Dumt, klantigt, ogenomtänkt...

Efter att ha varit inne i lägenheten hela dagen igår och tvättat, städat och pluggat kände jag att det var dax att hitta på något socialt för att inte bli helt "dum i huvudet"... Under tiden jag satt och funderade över något att göra frågade Carro över MSN om jag ville med och sola?... Mitt svar blev ett JA. Tänkte att det är väl inte helt fel att få lite färg så här på vintern och så var det jättelänge sedan jag solade sist så det borde inte vara så farligt att sola en gång på ett år typ. Så jag hängde med och solade en halvtimme, precis så länge som det brukar vara och jag har inte haft några större problem med huden efter det förut. Läste iofs på en skylt efteråt att det inte är så bra att sola mer än 10 minuter om man är ovan och inte har så mörk hud och det kan jag inte påstå att jag har. Efter att ha kommit hem och kollat på en fotbollsmatch märkte jag att min kropp var ganska röd och inte speciellt brun :-(. Speciellt halsen och övre delen på låren, de utsätts inte så ofta för solljus så det var kanske inte så konstigt. Övre delen på låren började till och med att svida lite lätt också... Jag blir så irriterad på mig själv, hade ju lika gärna kunnat skita i det men nu får man gå runt och vara ljusröd ett par dagar och med ännu högre hudcancerrisk än förut... Arghhh!!! Grädde på moset är att det känns helt fel för en liberal som jag att gå runt och vara röd :-).

Och nej jag är inte jätteröd eller "vidbränd" så det låter nog lite värre än vad det är... Har dock tagit ett beslut att jag aldrig mer ska sola solarium i mitt liv. Undrar hur många gånger jag har solat totalt? 10-15 kanske...

Flight 401

Jag satt och kikade på Supernatural igår kväll, som vanligt på måndagar, och där tog de upp Flight 401. Jag lade det på minnet för att kolla upp om det funnits någon sådan flight på riktigt och till min förvåning hade det gjort det :-). Precis som de sa i serien var det ett plan som kraschat i USA och som det sedan tagits delar ifrån för att ha till andra nya plan. På några av dessa nya plan, och speciellt på ett, hade det tydligen börjat spöka en massa enligt flera olika vittnen. Antagligen inte så trovärdigt alla gånger men väldigt intressant tyckte jag för det här var inget jag kunde minnas att jag hade hört talas om innan. Då blev det så klart att jag satt uppe halva natten och letade information om Flight 401 vilket givetvis ledde till att jag kom i säng alldeles för sent :-). Paranormala fenomen har alltid faschinerat och skrämt mig. Kikade på filmen Ghostship för några veckor sedan och filmen isig var väl inte jättebra men de tog upp mysteriet kring skeppet Mary Celeste vilket var ett av mina favoritmysterier när jag gick i mellanstadiet. Läste allt jag lyckades komma över om det skeppet på den tiden så man fick lite goa rysningar när de pratade om det i filmen :-). För er som inte vet så var Mary Celeste ett skepp som hittades övergivet och drivande någon gång under slutet av 1800-talet.

Är det någon som vill veta mer om de här två händelserna så är det bara följa länkarna nedan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Celeste
http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_401

Jag är frisk nu igen förresten :-).

Kräksjuk!

MIn favorit ettåring, Lisa, har lyckats smitta mig med någon slags kräksjuka. Var hos henne i fredags och tog det lite lugnt och drack någon öl. Dagen efter ringer Lisas pappa och undrar om jag blivit sjuk för att han hade blivit det. Nejdå jag hade inte blivit sjuk då men ett dygn senare började helvetet... Kräkas, vara lös i magen och ha feber... Det verkar till och med som att jag måste vara hemma från skolan imorgon trots att jag gärna vill dit :-(. Ett jävla skit att vara sjuk. I stort sett hela dagen har tillbringats i soffan... Men man får väl se det positivt, bör väl inte bli sjuk något mer i den här sjukdomen den här vintern ialf och så är jag säkert frisk i övermorgon.

