Snö

Det känns som att det var länge sedan det var så här mycket snö redan i november. Trevligt är det!
 
Det blev ett pass på gymmet idag igen. Jag sprang fem kilometer. Det kändes som att det skulle bli knöligt att göra det utomhus.
 
Jag lämnade även in ett par av mina kängor. Ska bli spännande att se om skomarkaren lyckas göra något bra av dem. Jag fick rabatter och grejer, och det blir mycket billigare än att köpa nya. Resultatet återstår ju dock att se :-).
 
Jag läste precis ut "Se döden på dig väntar" av Maria Lang. Jag har hunnit en bit i serien. Den här handlar om ett mord på Drottningholmsteatern. Fint med en bok som utspelar sig i Sthlm på platser som jag känner till. En rätt trist historia dock. Kul att Puck är otrogen och att en annan kvinna ligger runt, men det hör ju till med Maria Lang. Boken är utgiven 1954, vilket gör det hela lite intressant :-).
 
Igår såg jag dokumentären "Då går jag ner i min källare - filmen om Pierre Isacsson". Den rätt roliga låten med typ samma namn är obehagligt bekant. Jag är övertygad om att någon spelat den för mig för rätt länge sedan som en kul låt, men jag minns inte vem. Det är lite störande, men en rolig låt är det :-). En intressant grej var att Pierre Isacsson dog i Estonia-katastrofen och även var medlem i Family Four. Det är mycket jag inte känner till, men som jag tycker att jag borde ha känt till :-). Nu känner jag förvisso till det :-). I övrigt en i raden av charmigt bra Melker Becker-dokumentärer.
 
Jag har även sett "Spelet bakom Monopol" under veckan. Intressant hur ett spel har utvecklats genom åren och att det inte bara är någon som kommit på allt och att det sedan sett likadant ut. Monopol växte snarare fram organiskt.

Gym

Det är säkert mer än 2,5 års sedan jag körde ett pass på ett vanligt gym. Det var därmed lite ovant att komma tillbaka idag :-). Jag körde ett pass benböj. Inte allt för tungt, främst för att inte skada mig, men även för att jag inte vet vad jag orkar längre :-). Det gick ändå hyggligt, men jag antar att jag kommer ha enorm träningsvärk imorgon :-). Kan ha varit första gången jag gick direkt till gymet från jobbet också :-).
 
Annars har jag sett klart serien "I brottets spår - Fallet Tove". Om den unga tjejen som blev mördad av sina egna polare i Vetlanda. Just nu är förvisso bara en fälld för det, men ändå, och det är så klart dumt att spekulera, men att inte båda skulle vara inblandade förefaller lite märkligt. Rätt trevlig serie trots det otäcka med mord.
 
Jag har även sett "Sanningen om Stonehenge". Den handlar om att vissa av stenarna vid Stonehenge, blåstenarna, kommer från Wales, och att de tidigare använts vid ett annat monument.
 
Jaja, nu är det väl främst dags att vänta in träningsvärken :-).

Absolut makt

Nu blir det gamla minnen, men vi börjar med nyare och felaktiga minnen. Igår lyckades jag slå fel kod tre gånger på mitt bankkort, och därmed kunde jag inte använda kortet mer under kvällen. Jag tror att det främst beror på att jag oftast inte behöver slå koden, men även att alkoholen gjorde muskelminnet sämre och därmed bytte de två första siffrorna mot de två sista och tvärtom. Jag har alltid svårt att komma ihåg vilket av sifferparen som är först, men jag har aldrig misslyckats förut. Dumt nog tänkte jag också att jag faktiskt slagit fel kod av misstag, och därav rättade jag inte heller mig själv, trots att jag misstänkte att jag snurrat runt siffrorna redan när jag slog koderna fel. Rörigt värre, men hursomhelst fungerade kortet idag igen. Jag kan inte heller byta kod, utan jag måste hålla mig till den som banken gett mig.
 
