Schyffert på Konserthuset

Jag och Bias kom lite "turligt" över ett par biljetter till Henrik Schyfferts show "Var inte rädda", och vi såg showen på Konserthuset här i Örebro i fredags kväll tillsammans med Lundmark och Acke med flera. Innan själva showen blev det även middag på Texas Longhorn, och jag tyckte lammköttet som jag beställde levererade. 
 
Henrik Schyffert var helt ensam på scen och orerade i ca 90 minuter. Han började brukligt med att prata och skoja med lite folk i publiken innan han drog igång själva showen. Temat var att "vi" inte ska vara rädda för att skilja oss, släppa iväg våra barn eller för invandrare, med det senare som genomgående tema. Själva framförandet var helt fantastiskt, och jag blev väldigt imponerad. Innehållet blandade och gav dock. Det märktes att Schyffert tagit åt sig av responsen på sina okunniga Facebook-inlägg om kostnader för invandring osv. Han pratade nämligen bland annat om att han tyckte att det var bra att han var en hycklare när det gällde invandringen när han ändå gjorde någonting för invandrarna, vad det innebar var dock högst oklart. Antar att han hänvisade till sina Facebook-inlägg, men eventuellt även till givande till välgörenhet. Jag kan dock hålla med honom att det är bättre att göra något än ingenting alls, det som är lite dumt är dock att uttrycka saker som inte är sant och göra det viralt. Vidare hänvisade han till, förhoppningsvis inte medvetet felaktig statistik, när han hävdade att det tar sju år för invandrare att få arbete i Sverige, när det snarare tar nio år för hälften av alla invandrare att få arbete. Han hävdade även att det delvis beror på långa väntetider på beslut från Migrationsverket, vilket är fel eftersom en asylsökande som har en vettig id-handling generellt kan arbeta från dag ett i Sverige oavsett uppehållstillstånd i Sverige eller inte. Han pratade även om mord där han jämförde dagens siffror med siffror från början av 90-talet, vilket ter sig lite märkligt med anledning av att morden gick ner efter det, men numera är på samma nivå, och tidigare var avsevärt lägre så vitt jag vet. Jag hade även kunnat leva med lite vinklad statistik om det inte var för att mycket av det Schyffert ville förmedla var att mycket av den skrämsel-information som kommer till oss från media inte är sann... Det blir lite konstigt att kontra med felaktiga uppgifter då. Han gav även en märkligt enkel förklaring till problemen med kostnaderna för sjukvården i Sthlm när han precis sagt att enkla förklaringar aldrig är sanna. Det var således mycket i materialet som blev motstridigt, men det betyder inte att det inte var roligt, för det var det. När vi efteråt pratade om showen verkade alla ha varit mycket underhållna och de flesta låg på ett betyg på 4 av 5, medan jag, på grund av det stundtals märkliga innehållet, gav showen 3 plus.
 
I övrigt har det varit en lugn helg som dock har sprungit iväg. Köpt en liten Billy-bokhylla och hälsat på i Hallsberg bland annat. 

Boxpass

Jag hängde med Paul från jobbet idag för att köra ett boxpass på Friskis. Numera ingår även passen i mitt medlemsskap, men innan hade jag bara gym, därav kunde jag hänga på. Passet var i mitt tycke lite långt, men det gick att göra det väldigt jobbigt. Helt klart bra träning!

Halvbra dag, men börjar ordna upp sig?

När jag vaknade imorse märkte jag att kylen, frysen och spisen inte fungerade. Jag hade därmed svårt att fixa min frukost... Det gjorde sedan ont i ansiktet att cykla till jobbet på grund av snön i luften. När jag sedan ringde hyresvärden på jobbet och frågade om de kunde kontrollera vad som var fel med elen i lägenheten fick jag till svar att det skulle kunna kosta en massa pengar om det endast var en propp som hade gått... Jag valde därför att inte skicka dit någon. På jobbet fungerade sedan inte datasystemet och jag kan ha slarvat en aning i ett svårmotiverat beslut. När jag sedan kom hem bytte jag proppar utan framgång... Jag såg sedan att det var Nettbuss från Arlanda, med stopp i Örebro, som hade krockat igår där chauffören dog och flera skadades. Jag "brukar" åka med den bussen, och chaufförerna är alltid jättetrevliga, så det känns lite otäckt och väldigt tråkigt. Men sedan vände det en aning och jag fick se att mina aktier ändå gått upp lite trots nedgång på börsen. Efter att jag ringt jouren kom de hit och gjorde något nere i källaren, så nu fungerar kylen, frysen och spisen igen, och förhoppningsvis har inte allt för mycket förstörts på grund av att jag har rätt mycket is i frysen :-). ...och nu ska jag iväg en sväng :-).
 
