Tjusningen med stan!?

Reflekterade lite över vad som är den stora tjusningen med att bo i en större stad idag när jag lämnade in mina lägenhetsnycklar till hyresvärden. Vad är det som drar människor till att bosätta sig i en storstad? Är det jobben, anonymiteten, alla människor, att det finns mer att göra eller är det så att det är för att det finns fler att ragga på? Något måste det ialf vara. Jag känner mig ialf inte helt till freds med att tillbringa sommaren i Hallsberg utan egen lägenhet i Örebro. Bara en sådan sak att man träffar en ny människa som frågar var man bor... Kul att svara att man bor hemma... Det känns lagom vuxet och självständigt :-). Jag får helt enkelt stå ut en sommar med det hursomhelst.

Resan är helt betald nu och den gick på ungefär 30 000 sek totalt med lite hotell och visum inräknat. Gött att det är klart. Bara två månader kvar nu :-).

Det känns som jag skulle vilja testa på att flytta långt härifrån också en sväng. Bara lämna allt för en stund. Klippa av navelsträngen på riktigt för en gångs skull :-).

Dagens roligaste!

Fick höra tidigt imorse att ett par människor var sura på att jag spred rykten om dem :-). Jag blev mer road än förvånad över att höra detta. Vi satt och diskuterade ett roligt rykte för några veckor sedan och jag tyckte det var så roande att jag var tvungen att ringa och kolla med en person som har bra kontakt med den påstådda källan till ryktet. Allting dementerades då men har tydligen blossat upp nu igen med mig som ryktesspridare på något underligt härligt vis :-). Människor är allt bra roliga ibland :-).

Midsommar med helpension i Grebbestad :-)

Nu är man tillbaka från en i många bemärkelser blöt helg nere i Grebbestad. Först och främst måste jag ge ett enormt stort tack till Anders och Tina för deras stora gästfrihet och givmildhet. Det var både gratis boende och gratis mat samt att Tina passade upp på oss som om hon var vår egna servitris :-).
Det var jag, Klarvik, Ronny och hans tjej som bodde hos Anders och Tina i deras stuga i Grebbestad den här gången. Det är lite av en tradition för mig att åka ner till Grebbestad och fira Midsommar. Detta var säkert fjärde eller femte gången totalt och det är alltid lika roligt. I år räknade jag till och med med att det kunde bli rekordroligt för att även Nisse, Salle, Bias och Robert skulle vara i närheten. Jag vet dock inte riktigt om det blev det roligaste året men jäkligt skoj var det ialf. Både Midsommaraftonskvällen och Midsommardagskvällen spenderades med att Tina och Anders fixade massa mat som vi glatt mumsade i oss tillsammans med lite alkohol :-). Kvällarna fortsatte sedan på utestället Konserven inne i Grebbestad. Första kvällen var nog den bästa trots att Klarvik tvingade oss att åka in till krogen redan vid halv 10... Jag kände väl att man kunde softa lite längre och eventuellt gå ut tidigare på Midsommardagen, men nu blev det så som Klarre ville och det spelade egentligen ingen större roll. Krogkvällen innehöll diverse roliga och mindre roliga delar :-). Bland annat var det nån snubbe som tyckte jag skulle passa in som någon slags modell för någon polare till honom. Han undrade över min längd och jag var tydligen lite för kort... Han kanske drev med mig vem vet!? Var även ialf en tjej som jag kommer ihåg som skulle rufsa till min frisyr och sedan en annan som tyckte att jag var väldigt icke mainstream :-). Antar att det var positivt hehe... Kvällen var väldigt underhållande :-). Det mindre roliga var att Klarre, Folke, Ronny och hans puma drog hem tidigare än mig för att jag ville stanna kvar på stället med Nisse, Bias, Salle och Robert för att sedan sova hos dem eller något sådant. När sedan Nisse och Salle hittat en taxi var den tydligen full så att jag inte fick plats... Jag hatar att vara till problem för andra så jag sa bara att jag går hem till Folke och Tina istället... Det jobbiga var bara att det regnade, var kallt och att det är 2-3 kilometer till stugan där de bor :-). Det blev ganska blött och när jag sedan kom fram var det så klart låst... Jag ringde alla utom Anders för jag ville inte väcka Sebastian, Anders och Tinas son, men ingen svarade... Så jag satt där utanför dörren någon timme till och frös tills jag tillslut ringde Anders ändå. Tina svarade och släppte in mig och Sebastian hade inte vaknat :-). Han var tydligen inte så lättväckt som jag trodde heller :-). Sebastian är en cool liten pojk för övrigt. Jag kommer ihåg att jag störde mig lite på honom förra året för att han väckte oss på morgonen med sina skrik men i år var han ascool :-).
Så till andra kvällen. Jag hade nog tänkt att andra kvällen skulle bli lite bättre än Midsommaraftonen för att det antagligen skulle vara lite mindre folk och inte lika stor hets och att vi skulle bjuda in Nisse, Bias, Salle och Robert till Anders för att festa men så blev det inte. De grabbarna bestämde sig för att åka hem helt hux flux på Midsommardagen utan vettig anledning. Jag ska inte bry mig om andras beslut men i det här fallet blev jag rätt irriterad för det verkade som långt ifrån alla av dem ville åka hem då. Det stör mig lite fortfarande trots att det absolut inte borde!!! Kvällen blev ändå riktigt bra för att Anders var i en härlig form och vi shakade stenhårt till Cranberries, Oasis, Thåström, Dolly Parton och en del annan riktigt bra musik. Ganska ovanligt med ett sånt brett musikutbud på ett discotek men det var riktigt bra. Klarvik sände tydligen även ut lite konstiga vibbar som gjorde att en kille raggade på honom hehe... Klarvik du kanske är en liten smygis haha...!!! Det blev även nästan efterfest men inga egna stugor inga efterfester :-).