Men det var inte det jag skulle förtälja nu. Häromdagen såg jag att filmen "I skottlinjen" finns på Netflix. Då kom jag att tänka på ett gammalt minne från 1997. Jag slutade årskurs 9 det året och som en avslutningsgrej åkte hela klassen in till Örebro och gick på bio. Jag tror till och med att jag minns vad jag hade på mig, shorts och en pikettröja från Nike som jag tyckte passade jättebra ihop. Jag har för mig att jag kände mig rätt tuff i de kläderna :-). Att åka in till Örebro på den tiden på mer eller mindre egen hand var också lite stort. Bara grejen att gå på den stora Filmstaden-bion var lite extra :-). Det gick givetvis lite olika filmer då och jag, Folke och Gabbe, och kanske ett par till, valde att se skräckfilmen "The Relic", som vi efteråt tyckte var superbra. Det hade jag kanske inte tyckt nu, men då var jag imponerad :-). Amir och några andra valde istället att se filmen "Absolut makt" med Clint Eastwood. Sedan dess har jag tänkt att jag ska se den filmen. Titeln, och att Clint Eastwood har en av rollerna, har alltid funnits i minnet, och alltid känts väldigt bekant. När jag då häromdagen såg att "I skottlinjen" fanns på Netlix blandade jag ihop den med "Absolut makt". Jag tänkte alltså att jag till slut skulle se "I skottlinjen" när jag faktiskt skulle se "Absolut makt". Jag fick lite tid över idag, och efter att ha rett ut det här minneshaveriet, såg jag efter alla dessa år äntligen "Absolut makt". En så där 26 år senare, bättre sent än aldrig. Jag är även helt övertygad om att jag inte hade sett den innan heller.
 
Filmen var dock inget mästerverk. Välregisserad och välspelad, men tyvärr rätt dålig manusmässigt. Det är alldeles för mycket som är fullständigt orimligt. Clintan kan dyka upp överallt utan att bli upptäckt, det är som att han är osynlig :-). Men jag kan ändå uppskatta detta, att det är underhållningen som är det viktiga, inte att allt ska fungera i verkligheten. Det blir en rätt trevlig verklighetsflykt :-).

Inte lätt att se Sator

Idag har jag köpt ett gymkort. Det var på tiden, och jag hoppas verkligen att lite mer varierad träning ska få krämporna att bli bättre. En för mig ny gymkedja också, Gymmet. Smidigt namn. Känns lite som ett anabola-gym, men med gott om fria ytor, så det ska nog passa mig.
 
Igår var det fest för Bias som fyllde 40 år. Grattis igen! Stina hade ordnat en överraskningsfest med middag på Urban Deli vid Nytorget och sedan punkrocksspelningar på Kollektivet på Stadsgårdsterminalen. Mycket trevligt! Maten var god och sällskapet var fantastiskt. Jag kan förvisso förundras över t-shirts på personal där det framgår att de är flator, afrikaner mm. Jag vet inte riktigt syftet, men jag tror att få generellt bryr sig, men att fler, ungefär som mig, förundras över informationen. Jag tänker att det snarare leder till mer dåligt än bra, ialf i relation till den verklighet vi lever i dagsläget.
 
Nåväl, efter maten gick vi iväg till spelningarna. Kollektivet var en ny konsertplats för mig, och kanske inte optimal för konserter. Det är typ en korridor fram till scenen vilket gör att det känns trängre än vad det är. Det bidrar väl förvisso till viss intimitet, men i min värld inte perfekt :-). Vi kikade, eller kanske mer hörde, på ett par förband till Sator. När de var klara gav en del av sällskapet upp, och när Sator hade spelat ett par låtar gav resten av sällskapet upp :-). Klockan hade säkert blivit runt 23.00 då, så vi var trötta :-). Jag gav därmed också upp.
 
Jag missade ju Sator på Grönan i somras, men nu fick jag ialf höra två låtar innan jag kastade in handduken :-).
Sator på håll!
 
En poäng för Liverpool borta mot City igår var lite mer än vad jag hade väntat mig!
 
Nu blir det en lugn eftermiddag!

Spegellandet

Det har precis snöat en del, så nu är det ett fint vinterlandskap utanför fönstret. Även några minusgrader på det. Riktigt fint!
 
