Snart semester

Om några timmar ska jag flyga iväg till Split i Kroatien, men först måste jag försöka ta mig igenom en seg natt på Arlanda. Planet går nämligen 06:05 imorgon bitti och jag har inte funnit någon bättre lösning än att ta ett sent tåg upp till Arlanda redan kväll, och då ska jag vara framme 23:45 på Arlanda. Får hoppas att jag kan lyckas få någon timmes sömn på någon bänk på Arlanda.
 
Igår var det Strömpis med Bias, och varmt var det, lite väl varmt. Annars hände det väl inget häpnadsväckande.

Iakttagelser i världen som inte existerar

När jag körde hem från jobbet igår hörde jag något så hiskeligt underligt på radion. Det var ett utdrag där en, vad jag antar irakisk kvinna, skrek på Carl Bildt och undrade HUR Sverige skulle lösa problemen med etnisk rensning av kristna i Mosul med omnejd i Irak? Vad tror hon Sverige kan göra? Har Sverige något med det att göra? Carl Bildt försökte svara, och var uppenbart förbryllad av de korkade frågorna, och försökte förklara att Sverige inte kan gå in med sin armé i området osv... Själv så bet jag ihop och försökte tänka att det här är bara en korkad person, var personen kommer ifrån spelar ingen roll...
 
Jag hälsade även på mina kära föräldrar igår, och fick lite mat, och när jag sedan skulle åka tillbaka till Örebro tog jag tåget. Det första som händer efter att tåget börjat rulla är att en liten rund, brun dam med huvudduk inte hade någon biljett, utan bara kvittot till biljetten... Det här har jag varit med om några gånger förut också, och nästan uteslutande har det varit vad som ser ut som till Sverige invandrade personer som har haft problem med detta... Det kan finnas flera förklaringar till detta, men ändock... Nästa sak som händer är att det ringer en telefon hos den som sitter bakom mig, och det enda jag hör under tio minuter är "inshallah". När jag växte upp var religiösa konstiga, och det tycker jag fortfarande att de är, och att då bli mer eller mindra tvingad att höra detta "inshallah" konstant är nästan provocerande. I tillägg är det inte svårt att förstå hur stor den kulturella skillnaden är mellan en "etnisk svensk" och en "inshallah-stolle". Att personer som är så långt ifrån varandra ska kunna fungera bra tillsammans låter som en utopi. MEN, det var inte slut på eländet där... I Ghetto-Kumla gick det på ett tiotal ungdomar, och som såg ut att vara av somaliskt ursprung, och bara killar. Ganska gapiga och hetsiga, men jag tyckte ändå de var lite underhållande eftersom de nog var lite fulla, och alkohol kan säkerligen vara en bra väg för integrationen. En av dem försökte till och med lugna de andra genom att säga att de skulle vara lite tysta med anledning av oss andra i vagnen. När sedan konduktören kom så hade dock drygt hälften av gänget inga biljetter, och det skylldes på att de inte hunnit ta ut pengar, inte hade några pengar osv, alltså de tjuvåkte. Konduktören blev givetvis tjurig, men höll ett bra lugn, och sa inga rasisitiska kommentarer, men diskuterade med dem att de borde få sitta kvar på tåget till Frövi, och att de även hade strulat på stationen innan de gick på... Att tjuvåka på tåg är det många ungdomar som gör, men det är fortfarande inte acceptabelt. Alla dessa bäckar små jag tagit upp här gör att många blir irriterade. Personligen försökte jag bita ihop, och tänka att det här är bara språkförbistringar, normalt ungdoms-beteende osv. Kultur och ursprung spelar ingen roll...
 
I övrigt blev jag stucken av en geting igår i Hallsberg!

Nästan lite lätt tortyr...

Det är över 30 grader ute och Facebook och Instagram översvämmas av glada människor på semester. Det samt grejen att man vill sova några timmar varje natt och inte kan hänga utomhus med vänner kvällarna igenom är allt lite av lätt tortyr... En vill liksom kunna utnyttja det här vädret lite bättre än att vara trött, eller sova.
 
Jag har fått tillbaka bilen nu, och det blev lite billigare än beräknat, vilket så klart inte gjorde någonting.
 
"Då var du 34 och jag 24, och jag tyckte att du var så gammal. Nu är jag 34 och jag känner mig mindre gammal än jag tyckte du var då".
 
Den enkla poesin är den bästa, Markus Krunegård ur låten "Hell yeah Norrtälje".

En utmärkt helg

Helgen har spenderats i Sthlm med Fischer, Per, Peter och Robban, ett för mig inte super-bekant gäng, men alla gånger ett riktigt bra gäng människor. Att det blev så här har sin upprinnelse i Midsommar i år där Fischer var med, och han bor i Sthlm, och efter lite alkohol osv. bestämde vi oss för att vi borde hälsa på honom i Sthlm, vilket nu blev av i helgen. Så i fredags bar det av i Robbans bil upp till Sthlm och idag var vi tillbaka i Örebro.
 
