Lugnt nyår

Jag tror inte det kommer att hända så mycket idag. Jag tycker till och med att jag känner av svaga förkylningssymtom.
 
Annars har jag fortsatt med dokumentärer om Ryssland. Nu senast såg jag "Välkommen till Tjetjenien" om förföljelser av homosexuella i Tjetjenien och folk som försöker hjälpa dem. På något rätt läskigt sätt hade de ändrat ansiktena på folk i dokumentären så att de såg annorlunda ut. Rätt intressant dokumentär, speciellt för folk i min branch.
 
"Navalnyj - Putins fiende nummer ett" var riktigt intressant och handlade som synes om Aleksej Navalnyj. Säga vad man vill om honom, men det märkliga mod han uppvisar blir jag imponerad av. Att han förgiftades genom gift i kalsongerna hade jag däremot missat.
 
Tidigare har jag varit fundersam kring varför ryssarna försöker förgifta oppostionella på ett sätt som tydligt visar att det är de själva som utfört det. Det är jag nog förvisso fortfarande, men det lär väl bero på att det ska vara tydligt för den som förgiftas vem som är avsändaren, och kanske att döden ska vara riktigt jävlig.
 
Jag hann även med "Inkarikets erövringar". Det mest fascinerande där var några mycket välbevarade offrade barn de hittade i slutet av 90-talet. Läskigt välbevarade.

Börsåret

Börsåret slutade enligt Avanza på knappt 21 % upp. Bra utveckling på sparandet, men sätter man det i relation till olika index är det inte så värst. Jag vill dock inte klaga, hade jag haft pengarna på sparkonto istället hade det varit mycket sämre utveckling. Som jag förstår det var utveckligen även något bättre än för de flesta på Avanza under året.
 
Mina stora inköp under året av Varta och CrowdStrike har snarare sänkt utvecklingen än något annat. Varta är typ plusminusnoll och CrowdStrike är klart ned. Jag lyckades dock sälja mitt sämsta inköp någonsin, Eco Wave Power, med vinst, efter en 100 % ökning en dag i somras. Där och då var jag upp över 30 % på året. Hösten har sedan varit dålig. Medan börsen fortsatt uppåt har jag som synes gått ned 10 %. Det beror nog främst på dålig utveckling i olika betting-bolag, men egentligen är det nog bara Diös som gått bra under hösten. 
 
Sammantaget var det en fantastisk vår och en dålig höst. Trots dålig utveckling på en del aktier tycker jag inte att jag gjort några dåliga inköp. Det blir spännande med 2022 nu :-).

Första slappardagen

Ledigt, sitta i soffan, titta på dokumentärer, träna och gå och köpa mat. Det är livet.
 
Jag tycker ändå att jag inte hunnit med så där väldigt mycket under dagen.
 
Igår kväll såg jag "Skandalen på Huseby", där någon Bernadotte mer flera förefaller ha lurat en svagsint tant med stora rikedomar. Satte inga större avtryck.
 
Klassikern "Jag bor på Hägerstensvägen" var lite mer spännande. Om hur livet var i Aspudden på 70-talet. Något annat än nu. Då var det mycket alkisar och problem i Aspudden, även om det var långt ifrån samma problem som är i förorterna nu. Tåls att diskuteras varför det är så.
 
Idag såg jag "Ryssland vs Ryssland". Tanken med dokumentären var väl att visa vad olika sidor tycker om Putin. Det lyckades inte, det handlade främst om de som inte gillar Putin. Säkert på goda grunder, men märklig titel på dokumentären. Sedan måste man alltid ha i bakhuvudet att en person inte nödvändigtvis lämnar sitt hemland i första hand för att personen är förföljd, även om personen vill ge sken av det.
 
