En bra men trött helg lagd till handlingarna

Ibland känns det som jag tar igen delar av det roliga livet jag inte levde i lika stor utsträckning när jag var runt 18 som jag borde nu. Alltså blev det Stora Örebro i lördags, och mat innan, väl tillagad av Per. De sena nätterna med en del alkohol och dumheter gör ju dock att helgdagarna inte blir lika produktiva.
 
Imorgon ska jag lämna blod, tydligen brist, så då får man rycka in!
 
Sa jag det? Det blir nog resa till Amsterdam i slutet av augusti, iofs inte bokat än, men oddsen är låga på att det blir av.

...

Styckmordet i Sydnärke verkar mer och mer makabert ju mer en hör om det. Jag trodde att det var en fyllegrej som spårat, men så verkar inte vara fallet, utan verkar mer välplanerat än så.
 
Igår blev det lite baluns med Nisse, Bias, Haga, Rickard och Robert, och en sväng till Strömpis där det var 30-årsgräns :-D! Det var väl ungefär som vid lägre åldersgränser fast med lite mindre testosteron och med lite mindre attraktiva människor :-). Kul var det dock, och att få dansa och sjunga till "Don't Stop Believin'" med en bra fylla gör ju vilken kväll som helst bra :-).
 
...och ni som vill läsa något intressant om invandringen, och inte den vanliga rappakaljan som media brukar rapportera borde läsa detta;
 
http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3834268.ece 
 
Ikväll blir det väl fotboll antar jag.

Onsdag

Det var tydligen inget mord, och hur polisen fick det till det kan man bara spekulera i? Antagligen hade något pajat ejält inuti flickan så att det runnit ut en del blod. Det bör ju dock inte ha funnits några sticksår eller liknande, så en kan ju tycka att polisen borde tagit det lite lugnare med brottsrubriceringen. Å andra sidan kanske de var mer eller mindre tvungna att hitta på något för att inte släppa snubben som var där när de kom!?
 
Det där är ju ett scenario som en annan funderat kring många gånger, tänk om någon en är hemma hos bara går och dör? Speciellt om det är en person som en inte är så där väldigt bekant med... Jobbigt är bara förnamnet. För att ironisera lite, skulle en gå på begravningen?
 
Suarez var på bettet igår igen och bet Chellini, och det roligaste där är nästan att både han och andra i Uruguay försöker hitta på bortförklaringar till det hela :-). 
 
Har börjat kika på Hitchcocks "Fåglarna" nu, och hittills är jag imponerad!

Snart jobb igen...

Det känns inte speciellt motiverande att gå till arbetet imorgon, och det främst beroende på att det kommer vara så extremt mycket att göra. När det är mycket att göra finns inte någon tid till att lösa problem som uppkommer och som då blir till ännu fler och större problem... 
 
Midsommarhelgen har dock varit mycket lyckad med en midsommarafton som innebar mat och trevligt sällskap, och en midsommardags-kväll som blev en aning "humoristisk", men där jag tycker vi ändå löste det så att det inte blev mer invecklat än nödvändigt.
 
Ett par mord har det varit här i trakterna också, och det som skedde under midsommarnatten skedde i en väldigt nära väns trappuppgång. Helt klart otäckt!
 
Sist men inte minst så passar jag på att tacka alla inblandade för en trevlig helg, ingen nämnd ingen glömd.

Trevlig Midsommar!

Min Midsommar i år kommer att bli bättre än förra året vad det verkar. Förra året gjorde jag ingenting, satt hemma och kikade på film i princip hela dagen. I år blir det dock lite annorlunda med anledning av att jag ska möta upp Lundmark, Per och några andra för lite mat osv. Jag och Nisse funderade även på att åka till Västkusten, men jag kände att det kunde bli lite för dyrt, eftersom jag håller på och lagar bilen osv.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19091024.ab
 
Den här länken länkar till en artikel om att 60 fall av könsstympning upptäckts i Norrköping, varav de flesta drabbade var i skolåldern. Det framgår dock inte om de könsstympats innan de kommit till Sverige, eller i Sverige, sannolikt blandad kompott, eftersom de flesta gick i samma klass, och då säkert varit i Sverige ett tag. En kan ju undra vad det var för skola de här flickorna gick på, antagligen inte den kommunala skolan...
 