I fredags blev det grill på Fischers innegård och sedan vidare till Lemon Bar på Kungsholmen, mest beroende på att Fischer bor på Kungsholmen, och att alla av oss inte hade viljan att hitta på något alldeles för avancerat denna kväll. Lemon Bar är ett ganska litet ställe i stil med gamla Björnis i Örebro, och med ett litet dansgolv med den underliga, men typiska, blandningen av schlager-hits och annan ganska dålig musik i stil med Shakira och Hermes House Band. Det var en förhållandevis lugn kväll så det hände inte så mycket speciellt förutom lite dans och, för några, lite snack med irländare.
 
I lördags knallade vi ner till Rålambshovsparken och satt där ett ett par timmar, och under den tiden kom det fram folk från två olika möhippor och som skulle göra "pinsamheter" som att ge oss kondomer och klippa bort tvättlappar från våra kalsonger. Det var även en och annan svensexa på gång i parken, men där blev vi inte inblandade. Många som gifter sig undrar jag? Trodde det var lite förlegat...
Bruna ben i Rålis!
 
Under den sena eftermiddagen, eller tidiga kvällen, åkte vi till Söder en sväng och käkade middag på en italiensk restaurang vid Zinkensdamm, vilket var mycket gott. Det verkade även som att personalen var genuint italiensk vilket uppskattades. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på restaurangen.
 
På kvällen sedan blev det förfest på Fischers uteplats med lite fler folk, varav vissa var gamla och vissa nya bekantskaper för mig. Trevligt var det och fulla blev vi :-). Efter lite diskuterande kom vi överens om att sikta in oss på The Soap Bar på Nybrogatan. Dessvärre kom vi dit vid 00:00 och således var det kö, dock såg den inte så lång ut, men det tog oss drygt en timme för att komma in. Under tiden kunde en roa sig med att störa sig på att David Fjäll samt andra personer som verkade känna vakterna inte behövde köa utan kunde gå rakt in, samt en underlig händelse när några personer fick gå in utan att stå i kö, och att det direkt efter det blev bråk inne på klubben, och samma personer sedan fördes ut under lugna former... En kan ju undra om de släpptes in för att märka någon med klubbens överseende? Det var även en och annan som inte kom in för att de hade fel kläder, eller ingen legitimation. Personligen behövde jag dock inte visa någon legitimation... Väl inne var det dock riktigt roligt. Bra musik på dansgolvet, snabb servering i baren och roligt folk. Så trots den alldeles för långa, och lätt förnedrande, tiden i kön så var det värt att vara där. The Soap Bar var verkligen ett ställe i min smak, ganska litet men med dansgolv.
Det nyaste och fräschaste i pojkbands-väg...
 
När det var dags för lite fyllemat, så var det givetvis slagsmål på McDonalds och poliser överallt.
 
Istället för att ta tuben eller taxi för att komma hem för att sova tog vi en promenad på 40 minuter! 
 
Tack för allt, och speciellt till Fischer som lät oss komma förbi och bo i hans lägenhet.

Malaysian Airlines

Inget bra år för Malaysian Airlines... ...och om det nu är så, varför skjuter en ner ett passagerarplan från Malaysia Airlines? Luktar amatör-rebell-misstag lång väg. Sist men inte minst, ett jävla skit för alla anhöriga.
 
Det blir Sthlm den här helgen istället :-). Aldrig fel att vara välkommen!
 
Har underhållit mig själv med filmerna "Bröderna Karlsson" och "100-åringen" i veckan, och jag kan inte annat än åter försöka förlika mig med att jag verkligen uppskattar enkel svennebanan-film över mycket annat mer pretientiöst.

...

Helgen blev ju rätt bra ändå, trots att det inte blev något Sthlm. En sväng till en kul födelsedagsfest i Örnsro och sedan vidare ut på Strömpis där det var en hel del bekanta ansikten. Kul att hamna på lite fester ibland där man inte känner alla. Det var dock nära att det inte blev just någonting, men som sagt det löste sig.
 
I söndags gjorde jag en enorm vegetarisk lasagne med spenat och röd paprika som huvudingredienser, så nu har jag ätit det hela veckan :-).
 
Det är mycket rörigt i världen, och det gör att det blir rörigt, om än på ett litet annat sätt på jobbet... Eventuellt kommer det en prognos på 90 000 asylsökande snart... Det känns inte riktigt bra...

Händelserikt, men kanske inte revolutionerande...

Lite tyst här i bloggen de senaste dagarna, och det med anledning av att jag inte har haft tid att sätta mitt liv på pränt de senaste dagarna.
 