Den äldre dokumentären "Att skapa en Putin" var mer intressant. Jag tror jag sett den förut, eller ialf en liknande. Den handlar om hur väst kom med ekonomiska idéer efter Sovjets fall, och hur illa det blev med det. Allt blev svindyrt, folk blev fattiga och kriminaliteten skenade. På grund av det valdes Putin typ, för att folk ville ha en stark ledare som kunde ordna upp allt. Sedan hade Putin lite flyt med att oljepriserna gick upp och allt blev bättre igen. Man borde inte dra några allt för starka paralleller till Sverige, men en allt för liberal inställning kan leda till mycket dåligt.
 
Jag hann även med en dokumentär om historien gällande Jona och Valen. Typ att folk tror att Jona är begravd i Mosul, men att så inte är fallet. Jag gillar myter och legender, men när folk tar det seriöst blir det mest jobbigt.

Ledighet

Nu börjar en dryg veckas riktig ledighet. Alltså en ledighet utan några direkta planer. Jag har förvisso redan varit ledig några dagar nu i jul, men jag jobbade igår, och de här lediga dagarna har handlat mycket om att träffa familjen. Nu blir det istället ledighet som handlar om att ta hand om mig själv :-).
 
De senaste två dagarna har mina kära föräldrar varit i Sthlm och bland annat träffat stora delar av Valles familj, kul! Vi har bland annat ätit på Fisk. Jag och Valle var även ute och hälsade på Valles syster i en villa i Bromma, och det var ingen skitvilla, riktigt fin var den. Lite utanför en annans prisklass för boende :-).
 
I förrgår hann jag med och se ett par dokumentärer. Den ena var "Lili & Susie". Jag har inte så mycket jag kan relatera till dem, men det verkar som de haft någon form av utmanande utstrålning som kanske var ovanlig för tiden. På det stora hela var det väl dock en rätt intetsägande dokumentär. Lili och Susie gav dock ett sympatiskt intryck.
 
Mindre sympatiska verkar delar av medlemmarna i A-ha vara. Jag såg dokumentären "A-ha: The Movie" om dem. Gitarristen verkar rätt dryg. Kul att de hänger ihop i originaluppsättning fortfarande, men det måste vara jobbigt eftersom gitarristen och keyboardisten inte verkade dra jämt i mycket. De pallade inte att spela in ny musik för att de bara skulle bli osams, och keyboardisten verkar ha fått psykiska problem på grund av gitarristen.
 
Det får räcka för nu, och imorgon lär det bli lugnt!

Julen över

Den trötta julagen var underbar. Det var alldeles för länge sedan jag träffade Levi och Lo. Resterande familjemedlemmar får ursäkta, och kanske även Levi, för Lo är något extra speciellt nu. Det är nästan svårt att sluta hålla i henne. Hon var förvisso inte helt nöjd vid något tillfälle och tårarna rann lite grand, men det utan att hon gapade, svårt att beskriva, men det var känslosamt.
 
Igår blev det lite mer än planerat. Tågresa hem. En gubbe tyckte att jag skulle flytta min väska som jag hade mellan benen. Han ville sträcka ut benen. Jag upplevde att han hade attityd, men samtidigt var det knappast orimligt. Annars var tåget i tid, även om det var försenat från Hallsberg.
 
Väl i Sumpan blev det iväg att träffa Valles familj. Det blev en snabb middag på Vigårda.
 
Hemma igen såg jag ytterligare en Mission Impossible-film - Rogue Nation. Den var också rätt bra, även om Ghost Protocol var bättre. Rebecca Ferguson och en del meningar på svenska var väl främst filmens behållning. Hon måste vara vår största i Hollywood nu? ...men är hon särskilt känd här hemma?
 
Glömde nästan, jag fick biljetter till Red Hot Chili Peppers i London av Valle, helt galet :). Bara hoppas att det lättar med karantän osv framåt sommaren :-).
 
Det får räcka för idag, snart kommer Valles familj.

God Jul

Nu är det juldag och jag sitter och väntar på att systerbarnen ska komma. Det blir således en förlängd jul det här året. Igår var vi hos familjen Wåke och firade en lugn och härlig julafton. Skönt att "kunna" fira inomhus i år :-). Jag måste även säga att jag fick överraskande mycket julklappar :-). Tack för det :-).
 