Över det hela taget en lyckad helg och jag är ledig imorgon :-).

Mycket jag blev det tydligen... :-).

Usch på essayfrågor!

Fick resultatet på den senaste tentan idag. Resultatel blev G vilket inte var så bra för då blev det bara G i kursen. Den här tentan var även den lättaste den här terminen vilket gör saken ännu mer irriterande. Att det inte blev bättre betyg beror till största del på dessa evighetslånga essayfrågor... Jag skriver inte speciellt fort och analyserar det jag skriver så det tar tid för mig att svara på evighetslånga frågor vilket gör att jag blir trött på att svara och till slut inte orkar skriva allt jag kan. Ha kortare frågor eller multiple choice frågor så blir det så mycket bättre. Det blir knappast bättre av att frågorna är i stil med; vad är ADHD eller vad är Schizofreni? Hur fan ska man veta om man ska skriva definitionen eller en hel bok som svar om ämnet? Obegripligt öppna frågor.

Nu är det för övrigt helt tomt i lägenheten...

En vakt ringde från Strömpis förut... Jag kunde inte komma på att jag gjort något dumt de få gångerna jag varit där. Hursomhelst hade vakten tagit fel på person och sökte en av mina gamla grannar.

Tre fucking månaders uppsägning på bredbandet också. Absolut inget överraskande iofs men alltid lika irriterande. Hann inte säga upp det tidigare i och med flytten så att säga. Fränt att betala bredband som man ändå inte kan använda.... Arghh!

Nästan färdigflyttad!

Nu har alla de stora möblerna flyttats till Hallsberg :-). Jag, Pelle, Jonas och farsan satte igång klockan 11a "imorse" och blev klara efter ett par timmars tungt arbete. Tackar så hjärtligt att ni hjälpte till med flytten. Även Gattas ska ha ett tack för det han hjälpte till med i lördags. Det känns väl så där att ha flyttat hem men det handlar bara om ett par månader om jag nu hittar något när jag kommer hem från resan så att säga.

Helgen har således mest bestått av att packa lådor osv men jag, Salle och Bias var ändå ute på krogen en sväng i lördags. Salle köpte till och med en grill så att vi kunde grilla lite kött på förfesten vilket var både gott och trevligt. Vi hade dock stora problem med att få fjutt på briketterna i blåsten men Salle löste det genom att cykla iväg och köpa lite gammalt hederligt kol :-). Sedan blev det en öl på Pitcher's för att sedan gå till Björnis. Jag tyckte det var riktigt trevligt på Björnis men Salle drog hem efter någon timma av någon underlig anledning. Det var ganska många gamla luringar på Björnis som man inte sett på ett tag vilket kan vara lite kul.

