Varför skriver man blogg?

Jag tänkte skriva definitionen av vad en blogg är här i början av dagens skrivande, men ordet "blogg" fanns inte med i min relativt nyinköpta ordbok. Min tolkning av ordets betydelse är dock, blogg=def / dagbok på nätet. Snackade lite med "stor" Nisse på MSN igår och han tyckte att min blogg var på tok för detaljerat skriven, för långa inlägg och inte skriven för att andra ska läsa den. Min tanke med den här bloggen har aldrig varit att skriva för någon annan än mig själv. Jag har under hela mitt liv funderat på att skriva dagbok men aldrig orkat börja, vilket kan ha berott på att det faktiskt inte är lika roligt om ingen annan kan läsa den. Där märks en viss ambivalens över om jag nu skriver för mig själv eller för andra. Slutsatsen blir nog att jag skriver för att senare kunna se vad jag gjort olika dagar tidigare i livet, men hade ingen annan kunnat läsa det hade jag säkerligen inte skrivit överhuvudtaget. Så jag kommer fortfarande skriva i en form som inte riktar sig till andra, men att andra läser bloggen ändå är bara kul.
Vi diskuterade olika sorters kritik också. Jag har jävligt svårt att ta kritik och kan undvika att göra vissa saker bara för att folk då kan kritisera mig. Om det beror på att man fått tagit en hel del skit genom åren och sällan gett något tillbaka är svårt att säga. Jag tycker inte om att kritisera andra för deras utseende eller andra saker öppet. Det har aldrig fått mig att känna mig bättre eller som ett sätt att bli coolare i kompisgänget. Så ger man då ingen skit så får man ofta ta skit istället. Däremot finns det något som kallas för konstruktiv kritik som man måste kunna ta för att förstå vad man gör för fel och hur man ska kunna förbättra sig. Men får man bara höra det som är dåligt och aldrig något som är bra, så blir inte alltid den kritiken så värst konstruktiv...

Undrar just vad som händer ikväll? Några av kompisarna åkte mot Arlanda och Kreta ganska så nyss så de är onekligen inte hemma :-). Jag hade kunnat hängt på men hoppade det av lite olika anledningar. Får se om det blir någon utlandsresa för mig den här sommaren. Däremot är ett fallskärmshopp inbokat nu :-). Det kommer blir riktigt kul :-).

Den här dagen har innehållit träning, fotbollstittande och musiklyssnande.

Kom på en sak till... Om det är någon som känner sig utpekad i den här bloggen på något sätt så är det bara säga till så raderar jag det. Fast nu är det väl ingen som orkat läst ända hit ner :-).

Kommentarer
Postat av: Nisse

Bra Andy, bra att du står fast vid din utgångspunkt.

Det som du skrev nu var de bästa hittills vad jag har läst av tidigare. Härligt, självdistans, ingen orkat läsa hit..de va kul.

Det där med kritik är alltid svårt och jag är nog rätt lik dig där angående att ta kritik och inte ge någon tillbaka. Hmm jag tror att det är något som kommer mer och mer ju äldre och klokare man blir, låter skittråkigt att säga det men för egen del har jag ingen annan förklaring.

Hoppas de va bra på Björnis sista timmen för Frimis var katastrof (inte kul att va 10 år äldre än alla)även om Adam o André bjöd på skumpa.

Ha de! Nisse

2006-07-23 @ 15:58:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0