Innan vi åkte hann jag med att se "Mission Impossible - Ghost Protocol". Oväntat bra måste jag säga. Klart bäst i serien så långt, och om jag nu tidigare kände att det verkade ha varit lite onödigt med fler filmer i serien, så har jag nog ändrat mig nu :-). Det här var bra underhållning. Michael Nyqvist hade även en större roll än jag trodde.
 
I övrigt är jag rätt seg nu. Det blev en del alkohol igår och jag sov väl inte toppen :-).

Hallsberg

Nu är jag i Hallsberg, och här i krokarna stannar jag till annandag jul.
 
Jag tog ett tidigt tåg, och tåget var för en gångs skull i tid samt att det inte var galet med folk.
 
En fundering! Det här att det skulle vara en grej att SVT flyttat Kalle fem minuter framåt i tiden, är det egentligen någon som bryr sig? Har inte det endast blivit en grej eftersom SVT gick ut med det som en grej?
 
Det har inte blivit så mycket gjort idag. Handlat lite mat och kikat på "Mission Impossible 3". Den var lite seriösare än de tidigare, och även den bästa av de tre första. Däremot blir det inte så mycket nytt, det rullar bara på och filmerna flyter ihop, men alla dessa action-filmserier är väl främst ett sätt att tjäna pengar. Det ska vara enkel underhållning, det behöver inte förändras så mycket. Trots att serien redan stagnerat finns det tre filmer till att se om jag minns rätt. Det är bara att ta sig igenom. Det roligaste med "Mission Impossible 3" var att de var i Rom :-).
 
Det var väl det...

Ledigt

Idag har jag haft en ledig dag, den första sedan i juli. Det var på tiden. Det blev en sväng till MOS och paketinslagning därefter. Rätt lugnt där på förmiddagen, var rädd att det skulle vara helt galet, men det är det nog nu :-).
 
Jag såg klart "Mission Impossible 2" imorse innan jag drog mig ut. Det var en blandad upplevelse. Rätt bra story, intressant till en början och bra action-sekvenser, men samtidigt blev det för mycket action och som vanligt rätt fånigt. Jag tänker mig att "Mission Impossible" inte är tänkt att vara så seriöst, men lite mer realism hade inte skadat. Den första filmen var på det stora hela bättre. Hade jag sett "Mission Impossible 2" förut då? Delar av den ialf, men jag är tveksam till att jag sett hela förut. Klätterscenen i början hade jag ialf sett förut.
 
Vi såg även "Swedish Metal Aid" tidigare i veckan, om alla hårdrockare som gjorde en låt för att samla in pengar till svältande människor i Etiopien. Det var fint av dem, även om låten är rätt dålig :-). Kul dokumentär måste jag säga, men det som slår mig mest är den här "jag vill vara farlig" (JVVF) kulturen som fanns förr i Sverige. Alltså att vissa grupper sågs som "farliga" vilket de inte var. Nu är det ju annorlunda. Det är svårt att inte längta tillbaka till den tiden.
 
Jag har även sett serien "Veronica och den kinesiske miljonären". Den handlar om ett par mord i Göteborg, och det är en minst sagt intressant historia. Väl värt att se serien. Det som dock kanske är mest spännande är att tingsrätten i Göteborg först dömde till livstids fängelse för att sedan ta om rättegången efter jäv och fria. Det är både förståeligt och irriterande. Jag vill ialf ha en känsla av ett förutsägbart rättssystem.
 
Ledig imorgon också by the way :-).

VARs istället för fars

Det var en kul omskrivning av ordet fars som jag fann på en av Liverpools hemsidor efter farsen med VAR igår i matchen mot Tottenham. Liverpool hade inte nödvändigtvis de bästa chanserna, och ett kryss var inte orättvist, men domarna måste kunna vara ialf någorlunda konsekventa i sin bedömning. Det förstör så mycket. Om inte Tierney blir avstängd efter det här är det märkligt.
 