Igår hoppade jag in som chef på jobbet. Ersatte min chef över dagen bara. Det innebar ingenting, men var ändå första gången jag gjorde något sådant. Jag försökte skoja lite om det på morgonmötet, men tror inte det gick hem :-). Eftersom det inte gjorde någon större skillnad för någon var det nog få som brydde sig :-). 
 
Jag har nu även läst "Alice i Spegellandet". Jag skrev nog inte att jag skulle läsa den när jag skrev om "Alice i Underlandet" den 10 april i år, men så har jag tänkt ialf. Jag läste en svensk översättning och var inte överdrivet imponerad. Jag gissar att jag inte greppade allt, men blandningen mellan prosa och dikt är inget jag uppskattar. Även det här med att allt är konstigt i Spegellandet upplevde jag mer som barnsligt än spännande och intressant. Charmen från Underlandet kände jag inte av på samma sätt.
 
Det är väl som med mycket annat, att koncentration, förståelse osv spelar in hur mycket eller lite en uppskattar något.
 
Det här tänker jag mig kommer bli en alldeles utmärkt dag!

Styrräntan

För första gången i livet var jag på allvar intresserad av styrräntan. Den har givetvis tidigare påverkat börsen och mycket annat som i sin tur påverkat mig, men nu var det första gången den skulle komma och påverka mina kostnader direkt. Det är väl också någon form av vuxenpoäng :-). Skönt att den inte höjdes!
 
Löneförhöjning idag också plus en hygglig börs. På det hela taget en riktigt bra dag ekonomiskt.
 
Annars inte så mycket att rapportera. Jag såg dokumentären "Mordet på JFK" igår. Det är ju 60 år sedan nu. Det var inga spekulationer i dokumentären, den visade en tidsserie över vad som hände och när. Jag kanske borde se om den gamla klassikern "JFK" med anledning av att det nu var 60 år sedan.
 
Annars är det väl inte så mycket att rapportera.

Paddington

Det har varit en inte alls för händelserik dag. Jag har haft ett par dagar fri från träning för att vila nacken, och det verkar hjälpa.
 
Efter jobbet kom det en person och kikade på vår nuvarande lägenhet. Vore ju smidigt om vi kan göra upp med någon så att vi inte får några dubbla hyror.
 
Igår läste jag ut Agatha Christies "4.50 from Paddington". Det var den första boken jag köpte till min Kobo när jag fick den, men när jag väl köpt den kom jag på att jag borde läsa Miss Marple-böckerna i ordning, och därav har det tagit några månader innan jag nu läste den.
 
I Paddington var jag och föräldrarna för några år sedan, vilket inte var så dumt :-).
 
Det var dock inte det jag främst tänkte skriva om :-). Jag tror att "4.50 from Paddington" var en av de första böckerna av Agatha Christie som jag hörde talas om. Om jag kommer ihåg rätt var det en lärare på högstadiet som pratade om den när vi pratade om böcker av Agatha Christie. Sedan dess har boken känts som en riktig klassiker, men nu tror jag att jag har förstått att den inte ens anses vara en av Christies bästa böcker.
 
Som vanligt berodde morden på arv. Själva grunden med ett mord som någon bevittnar genom att två tåg åker bredvid varandra var lite kul, men annars hade boken inget extra. Jag tyckte inte det fanns särskilt många ledtrådar till lösningen och boken tog slut lite plötsligt. Det gick väldigt fort på slutet. Jag hade nog även trott att boken utspelades på ett tåg, men det gjorde den inte.
 
Jag har således läst bättre böcker med Miss Marple, men även sämre :-).
 
10 böcker lästa på Kobo nu ialf, en bra grej uppenbarligen :-).

Tyresö

Nyss hemkommen från Tyresö, eller kanske Bollmora, jag har lite svårt att förstå vad som är vad. Några bekanta har köpt ett radhus där ute. Det blev en lunch och en kort promenad i närområdet. Det vore trevligt att besöka Tyresö slott någon gång, men det hanns inte med idag. Annars har väl Tyresö fram till rätt nyligen främst varit ett handbollslag för mig.
 