Det som i min värld gör mig extra irriterad är faktumet att många får uppehållstillstånd i Sverige med anledning av att deras barn kan komma att könsstympas om de återvänder till sina hemländer, speciellt då nyfödda barn. För att förtydliga så är barnafödande i Sverige under tiden man är på flykt INGEN olyckshändelse utan väldigt vanligt, givetvis för att lättare få stanna i Sverige. Så Sverige beviljar alltså uppehållstillsånd, på kanske inte falska grunder i de här fallen, men asylskälen gäller inte mot något som kan ske i hemlandet utan som säkerligen sker i nästan lika stor grad i Sverige, eftersom de könsstympas här med. Alltså rent bedrägeri!
 
Nyamko Sabuni ville att alla barn skulle få sina underliv undersökta i skolan, inte bara pojkarna som det är nu, och det är väl stor tid att införa det. Jag kan tycka att alla nyanlända under 18 ska tvingas in i en hälsoundersökning för att kontrollera exempelvis könsstympning, för detta kan vi inte bara se mellan fingrarna med i Sverige som med allt annat.

Semester

Två dagars semester har nu gått, och det har inneburit lite träning, shopping, tittande på The Wire och middagssovning, samt lite trevliga besök. Tiden försvinner dock fort, trots att jag inte anser att jag gör så mycket.
 
Jag har ju även kikat på lite fotboll och lite film. Har sett filmerna "Carrie (2013)" och "Willow Creek" varav den senare var riktigt bra och den förra ok.
 
Måste försöka se till att hitta på något på Midsommar också...

Arcade Fire on fire :-)

I fredags åkte jag och Bias till Sthlm, först och främst för att se de kanadensiska multi-instrumentalisterna i bandet Arcade Fire, men även för att partaja och ha det lite allmänt bra.
 
Vi installerade oss på Ånedin-hostel, en gammal båt som så sent som förra året trafikerade linjen Sthlm - Åland, men som nu är hostel och ligger nere vid Skeppsbron mitt i Sthlm. Charmigt, ganska billigt, men lyhört och trångt. Sedan bar det av till Gröna Lund för att se Arcade Fire. Det var inte bara vi som hade tänkt att se bandet, och det var väldigt trångt på Gröna Lund, men långa köer till allt. Vädret var även lite så där med blåst och moln. Konserten däremot var riktigt bra med väldigt mycket folk på scen och en mängd olika instrument kom till användning, samt att bandmedlemmarna bytte instrument att spela på emellanåt. De kunde spela gitarr ena låten och ta trunmmorna nästa, charmigt! Sångaren hade inte mycket till mellansnack, utan lät musiken tala, dock tyckte han, då han för en gångs skull öppnade munnen, att det var lite underligt att en var tvungen att ha bilbälte i Sverige när en tydligen kan vara dyngrak tillsammans med andra på ett lastbilsflak...? Konserten hade säkert gjort sig ännu bättre inomhus, och med lite mörker, men en kan inte begära allt, och konserten var så bra som den kunde bli. Eventuellt skulle det kanske lyft ännu mer om Arcade Fire hade haft någon mer "hit", för allsång infann sig sällan, en aning till "Wake up" kanske, men annars var publiken inte riktigt med.
Arcade Fire!
 
Efter konserten blev det lite fotboll (Holland-Spanien 5-1 :-O) och lite senare mötte jag upp Lundmark och en kompis till honom, och vi hamnade sedermera på den, vad jag tror, ökända klubb-båten Patricia på söder. Bias hade arbetat under fredagen och var trött, så han hängde inte med ut denna kväll. Han missade dock inte så mycket för Patricia var riktigt, riktigt risigt, och jag var således inte speciellt imponerad :-).
 
På lördagen gick jag och Bias till Skansen! Jag hade aldrig varit på Skansen förut, och jag tror inte det var jättemånga andra duos av killar runt 30 som var där samma dag, det var mer familjer :-). Det var dock skoj att kolla på alla djur, även om både vargen och järven gömde sig för oss. Det var även drop-in bröllop denna dag på Skansen, vilket jag har lite svårt att förstå grejen med. Så mycket mer spännande hände inte under dagen, och vädret var lite underligt, soligt men kallt och blåsigt.
 