I övrigt har jag läst ut "Ängeln i Groznyj", en bok skriven av Åsne Seierstad och som nu har några år på nacken. Det var en kollega på jobbet som tyckte att jag skulle läsa den, och den var rätt intressant. Boken handlar om Åsnes upplevelser av krigen och människorna i Tjetjenien. Hon träffar Kadyrov, ryska soldater och främst en kvinna som driver ett barnhem i Groznyj. Boken ger en del historia om Tjetjenien, men är främst en berättelse om olika människor som bor och varit i Tjetjenien. Förutom att mycket av det som framgår i boken är så pass detaljerat att det i princip måste vara påhittat är boken på det stora hela intressant. En slås av den religiösa galenskapen och förstår varför det dyker upp etniska tjetjener i världens olika islamistiska konflikter. En slås också av hatet och att mänskliga rättigheter inte är så lätt i praktiken. Personligen märkte jag också att jag kunde lite mindre om Tjetjenien än jag trodde. Deportationerna av tjetjener i slutet av Andra världskriget hade jag exempelvis helt missat. På det stora hela var det därmed för min del en mycket intressant bok, även om jag har en känsla av att Seierstad hittar på en hel del för att fylla ut texten och få en mer personlig prägel på den.

Filmserier

Haveri på jobbet i fredags, inget fungerade efter 11-tiden. Blir mer att göra imorgon än vanligt då sannolikt.
 
Lite drygt halva helgen har nu gått. Det känns som jag främst sitter och väntar in julledigheten. Jag är ledig drygt två veckor, vilket ska bli riktigt skönt. Jag har inte varit ledig en dag sedan början av juli.
 
Apropå titeln på inlägget så har jag efter att ha sett Bond, Harry Potter, Bourne och Taken nu tagit tag i Mission Impossible-serien. Jag såg första filmen igår kväll och nu imorse. Jag har sett den en gång innan och det var nog i samband med att den kom 1996. Som vanligt mindes jag inte så mycket, men vissa scener kom jag ihåg ialf. Något rörig film, men snygga effekter.
 
Jag såg klart serien om Alf Svensson igår - "Partiledare av Guds nåde". Jag vet inte om jag finner Alf så intressant, men dokumentärer om svensk politisk historia är alltid intressanta. KD är ju generellt ett parti jag inte har så mycket till övers för. Jag kände mig väldigt sossig när de pratade om abort, gayäktenskap och vårdnadsbidrag i dokumentären.
 
Jag hann även med att se "Planen som bröt ljudvallen" igår. Titeln säger sig självt.
 
Annars blev det en del läsande och TV-spelande igår, men det får det bli mer om en annan gång.

Humm...

Fungerar söksystmet som det ska i den här bloggen? Jag tycker inte allt kommer upp som jag har skrivit om när jag söker på det. Typ hela meningen med bloggen är att jag själv lätt ska kunna gå tillbaka och se vad jag tyckte och tänkte om saker. Det blir ju svårare om inte sökfunktionen fungerar så bra...
 
Skrev jag något om serien "Den gula regnrocken"? Kanske inte. En serie om en koreansk seriemördare. En riktig galning, konstigt annars kankse, men det finns på något sätt grader i seriemördarhelvetet också. Insatsen av polisen föreföll inte ha varit perfekt i det här ärendet. Hyggligt intressant serie ialf.
 
Ny BRÅ-rapport om ungdomsrån. Invandrare rånar svenskar verkar vara slutsatsen. Jag tror den här variabeln är viktigare för Sveriges utveckling de senaste åren med SD:s framfart osv än vad många tror. Alltså varför många män börjat rösta på SD. Att det många gånger är män som på olika sätt blivit utsatta för saker av invandrare. Jag tror inte det krävs så mycket för att sedan dra alla över en kam, och jag är ganska övertygad om att det främst är sådant som drabbar svenska män, och inte kvinnor. Jag tänker att det är samma fenomen som invandrare eller rasifierade känner gällande rasism. Det krävs inte många händelser innan de ser hela samhället som rasistiskt. Alltså att relativt små händelser i en persons bakgrund kan få rätt stora konsekvenser i världsbilden.
 