Babar fick tydligen inte servera alkohol i baren längre så de slog igen. Anledningen till att de inte fick det verkar vara att det var för "bråkigt" utanför Babar. Hur kan polisen veta att alla bråkstakar har varit på Babar? Verkar väldigt underligt det där. Läste en annan anledning i Nerikes idag också. Det var att inspektören sett några människor, som hör och häpna, hade två öl samtidigt i händerna :-).

Nu är man Hallsbergare ett tag igen... Det svider lite må jag säga...

Skyltdocka!

Det snöade i Dalarna och Jämtland idag tydligen :-). De som bor där uppe kan kanske dansa runt en snögubbe istället för en midsommarstång på Midsommar :-). Hur man nu kan bo norr om Stockholm är väl dock för de flesta människor på denna jord en gåta...

Det har kommit lite nya sommarjobbare till Ahlsell, alltså riktiga sommarjobbare och inte sådana som jag som varit där en hel del tidigare. Oscar har fått en av dem att ta hand om, och det spelar väl egentligen ingen större roll, men i det här fallet är det rätt roande för många av oss och då speciellt mig :-). Mer behöver jag inte säga hehe... Annars flyter det på rätt bra på jobbet.

De hade ringt tre gånger från mitt hyresbolag idag... Undrar just vad de ville? Jag får verkligen hoppas att det inte har blivit något strul med övertagandet av min lägenhet. Blir att ringa imorgon och kolla upp det... Flytten är ju tänkt att inledas nu i helgen.

Måste bara avsluta med den här bilden som tydligen blev tagen på Satin för ett par helger sedan. Jag tror det är Pippi Långstrump och en skyltdocka :-).
image27

Trötter!

Nu har två dagar gått av dagskiftet och det har lett till en enorm trötthet :-(. Att gå upp på morgonen går ok men att vara så trött på jobbet och efter jobbet är inte speciellt trevligt. Det är nästan värst efter jobbet när man konstant måste aktivera sig så att man inte somnar, för somnar man på eftermiddagen blir det väldigt svårt att somna på kvällen sedan. Det var dagens dos av trötthetsklagande :-).

Alla som inte sett mig på ett tag påpekar att jag blivit smal. Själv vet jag att jag gått ner lite i vikt men jag trodde inte att det var så uppenbart för andra. Jag har ju inte gått ner så mycket från förra sommaren liksom.

Så mycket mer hade jag inte att orda om idag.

Kanalfest!

Partysomrarna brukar ofta börja med någon slags fest i Askersund. Från början var det tradjazz sedan blev det Strandparksfest och nu har det blivit Kanalfest. Det brukar, eller har ialf varit, väldigt kul med dessa fester och mycket folk brukar det vara. Årets tillställning blev dock inte lika rolig som det brukar. En bidragande orsak är att Kanalfesten aldrig kan bli lika bra som Strandparksfesten var beroende på plats men det är ju inte så mycket att göra åt. Årets Kanalfest var ändå tråkigare än vanligt och det berodde nog mer på en själv än på festen i sig. Det känns som att man inte riktigt släpper loss lika mycket nu som man gjorde förr och att man försöker "spela" nykter trots rikligt alkoholintag :-).
The Poodles lirade live och det gjorde de bra. Lite synd att de har det namn de har annars hade de nog kunnat kröna ännu mer succé än vad de gjort. Det är helt klart ett bra band.
Jag försökte få grabbarna att få in ett mer peppande snack än nedtryckande snack mot varandra... Vet inte riktigt hur det gick men man kan ju hoppas på att någon kommer ihåg något av det ialf :-). Det är så onödigt att håna varandra för allting, peppa istället!!!
Nisse fick en liten deppsnedtändning, antagligen helt i onödan, vilket var jävligt synd. Hade han inte fått det hade kanske kvällen blivit väldigt mycket roligare. Jag är rätt dålig på att roa mig själv och behöver nästan någon bra hangaround för att jag ska ha riktigt kul.

Det bästa med kvällen var när vi hade åkt hem. Jag, Nisse, Salle och Bias sov över hos Nisse i Åsbro där hans föräldrar har ett hus vid Hemsjön. När vi kom dit så blev det nakenbad i den varma sommarnatten. Det var extremt skönt och temperaturen i vattnet var nog nästan högre än den i luften. Det kändes som att man var med i någon klassisk bok från 50-talet ungefär. Var riktigt härligt.