På kvällen sedan bar det först av till Pitcher's på Hornsgatan för en charktallrik, och för att träffa några andra bekanta som var i Sthlm samtidigt, och sedan bar det vidare till Häktet. Jag förstår dock inte riktigt grejen med det stället, trångt, och rätt dyrt, men är kanske jättebra om man vill träffa nya människor, jag vet inte. Känslan var dock att de flesta satt i sina gäng och hängde. Kvällen avslutades på Debaser Strand där vi hängde runt lite överallt och kollade fotboll, drack alkohol och dansade. En bra kväll som dock kanske inte bjöd på några större överraskningar. När vi gick ut från stället så tyckte jag att det var otroligt varmt i luften, och var övertygad om att en väderomväxling skett, men Bias höll inte med och hade så klart rätt. När jag ansåg att det var 18 grader, hävdade han att det var 8 grader, och det var väl runt 9 grader, och jag vettitusan varför jag tyckte det var så varmt, antagligen på grund av all dans :-).
Soluppgång 03:56:43, något av det vackraste med Sverige!
 
Idag har vi bara tågat hem till Örebro på ett tåg som saknade en vagn, vilket gjorde att det blev väldigt trångt på tåget, och lite tjurigt bland dem som bokat platsbiljetter i den saknade vagnen.

Nu börjar VM

Sverige är inte med, och det är ju givetvis tråkigt, men VM känns ändå väldigt roligt, och jag är allt lite laddad inför kvällens premiär mellan Brasilien och Kroatien.
 
Jag har en veckas semester nu också, och det börjar redan imorgon med att jag och Bias åker till Sthlm för att försöka se Arcade Fire på Gröna Lund, och sedan stanna kvar i Sthlm till på söndag.
 
Nu ett glas vis, popcorn och fotboll :-).

Skräck!!!

Efter lite idogt övervägande så lämnade jag in Killyon på verkstad idag för reparation, och jag tror att jag bestämt mig för att sälja den nu i sommar, känns bättre att sälja en någorlunda hel och besiktigad bil än tvärtom...
 
Det blev inga Hemfosa-aktier för mig, jag lade ett för lågt bud och sedan gick kursen upp, och jag fick således inga aktier. Istället har jag lagt en order på H&M, så kanske blir aktier i det bolaget istället.
 
Jag har sett några skräckfilmer senaste dagarna av varierande kvalité.
 
Oculus - Den bästa av de jag sett nu, rätt skrämmande.
 
Constantine - Mest dålig, trots bra skådespelare.
 
The House at the End of the Street - Bra skådespelare, några intressanta vändningar, men annars inte så värst...
 
The Quiet Ones - Nog att jag somnade, men jag lyckades se det mesta av filmen, och det var ändå rätt bra :-).
 
Splinter: Lite mer gore än de andra, men ändå bra.
 
Läser en biografi om Bruce Springsteen nu, och lyssnar därav lite på hans gamla alster just nu, och det är allt riktigt bra.

Nya upplevelser...

Helgen har varit mycket trevlig, men samtidigt en aning underlig. 6 juni firade jag just ingenting, utan städade och störde mig på diverse element i Sverige som verkar tyckta att det är en bra idé att bränna svenska flaggor i protest mot nationalstaten. Jag försökte även reda ut skillnaden på antik-, gotisk-, barock-, rennäsans-, jugend- och rokoko-stil när det gäller arkitektur, och har nog fått en lite bättre uppfattning nu... När jag kände mig färdigstädad och färdigstörd och klar med mina arkitektur-studier så åkte jag till Karlstad för att hälsa på en person, en tjej, eller en kvinna kanske snarare, en börjar ju komma upp i åldern. Allt frid och fröjd med det, men igår var det Karlstad Pride, och hon hade tidigare bestämt med någon polare om att gå i pride-tåget, och tyckte då att det var lämpligt att jag skulle följa med... Jag kände väl inte riktigt att det var min grej... Men alla som är för sexuellt likaberättigande kunde gå tyckte hon, tyckte iofs inte jag, men men... Min tanke är ju mer att ett pride-tåg är för gay-folket, inga andra... Hursomhelst så bestod pride-tåget i Karlstad, säkert likadant överallt, av vad som såg ut att vara HBTQ-personer, men även av folk från jourer, partier och en mängd "vanligt folk", så det blev inte riktigt lika överjävligt att gå i det där tåget som jag hade trott, även om jag kände mig totalt malplacé. När jag blev tillfrågad av en snubba om jag ville gå runt och slå på en bjällra, så blev det för mycket, och jag fick avböja med halvlögnen att jag skulle förstöra takten för de andra som trummade och sjöng :-). Helt klart en upplevelse, även om den kanske inte var den bästa i mitt liv... Annars var helgen tip-top!