Jag såg även "Hur byggdes Gizapyramiden" i veckan. Det hade varit spännande att få ha sett Cheopspyramiden med vit sten som fasad. Måste ha varit en galen syn.

Lucia

Lucia var igår, och det är jag fullt medveten om.
 
Valle drog med mig på luciafirande i Klara kyrka igår. Jag var väl inte helt begeistrad över tanken att gå dit, men jag hängde med ändå. Så här i efterhand var det absolut värt att gå dit. Det var någon kör som först gick luciatåg för att senare köra lite mer konventionell körsång. De var riktigt duktiga. Jag vet inte om jag varit på något luciatåg i en kyrka förut, men det var fint. Jag tror inte heller att jag besökt Klara kyrka förut, men det visade sig vara en fin kyrka. Förutom lite för mycket gud och grejer var det sammantaget en mysig upplevelse.
Det var en bra kombo med luciatåg och kyrka :-).
 
Har jag något annat att förtälja? Det är inte många som använder munskydd i lokaltrafiken här, 1 på 20 kanske. Lite överraskande.
 
Jag har även sent omsider börjat kika på "Curb Your Enthusiasm", och hittills är det väldigt kul :-).

Summering

Jag tror att jag var ute och cyklade gällande sydstatsflaggan och Karkiainen, den grejen verkar inte ha varit från 90-talet. Då blir jag ju lite mer frågande, men jag vidhåller att hon än så länge inte bör avgå.
 
Riktigt bra middag på "Magnolia" igår. Välsmakande trerätters för 350 kr upplevde jag som fantastiskt.
 
En viss förvåning när jag upptäckte att jag hade träffat "stjärnan" i dokumentären "Olof Inc". Jag gillar personer som blir framgångsrika, men jag har svårt för personer som är inne på eller gränsar till pyskopat-spektrumet. Jag blir ambivalent :-).
 
Jag har även sett dokumentären om Pearl Harbor, tänkte att jag borde bjuda på ett gammalt foto från när jag var där :-).
År 2007, det var ett tag sedan. Lite rundare då :-).
 
Vidare såg jag nyss "Frivillig vid fronten" om frivilliga som stred för Peshmerga mot IS. Dessa dokumentärer ger ofta lite mindre än vad jag hoppas, men en hel del otäckt foto i dokumentären. Inget för känsliga personer att se.
 
Sist men inte minst såg jag även "Hur gör man för att rädda ett folk" om Herman Lundborg. Missade jag det, eller antogs det bara, att en del av hans arbete var att visa att samerna var en sämre ras? Jag tyckte endast de visade att Herman ansåg att rasblandning var dåligt. Lundborg och det där rasbiologiska institutet stöter jag på då och då, men jag blir inte helt klok på vad som var vad.
 
Jag tog nyss en rask promenad, och gymmade igår, jag tror nog att jag kan smyga igång med träning igen på allvar :-).

Taken 3

Jag var ju tvungen att se klart filmserien "Taken" med Liam Neeson, så jag såg den sista filmen i serien igår och idag. Den anses också vara klart sämst. Det är dock att ta i tycker jag, i jämförelse med de andra filmerna är den inte mycket sämre, alla är ju på sätt och vis rätt dåliga :-).
 
Men det är ju så, relationen mellan dåligt och underhållande. Alla filmer i serien är underhållande, och jag blir inte uttråkad. Det är spännande. Samtidigt går det inte att sluta irritera sig på att Liam Neeson är oövervinnerlig, att alla andra är så dåliga, att han alltid kommer undan osv. Allt detta när han är typ 60 bast också :-). Samtidigt har jag svårt att inte älska en vigilant som bara är dum mot de som gjort dumma saker. Det är en enkel moral, men den är skön på något sätt. 
 
Sammantaget är alltså "Taken 3" en rätt dålig film, men inte mycket sämre än de andra i serien, och om du ser den, ialf som man, kommer du inte bli uttråkad :-).