Nej men fan...

Jag var riktigt sugen på att dra till Kåren idag. Många intressanta människor som skulle dit men jag fick inte med mig någon bra kompis så jag bangade. Gått ditt själv hade kanske fungerat men jag hoppade det också... Kände för att försöka ta reda på lite saker men det får väl vänta till senare. Drygt bara, jag hatar att vänta...

Dissade att ta en öl med en bekant som verkade bli lite lack över det... Men jag hade ju tänkt att göra annat, så då fick det bli ingenting istället...

Jag var ute hos syrrans familj förut och kikade på Idol och drack lite alkohol :-). Lisa hade lärt sig mitt namn :-). Alltid lika roligt när man kommer dit och Lisa kommer springande och vill ha en kram :-). Saga är inte riktigt lika på men snålar inte med kramar om man frågar efter dem. Riktiga kramungar det där :-).

Tacoätning på stan idag med Nisse och Salle. Det var gott och bra sällskap, trevligt, trevligt.

Årets upptäckt!

I helgen hittade jag ett program som jämnar ut ljudet på Mp3-låtar. Jag trodde inte det gick att göra så innan, ialf inte att höja ljudet på en låt men det gick tydligen. Det är något jag gått och stört mig på under flera år att vissa mp3or har så lågt ljud så att man måste ändra volymen på förstärkaren hela tiden men nu är det löst :-). Programmet heter MP3Gain för er som är intresserade.

Igår blev jag bjuden på middag av faster Birgitta :-). Inte dåligt att bli bjuden på restaurang och det är något som verkligen uppskattas av en fattig student som jag :-).

Nu blir det att fortsätta titta på Liverpool - PSV. 0-0 står det just nu.

Lyckad helg!

Den här helgen blev faktiskt riktigt lyckad. Det började med att jag i fredags gick till Satin för att titta på några gamla jobbarkompisar som spelade där. Jag tyckte de gjorde en helt ok spelning och det lät hyggligt tight. Det som jag kan se som negativt är att de måste försöka få lite mer publikkontakt. Sångaren är rätt cool men lite blyg. Det är svårt som fan men det skulle bli mycket bättre om han talade till publiken och inte ner i scengolvet under mellansnacken :-). Jag hade inte gjort det bättre själv antagligen men det var ett tips. Efter de hade spelat blev det att dansa med Oscar resten av kvällen. Det var ett dansgolv på övervåningen som bara spelade massa 94a klassiker :-). Jäklar vad jag shakade, trots att jag inte var direkt jättefull, och svettigt blev det :-). Det var riktigt roligt. Jag dissade Satin förra helgen men nu ger jag stället beröm istället. Det var dock en annan klubb där den här helgen än sist vilket bör tilläggas.

I lördags blev det lugnare med spelkväll hemma hos Anna-Maria med några kompisar. Vi spelade "Vem vill bli miljonär?" i två omgångar och mitt lag vann båda :-). Alltid gött att vinna hehe... Det var en trevlig kväll.

Jag har blivit helt inne i två riktigt klassiska hårdrockslåtar den här helgen. De har spelats ganska konstant och än så länge har jag inte tröttnat på dem. Så dagens låttips blir således...

Alice Cooper - Bed of nails
Alice Cooper - He's back (The man behind the mask)

Ibland är hemligheter så bra och intressanta att de bör hållas!

Inte direkt konsekvent :-)

Jag skrev i söndags att jag banne mig inte skulle gå till Satin på länge men trots det ska jag dit ikväll igen :-). Det är kul att man är så konsekvent :-). Nicklas, Jonas och Brutus är där och lirar med sitt band och det måste man ju se. Har bara sett dem en gång och då var det inte så bra förutsättningar så det blev inte så värst den gången. Jag hoppas och antar att det blir bättre ikväll :-). Ska bli kul att träffa lite folk från jobbet också som ska dit.
Jag blev bjuden till en fest ute på universitet också som jag gärna hade gått på. Alltid kul att göra något annat än att bara gå på krogen i stan men det får väl förhoppningsvis bli någon annan gång.