I tisdags gjorde jag väl iofs inget speciellt förutom lite träning, men i onsdags var jag och Bias på stand-up på Strömpis, och innan var vi på Lilla Örebro och käkade, där även Nils var med. Det var Anna-Lena Brundin, eller Anna-Lena Bergelin som hon tydligen heter numera, som uppträdde. Anna-Lena varvade stand-up med lite franska sånger och så där väldigt roligt var det inte, även om det fanns vissa poänger, och en del allvarliga undertoner. Hon hade ett tema om kvinnor och sexualitet och kunde inte riktigt förstå varför det är kvinnorna som könsstympas när det är männen som inte kan behärska sig, och ansåg att det borde vara männen som blir stympade istället. Vågat och intressant, men annars var det inte så mycket som var så värst, och publiken verkade även den rätt seg. Ok underhållning, men inget örebroarna kommer prata om i år efteråt.
 
I torsdag blev det ett glas vin på Harrys med Nisse och Bias, och när jag lämnade stället klockan 22:00 tror jag att vi var de enda som var där, vilket var en lite udda känsla :-). Det var tydligen något "Fashion Pack" eller liknande på Strömpis som slutade runt 22:00, så det hade trillat in en del folk senare.
 
Igår sedan käkade jag och Bias på Slottskrogen, om det nu heter så, och tanken var väl att ta någon mer öl någonstans, men alla uteserveringar var mer eller mindre fulla, så det blev inget av det. Istället gick jag hem och kikade på filmen "Avalon" med Johannes Brost. En skön film, men med så mycket berättar-luckor att en inte riktigt vet vad filmskaparna tänkt att få ut av filmen.
 
Idag var tanken att jag skulle åka till Sthlm, men så blev det inte dessvärre, vilket jag egentligen inte ser som felprioriterat men en aning konstigt. Det blir förhoppningsvis Strömpis med Mats ikväll istället.
 

Varmt

Varmt, så varmt, men också så skönt så skönt. Hade det inte varit för att bli brunhetsen, så hade det bara varit trevligt.
 
ÖSK lyckades tappa initiativet igår i matchen mott Norrköping, ungefär som mot Åtvidaberg, och ganska svårt att förstå hur det går till? Först vara överlägsna ett bra tag, för att sedan nästan vara lika underlägsna senare i matchen.

Alice Teodorescu

Sicken morgon! Helt plötsligt är det 27 grader ute och när en slår på TVn är det typ debatt mellan Helle Klein och Alice Teodorescu. Alice Teodorescu har jag bara sett i förbifaren förut och läst om i andrahandsartiklar, men aldrig, vad jag kan minnas, hört diskutera något direkt. Nu var det dock första gången och jag blev imponerad, glad, tacksam, och jag vet inte vad. Kvinnan säger något vettigt! Exempelvis att vi alltid pratar om SD, och rasister osv, men aldrig om varför de har sina åsikter eller försöker argumentera emot på något vettigt sätt. Det är typ alltid att SD och rasisterna är onda för det ondas skull, och att alla andra är goda och bra, men aldrig varför de tycker som de tycker, eller om vad de egentligen tycker. Ännu bättre blir det eftersom Teodorescu verkar intelligent och kan prata för sig samt är kvinna. Då slipper vi kanke fördomarna om att alla som vill diskutera invandring är rasister och korkade "hillbillys", vilket iofs i vissa fall är sant, men ungefär lika sant som att MPare och F!are främst är humaniora-utbildade människor från storstäderna som inte har en egentlig aning om politik eller hur världen fungerar.
 
Jag lyfter på hatten och tackar för att Anna Dahlberg och Merit Wager inte längre är de enda vettiga kvinnliga debattörerna i det här landet. Hoppas bara de även i fortsättningen orkar!

Några tankar

Resa bokad till Amsterdam i slutet av augusti.
 
Några varför?
 
- Varför är Reinfelt så supermycket för massinvandringen? Är det någon logik att flykting-industrin i sig sätter folk i arbete?
 
- Varför har Fridolin ingen koll på att inte alla asylsökande kommer ifrån Syrien? Det blir liksom bara pinsamt.
 
- Varför tycker "vi" att Europa borde hjälpa till mer när det gäller att hjälpa flyktingar när invandringen utåt sig bara är positiv?
 
- Varför är det så jävla känsligt när det ska diskuteras invandring? Folk går därifrån, säger en sak till en början och ändrar sin politiskt korrekta inställning efter hand å bla bla...
 
Det var det.
 

En god gärning

Eftersom att de förra veckan ringde från Blodcentralen och ville ha del av mitt blod, så var jag idag där och gav dem en halvliter, sedan gav jag den lilla ersättning jag fick för besväret till "Läkare Utan Gränser". Nästan två goda gärningar, kanske borde publicera detta på Facebook... Detta blir som ett Twitter-inlägg...

RSS 2.0