Lysande utsikter

I somras när jag inte hade några böcker att läsa vid ett tillfälle beställde jag ett par av de klassiker som ialf i Sverige anses vara ett par av världens bästa böcker. Den första var "Gösta Berlings Saga" och den andra "Lysande Utsikter". Den förra läste jag ut för rätt länge sedan, och var väl inte så där väldigt imponerad. Nu har jag läst ut den senare, och är inte heller så imponerad av den.
 
I "Lysande Utsikter" får vi följa Pip som går från fattig till rik och sedan till fattig igen. Han får inte sin stora kärlek och han flyttar under en period till London från landsorten. På det får han kontakt med en brottsling och det blir några rätt väntade förvecklingar. Allt det här presenteras på typ 500 sidor, vilket är alldeles för mycket text, även om texten flyter på rätt bra. Det måste jag ge Dickens. Nu läste jag förvisso på svenska, så det kanske främst är översättaren som är bra. Det tog ett tag att ta sig igenom boken, och det var väl inte alltid ett nöje, men helt ok ändå. Jag har dock svårt att se den extrema storheten i "Lysande Utsikter", men det har säkert en del med när den skrevs.
 
Det här får mig att minnas när jag som barn läste "Oliver Twist". När jag läste baksidan på den boken var jag väldigt förväntansfull, men sedan när jag började läsa upplevde jag boken som rätt trist. Svårt att säga om det skulle vara samma nu, men den känslan återspeglas efter att ha läst "Lysande Utsikter".
 
Ja, ja, ibland blir jag imponerad av klassiker, och ibland blir det som nu, jaha var det inte mer än så här?

Kritisera, men sedan ok, ok?

Jäklar vad det blåser om de nya ministrarna. Att utse Strandhäll till statsråd kan ju inte vara mycket annat än en miss, men bara för att hon känns kass behöver hon inte avgå. Trots märkliga tweets, noll koll på ekonomin och tidigare skandaler. Det är ok, vill Magda ha henne som minister ska hon få vara det, trots ovanstående. ...och hon heilande norrlänningen då? Det känns som hela Twitter handlar om henne. Hon kanske var inbiten nasse på 90-talet i Haparanda, men nog fan låter det ologiskt? Nationalism var på modet där ett tag, och nog fan har jag heilat någon gång också för något normbrytande dåligt skämt. Det är kul att det kommer fram, men det räcker där. Det hade även varit skillnad om hon var sverigedemokrat, det låter som dubbla måttstockar, men det hade varit skillnad, och det fattar alla. Det hade dock varit ok att en sverigedemokrat heilat på 90-talet också. För i helvete, människor måste få förändras. Så det här med sydstatsflaggor, kom igen... Hur många i Sverige nu har någon egentlig kunskap om sydstatsflaggan? Tror inte heller att raggare på landsbygden på 90-talet kopplade det till något särskilt. De tyckte det var fräckt helt enkelt. Så nu räcker det med diskussion kring det här. Men ja just, Eneroth! Säger inte det ALLT gällande hur en del spårat efter metoo? Han ser ut som en riktig snuskgubbe, det får jag ge honom, men det verkar vara få som faktiskt tyckt att han gjort något riktigt klandervärt. Nu släpper vi det här, och jag hoppas verkligen Magda står på sig. #räddavåraminstrarsjobb

Summera helgen

Efter lite fart i fredags var det en lugn helg. Jag är ju typ ordinerad att inte göra så mycket, så jag försöker väl hålla mig till det. Tror dock inte det hade varit så stor skillnad om jag varit helt kry heller :-).
 
Såg "Taken 2" idag. Underhållande dåligt är väl recensionen. Funderar på om jag skrev det om första filmen, alltså en sämre variant av Bond och Bourne, men som likt de andra sannolikt inte kommer ge allt för stora avtryck i minnet.
 
Jag har även sett "När Gamestop skakade börsen" och serien om matchfixning i "Kvarnbyfallet". Jag såg även klart "Catching Killers" på Netflix där ytterligare en för mig tidigare okänd seriemördare i USA dök upp. Det är lite läskigt.
 