Jag känner mig glad och positiv idag :-). Dagen har hittills varit väldigt soft och lugn med mycket socialt umgänge. Då mår man väl bra antar jag :-). Man får hoppas att det fortsätter i den här stilen resten av kvällen.

Tragikomik!

Det blev en på ett udda sätt rätt komisk kväll det här trots allt :-).

För skrivandets skull...

Den här bloggen kom till för att jag skulle skriva lite om vad jag gjorde varje dag men så har det inte riktigt blivit. Man orkar inte skriva varje dag sedan vill man av någon anledning att de som läser bloggen ska tycka det de läser är någorlunda intressant. Människan är bra på att anpassa sig till andra och många gånger alldeles för bra på det...

Idag har det varit en ganska ordinär dag med styrketräning, handlande av mat, läsande av socialpsykologibok, TV-tittande och lite andra mindre saker. Det har egentligen inte hänt någonting upseendeväckande. Nya serien om ondska på 3:an med Hasse Aro är dock riktigt intressant och kan rekommenderas.

Sådana här dagar som inte innehåller mycket till socialt umgänge är rätt trista men tyvärr ganska vanliga när man måste sitta hemma och läsa en del. Sedan är man så lat att man inte orkar ta sig någonstans på kvällarna utan sitter hemma och glor på TV istället :-).

Blir det vad man gör det till???

Igår var det dax för den numera ganska rutinmässiga lördagsutgången men förväntningarna var högre än vanligt för att de flesta av polarna skulle ut vilket var ganska länge sedan. Det hela började bra med en, kanske något stel, men trevlig förfest eller inflyttningsfest hos Robert och Lina. Robert hade fixat med mycket gott och uppskattat tilltugg men det var nog först när vi skulle gå som festen hade lyckats kommit igång på allvar. Kan lätt bli lite avslaget i och med att alla inte drack alkohol av olika anledningar. Alkoholen får i regel folk att släppa loss och bli lite mer pratglada :-).
Runt kvart över 11a bestämde sig jag och Nisse för att lämna förfesten för att försöka ta oss in på någon krog. Nisse var verkligen i stark Emmabodaform som jag dock inte riktigt kommit upp till än men jag var på god väg så förutsättningarna för en fortsatt hygglig kväll såg ljusa ut :-). De första tecknen på att det kunde sluta illa kom när vi upptäckte att kön till Björnis var på tok för lång för att orka stå i så vi knallade bort till Klaras för att se hur det såg ut där men det var typ lika lång kö där som på Björnis. Vi gav upp våra discotekplaner och bestämde oss för att knalla till Satin för där tänkte vi att det inte borde vara någon kö vilket det inte heller var. Det började rätt bra på Satin med fotbollsprat med ett svart Utd-supporter på engelska och prat med lite andra lirare. Alla förutsättningar fanns för att det kunde ha blivit hur bra som helst i och med att många av de bästa kompisarna var där men det blev fiasko ändå... DJ'n förstörde merparten av kvällen genom att mestadels spela pissdålig musik på dansgolvet. Jag var ärligt talat förbannad när jag gick ut därifrån. Satin och Klubb Smart har lite av en stämpel som popklubb men jag vill nog ändra om det till hip-hopklubb med pop-live-akter... De hävdade dock att de byter DJ varje gång men jag vet inte om det hjälper så mycket för min del. Blir det Klubb Smart för mig någon mer gång så lär Amir fixa in mig gratis och att det är något bra band som spelar. Ahhh vad besviken jag var igår efter krogen!

Den här bloggen har blivit lite av en pessimistisk blogg genom de senaste skrivna inläggen men det får ni leva med nu :-). En bra sak dock... Tentan gick bättre än vad jag trodde :-). Nu blir det hem och fira pappsen på pappas dag och kika på Arsenal - Liverpool.