Det gäller att försöka se de bra sidorna trots allt!

Sthlm, ÖSK osv...

Igår ringde Brendan Hines-Ike från ÖSK mig från Magnus Wikströms nummer. Lite överraskande... Han hade pratat in ett mobilsvar och bad mig ringa tillbaka. När jag ringde tillbaka svarade Magnus i bilen på väg hemåt, blev lite märkligt :-). När jag lade på efter ett kort samtal med Magnus ringde Brendan igen! Han ville sälja årskort till ÖSK-matcherna, men när jag sa att jag ville köpa visste han inte vad han skulle göra, så jag fick prata med Victor Sköld istället :-). Lustigt att ha de tre i luren under bara några minuter. Om allt nu gick som det skulle så ska jag få ett nytt årskort hemskickat snart. Det var dock inte bara till mig de ringde, utan ÖSK-spelarna hade tydligen någon grej att ringa till årskortsinnehavarna som inte förlängt sina årskort igår :-).
 
Ja, så har jag ju hängt i Sthlm några dagar också, vilket inte var så tokigt. Inga väldiga utsvävningar men besökte några nya och några tidigare besökta ställen. Meatballs for the People på Söder var den klart mest positiva överraskningen. Så enkelt och så gott! Typ tre rätter, alla innehållandes köttbullar, sedan bara välja vilket kött en ville ha. Hilma på Torsgatan var också väldigt trevligt! Pom och Flora på Odengatan var väl dock kanske så där. Äta isig acai var svårt, men isigheten var förvisso meningen, ändå så där :-). Från Himlen var det bra utsikt, Misteln i Gamla Stan var mysigt och East på Stureplan var som vanligt. Boendet på Generator var överraskande positivt.
 
Fotografiska blandade och gav som brukligt. Den något "vi är lite bättre än alla andra" utställningen We have a dream var intressant, men aningen ja jag vet inte vad... För mycket? Charlotte Gyllenhammars utställning hade jag kunnat gjort lika "bra" själv, men Ren Hangs nakenbilder var helt fantastiska! Kolla upp honom!
 
I övrigt var jag väl i hela centrala Sthlm förutom på Kungsholmen. En sak är bra med Sthlm, och det är att det kan fungera med nischade ställen som Meatballs for the People.

Chandani

Det blev en sväng till restaurangen Chandani igår kväll, och det var väl på tiden för mig. Jag beställde vitlöksbröd, Chandani chicken och en stor stark och allt smakade utmärkt. Dessvärre var servicen dålig. Vi fick frågan om att få vårt bröd innan huvudrätten, men fick brödet efter vi fått maten, och det efter att vi sagt till. Det kanske var ett undantag att den missen gjordes, men det gjorde helhetsintrycket sämre. Förutom maten var även priset positivt och jag betalade 264 kronor för hela middagen, vilket i mina ögon är väldigt prisvärt. Så är ni ute efter välsmakande och relativt billig mat kan jag rekommendera Chandani.

Åh satan vad dumt det blev :-)!!!

Jag har varit på väldigt bra humör i veckan.
 
Tänkte väl delvis därför skoja till det lite med en bekant och skickade därför följande lätt småfåniga fråga för att verka lite rolig... Det mindre roliga var dock att jag skickade det till mamma...
Hehe stackars mamma!
 
Nog har jag skickat något SMS fel eller dylikt förut, men så här dumt har det aldrig blivit tidigare :-).

Inte mycket att säga

Intressant dokumentär att se om att få betala för sin utbildning på Dokument Utifrån. Det finns säkert många anledningar till att universitet i många länder tar betalt av sina studenter, men personligen är jag väldigt mycket för att alla ska ha möjlighet att studera vidare oavsett ekonomiska förutsättningar.
 
Kommer jag bli sjuk? Många i min närhet är sjuka just nu, hoppas jag klarar mig.
 
Jag har lite svårt att bestämma mig för om det var rimligt av de kvinnliga svenska politikerna att bära slöja vid besöket i Iran...? Någon skrev att även männen borde burit slöja, vilket hade roat ialf mig :-).
 
