2005

Då var det åter dax att utvärdera ett år som man har levt. Den första tanken som kommer upp är att året 2005 har varit halvbra. Det har funnits klart bättre år i mitt liv, och antagligen några sämre med. Så vilka är då de stora händelserna under året som gott. Jag kommer inte riktigt ihåg ordningen på alla händelser, men det spelar mindre roll.

Det är fyra händelser jag kommer ihåg speciellt mycket från första halvan av året. En av dem var det sorgliga att världens bästa morfar gick bort. Det var riktigt otäckt när han låg på sjukhuset och bara blev sämre och sämre för varje dag, och hade vetskapen om att han snart skulle dö. Var verkligen jobbigt att se honom så. Själv verkade han ändå inte särskilt rädd för att dö. Hoppas jag också kan vara så lugn när den dagen kommer. Till slut lät han sitt liv överge sin kropp efter att mamma precis hade gått. Han ville nog inte dö inför sitt enda barn.

Sorg blev till glädje därefter när storasyster och Erik fick sitt andra barn. Jag hade hoppats på en grabb så klart, men så blev det inte. Det blev en liten, ascool, och tjock Lisa som fick se dagens ljus istället :-). Hon är världens gosigaste bebis :-).

Under våren gjorde jag, Macke och Henke en sightseeing-resa till London. Hotellet eller, hostel kallas det nog, var rätt kasst men hade sin charm. Det blev en massa knallande, förhandlande och partajande under resan :-). Kan nog bli fler resor till London i framtiden.

Den 25/4 2005 är ett datum som jag inte kan men en kväll som jag aldrig kommer att glömma. Då spelade Liverpool final i Champions League mot AC Milan i Istanbul, och jag hade tagit ledigt från jobbet för att kunna se matchen. I halvtid stog det 3-0 till Milan och hoppet om en seger var helt ute. Jag satt och hoppades på att det inte skulle bli en total förnedring när ett mirakel plötsligt inträffade. Liverpool utjämnade till 3-3 på typ 7 minuter. Det var fullkomligt osannolikt. Något sådant kan inte hända, och speciellt inte mot AC Milan. Inte nog med det... På övertiden lyckades Jerzy Dudek göra en dubbelräddning som bara inte går att göra. Men det finns nog en Gud och han är definitivt en stor Liverpoolsupporter, för det måste ha varit med hjälp från ovan som vi vann den här matchen.

Nästa stora grej var Hultsfredsfestivalen. Hultan var riktigt kul året innan, och det var tänkt att samma gäng skulle åka ner i år igen. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Biljetterna tog av någon underlig anledning slut så alla hann inte köpa biljett. Till slut blev det bara jag, Henke och Svampen som åkte ner, och till råga på allt var det extrem leråker när vi kom ner till tältplatsen. Då blev man lite misspeppad. Men The Ark konserten var underbart bra, och lördagen blev lite extra kul när några jobbarkompisar kom ner. Nu låter jag kanske lite för negativ men jag hade verkligen stora förväntningar som gick lite i kras. Jag gick tom och lade mig tidigt två kvällar för att jag hade solhuvudvärk och för att det regnade. Vädret har stor betydelse för hur bra en festival blir.

I slutet av juli ordnade jag till en resa till Bulgarien och Golden Sands med några kompisar. Det var Nisse, Bias, Henke, Salle och Peppe som hängde på till slut. Vi var nästan samma gäng i Sunny Beach förra året och hade obeskrivligt kul då. Årets upplaga blev inte riktigt samma sak på grund av några anledningar. Nisse blev febersjuk efter bara någon dag och fick ligga inne på hotellrummet några dygn. Inte nog med det så blev typ alla mer eller mindre magsjuka. Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt, tror jag, som när jag satt på toaletten och bajsade vatten. Fy fan vad jobbigt det var!!! Det blev att köpa förtjockningspiller till slut. Det funkade verkligen inte annars. Sedan fick jag ett jobbigt skoskav så att jag fick gå med skor på stranden :-(. Men det var ändå mycket som var riktigt roligt under resan. Vi var starkt inspirerade av en Mötley Crüe biografi och blev således själva ett rockband :-). A shit in the dark var vår första singel he he... Vi hade artistnamn och försökte se ut och bete oss som ett rockband :-). Vi sminkade oss och gjorde en massa sjuka saker :-). Summa sumarum så var den här resan askul men inte euforiskt överspeciell som förra året :-).

Jag lyckades ta MC-körkort under året också. Trodde verkligen aldrig att jag skulle klara av det. Var en teknikdel av uppkörningen som jag hade väldigt svårt med på lektionerna. När det väl var dax för uppkörning var jag ganska övertygad om att jag inte skulle klara den delen, men på något sätt lyckades jag reda ut det efter att ha fått ett andra försök. Riktigt kul att få köra motorcykel. Speciellt när man har en i garaget som bara står och väntar :-).

En annan underbar händelse var under hösten då jag åkte till Liverpool för första gången med Svampen och Leif för att titta på fotboll. Det var Liverpool-Blackburn som spelade. Oj, oj, oj vad kul det var att sitta på Anfield, precis nere vid planen, och se på matchen. Det är en sådan underbar stämning och kronan på verket var att Liverpool vann med 1-0 :-). Utöver matchen så var vi på diverse Beatles saker som var väldigt intressanta. Har bl a. varit utanför husen där medlemmarna i The Beatles växte upp :-).

Veckan innan hade jag varit i Turkiet, Kmer, med min närmaste släkt. Mor och far bjöd på resan och nästan all mat så det var bara att tacka och ta emot :-). Det blev en lugn och skön resa med mestadels solande. Jag och Erik åkte ringar efter en motorbåt och det var verkligen askul :-). Satan vad man flög av he he... Utöver allt annat mor å far bjöd på så betalade mamma ett par ascoola badbrallor till mig med :-). Tack, tack!!!

Humm.... När jag tänker efter så har nog inte året varit så pjåkigt ändå. Både skolan och fotbollen har gått bra, och jag har flyttat till Örebro och börjat läsa på universitetet. Har även tagit tag lite i handbollen och spelat några matcher i b-laget med blandat resultat. Tjejfronten har väl egentligen inte heller varit så dålig. Mer kvalité än kvantitét kanske... Har nog lyckas hålla mig borta från alla snedsteg och bara tagit det jag velat ha :-P. Påsken och dagen efter midsommar var två roliga dagar he he... Men någon riktig kärlek har man inte hittat än, och det hade jag inte tänkt heller.

Jag har mått bra och trivts med mig själv i det mesta i år :-). Vad positiv jag blev efter den här summeringen :-). Allt har tydligen varit tip-top föutom några stora saker som blev sämre än jag trodde men ändå bra, och morfars bortgång.

Kommentarer
Postat av: Sandy

Då drar jag på mig mitt vrålsnygga ställ när våren kommer å så tar vi en sväng! Det ser jag fram emot!
KRAM

2006-01-03 @ 15:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0