Fredag!

Vi förstör med all största tydlighet vår jord med alla miljöförstöringar och de värsta bovarna är amerikanarna som envisas med att åka bil med V8a även om man bor mitt i en stad. När jag var i New York så kändes det som att varenda bil var på tok för stor för vad som verkligen var nödvändigt. Hur ofta behöver man en V8a motor eller en stadsjeep egentligen? Hör bara namnet stadsjeep... Det klingar konstigt när man säger det högt för sig själv. Jeep i stan känns väldigt fel och framförallt förjävla onödigt. En del menar väl på att de är säkrare än mindre bilar men fanns det inga sådana onödigt stora och tunga bilar att krocka med skulle det således vara rätt säkert att åka småbil också.

Funderade på en sak förut... Om man gjorde det "väldigt" olagligt med självmordsförsök, typ att jämnställa det med att mörda någon annan, skulle självmordsförsöken minska markant då? Ja jag vet att man borde få bestämma över sitt eget liv men samhället hade nog tjänat en del på det. Är det inte konstigt att det är lagligt att ta livet av sig själv men olagligt att låta någon annan "professionell" göra det?

Nu måste jag försöka skriva något positivt efter allt gnällande och funderande. Jag gillar inte att vara negativ. Fast nu kommer jag inte på något så där jätteintressant och kul att skriva om :-). Jag och Salle var iofs och käkade på Tacobaren idag vilket var gottigottgott.

En sak till också, jag har blivit stans största hip-hopare, helt otippat, på grund av en bra låt :-). Lite olikt mig... Ok då den är väl inte så hipitti hoppig men dock en låt som går under hip-hop stämpeln.

...och för er som undrar: Flipsyde - Trumpets (Never be the same again)

Ängslan...

Nu har jag hamnat i en period av hypokondrisk ängslan. Det är inte ofta numera men det händer när jag länkar något litet symtom, oftast helt utan direkta grunder, till någon livsfarlig sjukdom, då oftast cancer. Däremot brukar jag komma ur de här perioderna rätt snabbt genom att tiden visar att det inte kan vara något farligt eller att symtomen kan länkas till något annat. Just nu är det verkligen bara indicier och jag vet att det inte finns någon anledning till oro men det är inte så lätt att förklara för sig själv alla gånger.

Jag är en rätt ängslig person över lag som tycker det är jobbigt att inte ha kontroll över saker och ting. Flyga, sova på båtar, vara i trånga utrymmen, prata inför stora folksamlingar och andra situationer där jag inte har full kontroll kan göra mig stressad och ibland nervös. Däremot är jag rätt bra på att kontrollera min ängslan över dessa saker och det har nog aldrig hänt att ängsligheten fått mig att undvika någon av de nyss nämnda situationerna. Det finns en psykologisk tabell som kallas "the big five" med fem stycken stora grundläggande drag som ger grunden till personligheten och en av dem är neurotisism, ungefär överdriven änglsan, och jag har nog fått lite mer av den delen än många andra i min personlighet.

Redan som ganska liten kunde jag få attacker av dödsångest för att jag var rädd för att dö eller för att jag trodde att jag hade någon sjukdom som kunde leda till döden. Det har varit alla möjliga inbillade sjukdomar som HIV, hjärnhinneinflammation, svampförgiftning och en rad olika cancersorter, speciellt då testikelcancer som jag oroade mig extremt mycket över i flera år innan jag gjorde en undersökning någon gång under den senare delen av högstadiet. Då berättade jag det egentligen aldrig för någon och har knappt gjort det efteråt heller. Efter att ha gått på den undersökningen och fått bekräftat att jag var frisk blev mitt liv så mycket mer avslappnat. Det var verkligen som ett ok trillade av axlarna. Dödsångesten jag hade innan var skrämmande och ledde till andra ännu värre saker med mitt huvud som jag fortfarande skräms av men efter undersökningen blev verkligen alla psykiska problem mycket bättre och kommer bara tillbaka i lindrigare form när jag blir oroad över mitt eget liv på något sätt.
 Vad gäller cancer så känns det som att jag memorerar allt jag lär mig om den sjukdomen. Jag vet hur symtomen yttrar sig på de allra flesta vanligare formerna av sjukdomen. Cancer är det värsta ordet jag vet och sjukdomen drabbar så många oskyldiga unga människor runt i världen. Man blir rädd och förbannad bara man hör det där jävla ordet.