Även om det inte är så långt till Tyresö från Sumpan, så tar det rätt lång tid att åka dit och tillbaka. Minst en timme i vardera riktning. Det mest "spännande" med resan var att se betongen vid busshållplatsen vid Gullmarsplan.
Både Edward Hopper och Roy Andersson hade gillat det här.
 
Igår kväll började vi se sista säsongen av "The Crown". Mycket om Diana så klart.
 
Eftersom vi inte gjorde något särskilt igår passade jag även på att se tre historiska dokumentärer. "Bronsålderns kollaps" om dess kollaps runt Medelhavet var bra. Torka, jordbävningar och migration verkar ha lett till kollapsen. Kan det hända igen, sannolikt! "Krigardrottningen Boudicca", om Boudicca som krigade mot romarna, var rätt bra den också. Boudicca har dykt upp några gånger i mina "flöden" de senaste åren, men det är svårt att veta vad som är legend och verklig historia. Alltid kul med en krigarkvinna ialf! Till sist såg jag "Pyramidernas tid", men därifrån tar jag inte med mig mycket. Jag har för dålig grundkunskap om alla faraoner, så det blir mest rörigt.
 
Nu är det snart dags för arbetsvecka igen, jippi!

Helg igen

Då var det helg igen. Rätt kallt och grått ute, men det verkar som att solen ska kunna komma fram idag.
 
Det har varit ytterligare en arbetsvecka med en hel del personalfrågor. Det är kanske nyttigt.
 
Idag blir det förhållandevis lugnt, men imorgon ska vi ut till Tyresö en sväng. Ska bli kul att se något nytt.
 
Igår kväll såg vi den romantiska komedien "Medan du sov". Det är en film från 1995 med Sandra Bullock och Bill Pullman som jag inte tror att jag hade sett förut. En ganska typisk romantisk komedi utan större överraskningar, men som ändå var mycket mysig att se. Både Bullock och Pullman gjorde härliga rollprestationer och manuset var gulligt i brist på bättre ord. Jag hade fått för mig att Bullock var en rätt dålig skådis, men det måste vara något jag bara fått för mig, hon var riktigt bra i den här rollen.
 
Vi öppnade även en ny flaska gewurztraminer. Den här gången från Alsace. Magiskt igen, med smak av päron och fläder, men farligt starkt. Nästan 15 %.
 
Jag har fortfarande ont i nacken och i en arm. Jag borde kanske vila ett tag, men sannolikt beror det på att jag tränar lite för enahanda. När vi flyttat ska jag köpa en gymkort igen, så blir det säkert bättre.

Älskade bror

Som jag brukar säga, vissa böcker går snabbare att läsa ut än andra. En av de snabbare är Lisa Dos Santos "Älskade bror" som jag läste ut igår efter bara ett par dagars läsande.
 
Lisa Dos Santos är åklagare och blev känd för ett par år sedan när hon gick ut i media och kritiserade fula fiskar i advokatbranchen. Rätt snabbt blev hon intervjuad lite överallt och därmed känd lite från ingenstans. Helt plötsligt hade även åklagarna kommit fram i media och inte bara advokaterna.
 
Boken handlar främst om mordet på Årsta-bron där hon var åklagare i den påföljande rättegången. Det är dock inte det mest intressanta med boken, utan det är snarare hur hon beskriver livet som en tjänsteman. Att hon får arbeta för en, förvisso hygglig lön, men samtidigt tvingas att jobba mot avokater som skriver kostnadsräkningar på miljoner och därmed tjänar minst tio gånger mer. Där kan jag verkligen känna igen mig. Det gäller även andra delar som när hon beskriver hur hon lite motvilligt blev känd för att hon ville påvisa något som hon upplevde som illa, fuskande advokater. Nervositeten det innebar. Det kan jag också känna igen mig i. Jag har också rätt många gånger velat gå till media, men inte orkat eftersom det säkert bara skulle bli för jobbigt om något tog skruv. Även stressen över själva jobbet, har något missats osv? Det fanns mycket igenkänning. 
 