Mycket har väl hänt, men det var ändå intressant att se att Bobby Riggs först slog en av de bästa tennis-tjejerna innan han rätt knappt förlorade mot Billie Jean King trots att han var 55 år gammal och knappast hade förberett sig så mycket. Undrar vad det skulle bli för resultat om typ Pete Sampras mötte Serena Williams nu? 

Fredag

Hans Rosling dog i veckan, och jag gillade honom, men jag undrar verkligen om han hade rätt data, eller teorier, gällande jordens befolkning? Vi bör nog göra något radikalt åt att det föds så många människor på denna jord.
 
Utvecklingssamtal på jobbet idag och det gick väl ok, men samtidigt märks det hur folk inte trivs i sin arbetssituation. Den kritik jag fick, var väl delvis rimlig (att jag borde hjälpa till mindre och vara hårdare mot handläggarna), men samtidigt borde det inte vara något problem om alla på jobbet bara kände att de hade tid att lyssna, läsa och göra något bra. Det är synd att vi inte bara kan få slappna av och arbeta utan att ständigt känna oss övervakade.
 
Skomakaren lyckades laga mitt skärp med en spik :-). Själva pinnen som en spänner skärpet med hade gått av.
 
Det var inte nog på eländet i onsdags med toaletten i hallen. När jag skulle lägga mig märkte jag att värmen var avstängd, så det blev en kall natt. Jag ringde och klagade dagen efter och efter det har både toaletten varit på rätt plats och värmen varit på :-).

Skita i hallen?

Jag får be om ursäkt för mitt juvenila inlägg nu, men jag är irriterad. Min toalettstol som normalt sett står inne i badrummet står nu i hallen och det luktar apa i lägenheten. Det sägs att det finns en toalett nere i källaren, men jag är inte helt säker... ÖBO har även lovat att sätta tillbaka toalettstolen på rätt plats varje dag, vilket nu inte har gjorts.
Jag kan raljera hur mycket som helst över detta... Är det tänkt att toalettstolen ska stå här i fortsättningen? Gillar att vattnet är inkopplat. Jag är rätt sugen på att sätta mig och skita där toalettstolen står nu, kanske sedan spola för att se vad som händer? Varför inte som en liten överraskning till idioten som inte satte tillbaka toalettstolen efter dagens arbete...

Typ som Dexter...

Idag kom jag hem till detta...
Hallen.
Badrummet.
 
Jag känner mig lite som Dexter eller annan valfri seriemördare. Vissa av mina vänner misstänker väl att det är så även i verkligheten, men icke, i det här fallet är det endast att bytet av stammarna börjat ordentligt vad det verkar. Det här betyder att jag inte har någon dusch på ett tag och att det är otroligt rörigt hemma hos mig. Jag har hört andra gnälla över hur jobbigt det är att bo mitt i en renovering, och kanske inte varit helt förstående, men nu har jag förstått att det inte är ett dugg roligt :-).

En skön hemmadag

Det har som sagt varit rätt mycket flängande senaste tiden, så idag har jag främst suttit hemma och tagit det lugnt. Fixat med lite bilder från Dubai-resan och försökt få någon ordning i det sammelsurium som har uppstått i min lägenhet eftersom jag inte har någon garderob för tillfället på grund av stambyte.
 
Veckan har inte inneburit så mycket speciellt. Jag försökte tydligen använda en rabattkupong jag redan hade använt på Hemköp, det var förvisso lite pinsamt, men annars inte så mycket att rapportera. Annars har det väl varit lite Shuffleboard och andra trevligheter :-).
 
Kikade på en överranskande bra konsert med Peter Morén igår på East West. En av dem från Peter, Björn och John. Både trivsamt och lite tråkigt att det bara var ett 20-tal i publiken. Samtidigt som jag tycker att det är lite tråkigt är det skönt att kunna sitta och se en konsert i ett relativt lugn, samtidigt som en kommer väldigt nära artisten. Det uppstår som en kamratskap mellan artist och publik, vilket är trevligt.
Trots den lilla publiken var det bra drag på Peter Morén. 
 
Inte att förglömma tillagade Grensman en kulinarisk taco innan konserten. Imponerad!
 
Nu hoppas jag på en Liverpool-seger och en alltigenom härlig kväll.

RSS 2.0