fina presenter!!!

Idag köpte jag presenter till mig själv på Brothers :-). De har utförsäljning nu och säljer typ alla sommarkläder för halva priset. Jag fyndade rejält och köpte två skjortor och två tröjor för endast 898 kronor. Jag känner mig så sjukt nöjd hehe :-). Ska till och med bjuda på lite bilder hehe!


Klädesplaggen! ...humm åh fan...!!!

Den här skjortan blev jag tokigt nöjd med :-).

RSS 2.0