Det kändes som en ärlig bok.

Ståplats i Nybroviken

En dag i Norrköping med jobbet för att diskutera omvärldsanalys. Småtrevligt, men kanske inte jättegivande just idag. Tåget var försenat på vägen tillbaka. Jag fick en bulle och kaffe som kompensation av SJ. Alltid något!
 
Positivt inflationsbesked idag både här och i USA. Det gjorde att börserna stack iväg uppåt. Får hoppas att det inte blir en lika stor rekyl nedåt imorgon.
 
Serien "Ståplats i Nybroviken" såg jag i söndags. Det känns inte som att ett brott idag skulle få samma lätt skämtsamma eftermäle. Det är sannolikt en annan rädsla idag. Idag är det väl dessvärre lite mer som en befarar när det gäller många mord, inte som i brottet ovan, där det överdrevs och spekulerades utan grund. Intressant serie, om än något för räddhågset korrekt. Varför fick vissa av offren mer uppmärksamhet än andra undrar jag?

Fars dag

Idag är det fars dag, och jag är inte hemma och firar min far. Det känns inte bra. Jag kan inte skylla ifrån mig på något sätt, utan det är främst snålheten som spelar in här. Förvisso brukar vi inte fira något speciellt under fars och mors dag, men ändå, det känns inte bra. Många andra brukar säga att de har världens bästa pappa, men de vet inte vad de pratar om, för det är jag som har världens bästa pappa!!!
 
Helgen är lugn, vilket gör att jag som sagt inte har några riktigt bra anledningar att inte åka till Hallsberg, men men... Gårdagen innebar lite träning och skärmtid.
 
Skärmtiden gjorde att jag såg klart serien "Antikens riken". Den handlar precis om det som titeln säger, om antikens riken. En får följa romare, kineser, indier, egyptier och greker genom tiderna. Från rikenas uppkomst till deras fall. Intressant, men lite rörigt, för serien hoppar mellan rikena och genom tiden konstant. De olika dynasiterna i Kina har jag inte heller någon koll på, så allt flyter bara omkring, vilket jag inte gillar.
 
Jag såg även "Gladiatorn" från Världens Historia. Det med ett halvt öga, för Valle läste högt om psykiska sjukdomar samtidigt :-). Det känns ju lite hemma numera när det är foto från Rom, så allt sådant här blir mer intressant. På det stora hela följer dokumentären två gladiatorer som slogs när Colosseum invigdes. De slogs även så tappert så att båda skonades. Båda vann så att säga. Det var förvisso rätt ovanligt att gladiatorerna dödades under fighterna. Nu ska jag även försöka komma ihåg att Colosseum invigdes år 80.
 
Under kvällen blev det pizza och filmen "My Best Friend's Wedding". Det är en romantisk komedi som jag såg 2010, och då var jag inte speciellt betagen av filmen. Det blev jag inte nu heller, även om jag nog skulle kunna tänka mig tre plus istället för två nu :-). Jag har lite mer överseende med konstnärlig frihet nu än vad jag hade då. Rupert Everett var fortsatt filmens behållning, men även scenen där de sjunger "I Say a Little Prayer" kunde jag uppskatta nu, vilket jag inte tror jag gjorde sist på samma sätt. ...men också, filmen är riktigt fånig och fortsatt överskattad :-).
 
Nu ser jag fram emot att se en Liverpool-match under eftermiddagen och hoppas att det ser bättre ut än i torsdags. Oavsett är det nästan lite skrämmande hur mycket jag ser fram emot att se Liverpool-matcher i förhållande till annat. Det är väl som romarna menade, bröd och underhållning, så mycket mer behövs inte för att hålla massorna, och mig, tillfreds :-).

En flicka full av råg

Ibland hänger en felläsning kvar i minnet, och ibland kan det nog även påverka minnet, även om jag lärt mig rätt senare. Alltså, om jag lärt mig något fel, sedan förstått att jag hade fel och rättat mig, men att det sedan gått några år och jag då ska komma ihåg vad som var rätt, då händer det nog att jag inte minns vilket som var rätt och vilket som var fel. Jag minns de två olika utfallen, eller vad jag ska kalla det, men inte vilket som var rätt.
 