Vi satt och käkade lite skräpmat på Nytorget idag när vi kommit tillbaka till Hallsberg då Dunder drog upp en gammal anekdot. Hans berättelse var livlig, intressant och rolig men förhållandevis ganska fel om man jämför med mina minnesbilder. Det viktiga är dock att människor som gillar att berätta gamla anekdoter och gör det bra oftast verkar töja ganska mycket på sanningen för att det ska vara intressantare och roligt. Undrar om vi andra som kan hacka oss fram när vi ska berätta något oftast gör det för att vi försöker berätta så faktamässigt som möjligt och inte ändra något i anekdoten, vilket då i sin tur leder till mindre flyt i berättandet? Inte helt otänkbart.

Imorgon är det dax att gå upp klockan 6 för att jobba lite... Usch på det men det får gå. Salle och Nisse har det så jävla mycket värre således mer synd om dem än mig :-).

Jobba till 12...

Idag är det fredag och jag ska jobba till klockan 12 inatt vilket inte är så roligt. Det kommer bli en riktigt kort helg... Humm undrar just om man ska på Kanalfesten imorgon eller ej? Lite dyrt men jag har faktiskt råd nu när jag sålt motorcykeln. Igår ringde hyresvärden och berättade att en snubba tagit min lägenhet och att hon ville ha den till första juli :-). Perfekt då kommer jag spara ännu mer pengar :-). Så snart är det flytt och är det någon som vill hjälpa till är det bara att anmäla sig haha...

Jag har suttit ute i solen ett par timmar totalt idag... Hoppas verkligen inte jag bränt mig. Har ju liksom lovat mig själv att vara försiktig :-). Jag är inte den som bränner mig lättast men definitivt inte den som inte bränner sig heller. Jag har ett typsikt svenskt blekt relativt lättbränt skinn :-).

En timma kvar till jobbet... Dagvecka nästa vecka också och jag mår redan dåligt över det... Usch...

Börjat jobba...

Nu har man börjat jobba på Ahlsell igen... Det är väldigt tråkigt men ger bra pengar och de flesta som jobbar där tycker jag bra om så det funkar. Det blir nog sista rycket för mig på Ahlsell med den här sommaren för jag måste säga upp mig när jag ska ut och resa i höst, och det är nog lika bra. Nu får man väl förhoppningsvis tummen ur röven så att man söker något jobb som har med utbildningen att göra, för på Ahlsell kan man absolut inte gå och ränna resten av livet.

Idag blev det årets första dopp och jag var rätt snabbt uppe ur vattnet igen... Det var egentligen inte sååå kallt men tillräckligt för att man inte tyckte det var överbehagligt.

Jag kikade på Sverige - Island med några polare på stan nyss. Ganska klar seger och matchens höjdpunkt var onekligen Allbäcks andra mål. Sveriges fotbollslandslag bjuder uppenbarligen alltid på underhållning nuförtiden även om de inte är direkt inblandade själva alla gånger :-). ...och Nisse jo Allbäck skulle ha straff :-P.

Paintball!

I helgen har jag varit nere i Skövde och spelat paintball och partajat :-). Paintballen var riktigt kul men det är lite svårt när man spelar mot en kille som är typ världsmästare. Han var lite bättre på att träffa det han siktade på än vad vi andra var :-). Det är Louise som jag pluggat med som har en paintballhall tillsammans med sin man så vi var några från universitetet som åkte ner för att hälsa på henne. Det blev riktigt lyckat med gratis paintball, mat, sprit, sovplats med mera :-). Det var riktig gästfrihet med andra ord :-). Får passa på att tacka Louise och Sebban för allting!!! Idag är man således ganska trött och seg :-).

Jag har lyckats få min båge såld också :-). Kom en snubbe idag och köpte den och jag tror att han gjorde en rätt bra affär men jag var tvungen att få den såld för att få in lite viktiga pengar. Det känns riktigt skönt att det är klart nu ialf.

Sicken match mellan Danmark och Sverige igår då. En riktig skandal!!! Vad gjorde vakterna egentligen? Ingenting typ. Lite komiskt att han som attackerade domaren bor i Sverige :-). Antagligen rätt tur för honom :-).


RSS 2.0