Renault Killyou

Nu har jag bara ägt en bil, men frågan är om det finns en sämre bil än Renault Clio? Besiktigade skrället förra veckan och fick tre tvåor. Ringde en verkstad om det idag, och det skulle kosta 4000 kronor att fixa allt. Vet inte ens om jag behöver bil... Jag använder min bil för att handla mat på Maxi och för att åka till Skavsta typ, så kanske är lika bra att sälja den. Snubben som jag ville reparera hos ville köpa bilen billigt... Frågan är hur billigt, jag ska överväga saken...
 
Råkade köpa en resa till Kroatien nu också; 28 juli ner till Split, och den 7 augusti tillbaka från Dubrovnik. Tänkte hinna med Mostar och Montenegro däremellan också, ja, ja, det märks vad jag hinner med.
 
Jag lade även ett anbud på att köpa 181 aktier i Hemfosa fastigheter.

Belgien!

28 maj 2014
 
Det var revelj 03:50 för mig för att jag skulle hinna med flyget till Bryssel från Skavsta. Väl nere i Bryssel tog jag bussen från flygplatsesn i Charleroi in till stationen Bryssel Midi i Bryssel. Därifrån blev det en promenad till mitt hostel vid namn Meininger. Under den promenaden på ca. 20 minuter reagerade jag på att jag bara träffade på vad som såg ut att vara nordafrikaner.
 
Jag hittade hotellet rätt snabbt, checkade in, och tog mig en promenad mot Grand Place i Bryssel. Grand Place är ett alldeles fantastiskt torg med helt sagolika byggnader. Det är nog det vackraste torg jag sett hittills i mitt liv.
Det är svårt att få en bra bild över Grand Place men Town Hall är nog den byggnad som utmärker sig mest.
 
Senare hängde jag med på en flera timmar lång walking tour som tog mig och flera andra runt i stora delar av centrala Bryssel. Guiden berättade en hel del intressanta saker; som att pommes frites är från Belgien, och att french fries bara är en missuppfattning, samt att belgarna försvarade sig starkt under andra världskriget och att det först var när, tror det var kungen, kapitulerade, dock utan att tyskarna lyckats tagit sig förbi de belgiska ställningarna. Guiden menade också att Belgien mycket väl kan komma att delas för att majoriteten, flamländarna, vill dela landet med anledning av att de tycker att fransmännen arbetar för lite och bara lever på bidrag. De tycker alltså att de står för alla fioler medan fransmännen (vilket jag tror implicit är nordafrikanerna) bara utnyttjar systemet. Det är ju dit någonstans vi håller på att komma i Sverige också är jag rädd. Som grädde på moset kom det en nordafrikan och gapade på vår grupp när vi satt i en trapp och lyssnade på guiden, och vi var absolut inte i vägen.
 
På kvällen sedan blev det bara lugnt med lite belgisk mat, som jag inte kommer ihåg vad det var, och en belgisk öl.
 
29 maj 2014 
 
Bra mycket piggare var jag denna morgon! Efter en stadig frukost blev det en sväng ner mot centrala Bryssel igen, främst för att ta lite bättre bilder på Manneken Piss och sedan för att knalla runt i EU-kvarteren.
Manneken Piss och jag. Belgarna gillar att klä ut den kända lilla kissande pojken, och denna dag var det helgdag, så därav har Manneken Piss en kostym.
 
Sedan knallade jag bort till EU-parlamentet och besökte Parlamentarium som är en utställning eller museum över hur bra EU är, och personligen anser jag att EU är rätt bra i det stora hela, så det var ju passande :-).
Nu vet jag inte varför den här bilden hamnade snett, men texten är intressant på två sätt. Här står det rakt upp och ner att det kommer ekonomiska flyktingar vilket sällan diskuteras i Sverige, samt att det kommit 30 000 flyktingar till Italien, vilket nästan är lite skrattretande. Till Sverige lär det komma runt 60-70 000 i år, och det bor en aning färre människor i Sverige än i Italien.
 