Nu tror jag inte det blir fallet här, men ändå. Igår läste jag nämligen ut boken "En ficka full med råg" av Agatha Christe och med Miss Marple i en av rollerna, dock en ganska liten roll. Jag köpte boken i samband med att jag beställde några andra begagnade böcker för en tid sedan, främst för att frakten skulle bli billigare per bok. Sedan dess har jag tänkt att boken heter "En flicka full av råg", och jag antog att den delvis skulle handla om en flicka med råg i ryggen, men så var ju inte fallet. Titeln handlar om råg som finns i en ficka, och inget alls om någon modig flicka :-). Om någon frågar mig om tio år vilken titel som är rätt är jag dock inte säker på att jag kommer minnas vilken, eller det gör jag nog nu när jag gått in lite djupare på det, men ändå...
 
Nåväl, det var inte någon av de bästa böckerna med Miss Marple som jag läst. Det är mängder av karaktärer som har samma efternamn, vilket gör att det blir rörigt. Även om realism sällan är fokus i de här böckerna är det nog lite väl orealistiskt här. Även att Miss Marple brukar komma in i fallen på lite konstiga sätt, så är det lite väl långsökt här. Ramsan som har fokus i boken, och ändå gör det hela lite ovanligare, blir även rätt irrelevant till slut. 
 
Det roligaste med att läsa den här boken var att själva boken är tryckt 1954. Det är intressant att tänka vem som köpte den, hur många som har läst den, var den har befunnit sig osv? Det blir även lite av en försiktig läsning eftersom jag vill ta hand om boken :-).

Komma överens

En vecka som mest handlat om folk som inte kommer överens, eller inte kommit överens. Förutfattade meningar, stolthet, missförstånd, spekulationer, uppmärksammade misstag osv osv. Det i en omvärld som inte gör problemen mindre.
 
Jag är säkert inte bättre själv, men det tär när det blir mycket.
 
Ikväll får jag dock njuta av Liverpool och kanske lite popcorn. Det ser jag fram emot :-).

Ibland går det fort...

I helgen läste jag nästan i sträck ut boken "Klanerna - den systemhotande brottsligheten". Det var punkt efter punkt som bekräftade min upplevda verklighet, men vi backar ett par steg nu. 
 
Boken är typ skriven i reportage, och hänger inte helt ihop, men allt är väldigt intressant. Det är nästan som att läsa ett magasin, men att alla artiklar handlar om samma sak. Boken är inte heller särskilt mycket mer omfattande än ett större magasin heller, med sina knappa 200 sidor.
 
Det jag menar med punkt efter punkt är att mycket av det jag tänker är fallet, men där jag inte riktigt är säker, tas upp som exempel i boken. Främst är det släktbaserade nätverk som konkurrerar genom att de delvis finansieras av illegalt intjänade pengar, och där deras struktur kan skrämma bort konkurrenter. De använder dessutom arbetskfraft som är billig eftersom arbetskraften gör vad som helst för att få ett permanent uppehållstillstånd. Exempelvis betalas delar av lönen tillbaka, eller till och med att arbetstagaren får betala för att jobba. Det kan även vara så att arbetstagaren får sälja knark vid sidan av för att finansiera sin anställning. En annan sak är att mer eller mindre lagliga släktbaserade företag plockar in släktingar för att arbeta osv osv. 
 
Mer uppseendeväckande information, om än inte förvånande, var den om hur exempelvis familjerna Johnson och Wallenberg utnyttjade billig utländsk arbetskraft för att bygga upp sina rikedomar. Det gick kanske inte att göra på något annat sätt, men den på ytan humanistiska borgerligheten är för mig ofta främst väldigt unken. 
 
Mer typiskt är reportagen i boken om hur nätverken tjänar pengar på att lura folk. Honey traps i olika former osv.
 