Till sist måste jag åter säga något om eget ansvar och viljan att visa att en själv är bra men andra gör fel. På Twitter har det blossat upp en debatt om att Anna Hedenmo har frågat Magda Gad om barn och sexuell läggning. Om det nu är sant, och då problematiskt för Gad, är det väl bättre att bara säga att hon inte vill svara på sådana frågor. Jag har svårt att köpa att vissa frågor är fel, och att de då även är ännu mer fel om de ställs till en kvinna än en man. Gällande ansvar tänker jag på dessa människor som drunknat i Engelska kanalen och hamnat vid gränsen till Polen. Vem har huvudansvaret när de dör? Det skulle jag vilka att några intelligenta provpratade om.
 
Glömde en sak... Vi såg "The Polar Express" igår kväll. En animerad julfilm. Den skulle ha setts med 3D-glasögon antar jag. Animationerna var rätt läskiga, även att så sannolikt inte var tanken. Barnen framstod som läskiga dockor. Jag trodde att jag skulle tycka mycket mer om den här filmen.

Fullspäckad vecka

Den här veckan har varit fullspäckad. Konsert i måndags, julbord på Josefinas i tisdags, middag med Valentinas släktingar i onsdags och igår. Ingen rast och vila, men väldigt trevligt. Idag känner jag mig nästan lite bakis efter att Valles mosters man lurat i mig vin och snaps :-).
 
Vintrigt har det blivit också, och kylan håller i sig. Kul! Hoppas att det håller ända till jul.
 
Jag har mycket svårt att se problemet med att kritisera Strandhäll för skulder hos Kronofogden. Jag har svårt för att känna förtroende för en person som återkommande slarvar med något som jag själv tar på stort allvar. En betalar sina räkningar, punkt slut. Sedan tycker jag definitivt inte det är något hon borde avgå för osv, även om jag inte gillar henne generellt.
 
Jag har väl ofta fel gällande detta, men det borde väl bli bra med en sosseregering, slippa ett miljöparti som knappt lyckas profilera sig som ett sådant.
 
Något annat, "Azerbajdzjan och kaviardiplomatin", var mycket intressant och lite skrämmande om hur personer i Europarådet mutas.
 
Hur mår jag då? Jag pratade med en läkare i förrgår. Han tyckte att jag kunde komma tillbaka om tre månader om det inte blivit bättre. Det är nog bättre nu igen, efter bakslag i söndags. Det är inte så betungande, men jag vill träna!!!

The Jesus And Mary Chain

I måndags kväll var det så dags, typ 18 månader senare än planerat, konserten med The Jesus And Mary Chain på Circus. Bandet är mer eller mindre kultförklarat, men det är inget jag egentligen har någon förståelse för. Jag kan inte relatera till hur de inspirerat andra band och hur galna de var under sina konserter på 80-talet. Jag upptäckte vissa av deras låtar av en slump i slutet av 2010-talet, och de är helt fantastiska. Mer eller mindre omöjligt att förstå att det är 80-talsmusik. Det är musik som mer eller mindre skulle kunna släppas idag.
 
Konserten bestod av två delar, ena delen var att de spelade albumet "Darklands" och andra delen var en blandning av låtar jag främst inte hade hört. Helt ok koncept dock. Trots utmärka recensioner vet jag inte om jag var lika begeistrad. Sången var så där och ljudet var sannolikt olagligt högt. Det blev väldigt skränigt. Sedan hände det ingenting under konserten, inga mellansnack typ och väldigt stillastående på scen. Det här var säkert förväntat för många, men inte för mig. Jag kan ju som sagt knappt något om bandet, jag älskar bara låtarna på skiva. Konserten gav för mig inget mervärde utöver det jag hört på skiva. Förutom en jävligt snygg t-shirt då :-).
 
Summa summarum, jag kommer nog inte gå och se "The Jesus And Mary Chain" igen, men deras låtar kommer sannolikt spelas ännu mer här hemma nu.
Magisk musik, men kanske inte en magisk konsert i mitt tycke.

RSS 2.0