Sedan knallade jag vidare och förbi kontoret för EU-kommissionen, vilket var ganska ospännande. 
Ja det här har man ju sett på TV.
 
Det blev även en sväng till en park där i krokarna där det finns en mängd gratis-museum. Jag hade inte så mycket tid så jag besökte bara ett militär-musem där det återfinns en mängd gamla uniformer, stridsflyg och grejer. Inte så mycket information på engelska tyvärr, men helt ok för att spendera lite tid.
 
På kvällen var det dags för ölprovning. Belgien är känt för sina lustiga öl med mängder av tillsatser varav inte alla är jättegoda, men många är. Chimay känner ni säkert till, och den är god, och tillhör gruppen trappist-öl. Trappist-öl får bara kallas så när det tillverkats av trappistmunkar. Jag provade även Westmale, en annan trappist-öl, som var rätt god, men många av de belgiska ölen smakar rätt surt. Annars var ölprovningen lite så där, men kul att träffa lite folk från olika länder. Sedan var det hemgång.
 
30 maj 2014 
 
Den här dagen bar det av till Brügge med en guide, två australiensiska tanter, en ryss-amerikan och så jag. Brügge har varit en dröm att besöka sedan jag såg den mycket underhållande filmen "In Brüge". Brügge är en gammal handelsstad med vackra byggnader, kanaler och turister. Den kallas bland annat för Nordens Venedig.
Det här torget och tornet i bakgrunden är nog känt på många sätt, men för mig och många andra, säkerligen mest känt från filmen "In Bruge".
 
Förutom att besöka det här torget besökte vi även en kyrka där det påstås finnas ett tygstycke med Jesus blod på och även någon "staty" i en annan kyrka som tydligen var viktig i filmen "The Monuments Men".
Nordens Venedig!
 
På kvällen blev det sedan någon öl och någon drink i Bryssel med ryss-amerikanen. Bland annat besöktes utestället Delirium som ska ha flera 1000 olika ölsorter, men som även serverar en hel del annan sorts alkohol.
 
31 maj 2014
 
Denna dag åkte jag ut till Heysel i Bryssel, och det var inte för att vara "nostalgisk" över katastrofen som hände på Heysel-stadion där Liverpool var inblandat, utan det var för att besöka Mini-Europe och Atomium. Mini-Europe är en park med olika modeller från platser i EU-staterna och lite information om länderna. Ganska trevligt, och vackert, men inte ett måste när man är i Bryssel kanske.
Lutande tornet i Pisa, och så Atomium i bakgrunden, och Atomoium är ingen modell utan en enorm järn-molekyl som är rätt långt därifrån, men det framgår inte riktigt av bilden.
 
Ja Atomium är en stor järn-molekyl som byggdes till Expo 58, och inuti den kan man åka i rulltrappor, titta på utsikt och äta mat om man vill. Rätt fräck byggnad!
 
Mellan besöken på Mini-Europe och Atomium hann jag även med att äta musslor, vilket tydligen är något man ska göra i Bryssel.
 
På kvällen blev det en öl och lite paella.
 
1 juni 2014
 
Dagen för hemresa, dock gick flyget rätt sent, så jag hann med att besöka ett museum till innan jag åkte till flygplatsen. Efter att ha kikat på Tripadvisor om vad som fanns kvar att göra i Bryssel så föll valet på att besöka ett musem för diverse instrument. Säkert superintressant om man är medlem i en orkester, eller bara extremt intresserad av lutor, sittror, stråkar osv., men ints så spännande för en person som mig. En fick med en audioguide med den spelade mest upp hur instrumenten låter, inte så mycket information om dem. Lite turligt för mig hade museumet för tillfället en uställning om Adolphe Sax, snubben som utvecklade saxofonen. Den utställningen var mycket intressant och där fanns det en informativ audioguide på engelska.
 
Sedan var det hej då Bryssel, och mycket positiva minnen därifrån. Jag trodde att jag skulle bli uttråkad i Belgien, men jag blev positivt överraskad.
 
Sist men inte minst, det är inte så konstigt med fotbollsundret i Belgien, för typ alla nordafrikanska barn jag såg sprang runt med en fotboll.
 

Trött!

Idag hade jag tänkt att skriva om de nyss spenderade dagarna i Bryssel, men jag är så himla trött att det får bli någon annan gång. Jag har ialf haft det väldigt bra.

RSS 2.0