Helgen!

Nu börjar den första helgen i november 2006 gå mot sitt slut och den har varit ganska så trevlig. Igår var jag i Hallsberg och hjälpte far min att byta däck på bilarna, eller jag skulle ha hjälpt till med alla tre men som vanligt hade farsan redan börjat byta däck så det var bara en bil kvar när jag kom. Ingenting jag direkt gnäller över iofs :-). Dagen fortsatte med att åka ut till kyrkan för att tända lite ljus och kika på gravar. Tror det var första gången jag var där sedan Sajjes begravning...

På kvällen blev det förfest här hos mig och sedan utgång. Vi var ett gäng som satt här och drack några öl och hade trevligt. Sedan bar det av till Björnis men där kom inte Carro in så då fick det bli Klaras istället men det var kul där också. Efter krogen gick jag och köpte mat och när jag stog och käkade den gick en kille fram till en liggandes kille och sparkade honom några gånger och menade på att den liggande hade slagit honom inne på krogen. Den liggandes kompisar menade dock att de inte ens varit på samma krog. Många idioter finns det tydligen i samhället ialf.

Liverpool vann igår och Arsenal och Chelsea förlorade idag :-). Ett par sådana omgångar till och Liverpool är med i matchen igen.

Dagen har tillbringats med att handla, löpa och softa lite här hemma framför datorn. Nu ikväll blir det nog att kika lite film.

Det gick nog hyggligt...

Jag tror tentan jag hade igår gick helt ok. Var iofs ett par saker jag inte kunde, men dock hade ett humm om, som jag så klart chansade fel på. Har jag lyckats chansat rätt på några andra saker som jag inte har kollat upp än så kan det nog till och med ha gått rätt bra. Hursomhelst, trots att jag inte kunde allt så tror jag att ett godkänt resultat är ganska lugnt, dock hade jag siktet inställt på ett VG innan men för att få det måste man ha lite tur med frågorna som kommer och det hade jag inte riktigt den här gången.

Vi fick godkänt på vårt arbete efter ett par mindre kompletteringar till slut ialf :-). Erika fixade biffen som jag trodde sist jag skrev.

Det var riktigt skönt igår efter tentan att bara komma hem och sätta sig framför datorn utan att behöva plugga :-). Det är alltid en riktig lättnad precis efter en tentavecka. Det finns till och med undersökningar som visar att immunförsvaret sänks under en tentavecka bara för att man är stressad över allt plugg :-). Tycker iofs inte att jag är så stressad men man har alltid den överhängande tanken om att man kan plugga lite mer... Nu låter jag lite negativ men att plugga är så himla mycket softare än att jobba, speciellt om man bara satsar på ett godkänt betyg och har en någorlunda vettig studieteknik.

Tigerränder... Om man kunde förstå sig på hur andra tänker!? Vad mycket enklare saker och ting skulle vara då.


Tentatider!

Imorgon är det tenta igen och det är lika mycket att lära sig nu som sist det begavs sig. Det är sjukt mycket man ska kunna. Freud, Erikson, Vygotsky, Watson, Kohlberg, Marcia, Gillighan, Piaget med massa flera människors teorier ska man kunna utantill. Jobbigt är det att försöka trycka in allt hursomhelst men ett godkänt bör inte vara några problem.

Läste att Hedvall är fotpatrullerande polis här i stan, känns ju säkert :-). Tänkte ha med en bild på honom här i bloggen men hittade inte bilden när jag kollade efter den idag.

RSS 2.0