Som jag brukar säga, en bok som fler bör läsa. Den är inte agenda-politisk, den slår åt alla håll. Det är en inblick i verkligheten.

Söndag

Bättre väder idag.
 
Igår kväll såg vi "The Kids Are All Right". En film om ett lesbiskt par med två barn där barnen tar kontakt med spermadonatorn. Fantastiskt skådespeleri rakt igenom. I övrigt var det mest minnesvärda att de lesbiska kvinnorna kollade på bögporr. De gav en förklaring i filmen, men det finns säkert lager här som jag inte riktigt greppade. Den ena kvinnan var förvisso bisexuell, kanske båda, men bara den ena där det framgår tydligt i filmen. Eventuellt fick jag en del av mina fördomar bekräftade genom filmen. Mycket bra film hursomhelst.
 
Jag passade även på att se tre historiska dokumentärer i regnet igår.
 
Vilda västern - Handlar om järnvägsbyggande, cowboys osv i Nordamerika. Jag lärde mig två saker, att det var många kineser som byggde järnvägen från Kalifornien och inåt landet samt att cowboys generellt inte var beväpnade. Det senare är kanske inte jättemärkligt, men ändå.
 
Skotska klankrigarna - Här var jag trött och somnade nog även till ibland. Det var lite William Wallace, Robert Bruce osv, men främst lärde jag mig att kiltarna är ett relativt nytt påfund. Inte så konstigt kanske, det är nog rätt kallt med kilt i Skottland :-).
 
Kalla krigets hemliga kod - Dokumentär om hur amerikanerna försökte knäcka hemlig sovjetisk kod under kalla kriget. En del namn på spioner som jag hört förut, men främst fokus på själva kodknäckandet, vilket alltid är intressant.
 
Idag har jag främst läst, och mer om det någon annan gång, men jag har även sett klart "A Murder Is Announced" från serien "Marple". En välgjord, men inte allt för minnesvärd adaption av boken.

Det fortsätter att regna...

Det känns som att det har regnat i en vecka nu. Det är inga störtskurar, mer ihållande. Ibland ser det ut som att det regnar, men det känns knappt som att det gör det.
 
Igår var vi på Skansen och gick en sväng. De har en ljud- och ljusshow som kallas "Winter Lights". Inte väldigt spektakulärt, men rätt mysigt. Igår var det dock regnigt och kladdigt, så inte jättemysigt. En något kallare vinterdag med snö är det säkert bättre. Hjortkebaben efteråt och att åka den gamla spårvagnen tillbaka till stan var mer spännande.
Ingången till "Winter Lights" med Skogaholms herrgård till vänster. Det måste ha varit bökigt att flytta den från Svennevad till Skansen. Jag kände mig dock hemma här :-).
 
Igår såg vi klart filmen "Tillsammans". Vi började kika på den i söndags, men blev klara igår. Att vi såg den nu beror på att det kommit en form av uppföljare. Jag tror inte att jag hade sett hela "Tillsammans" förut, utan bara delar av den. Eftersom jag tidigare hade sett delar av den har det inte känts nödvändigt att se filmen, förrän nu då :-). Fantastisk film för övrigt. Sannolikt mer än fantastisk. En modig film! 
 
Jag läste nyss ut "Tragedi på en lantkyrkogård" av Maria Lang. Åter en mycket lättläst bok, men inte så intressant. Historien är inte speciellt originell och karaktärerna är inte så frisläppta som de brukar vara. Det är lite kritik mot religion, vilket var något upplyftande, men främst en berättelse som snabbt glöms bort. Att den utspelar sig kring jul var förvisso lite intressant.

...

...små steg, eller ett stort, det kan ju vara lika långt, beroende på hur många och långa stegen är...
 
Det är mycket prat med banker nu, vilken ska vi välja...?
 
Annars regnar det mest.
 
Liverpool vann mot Bournemouth i Ligacupen igår i en match med otroligt blåsigt och regnigt väder. Blev stundtals parodiskt.
 
Inte så mycket mer att säga. Eftersom jag var ledig i måndags har veckan gått fort, och imorgon är det halvdag.

RSS 2.0