Saigon!!!

Igår kom vi fram till Saigon efter en ganska så ok bussresa för en gångs skull. När vi kom fram så spöregnade det och gatorna svämmade över så det första vi fick göra var att sitta och vänta på att regnet skulle sluta vid en resebyrå. Lite taskig start så att säga :-). Regnet ville dock inte sluta så vi bestämde oss för att springa iväg och försöka hitta ett hotell vi kollat upp i Lonely Planet. Vi hittade det men det var fullbelagt igår kväll så det var bara att leta vidare för oss. Fortsatt dålig start med andra ord men snart vände det rejält. Efter det negativa svaret sprang vi in i en gränd för att en argentinare sa att det fanns billiga hotell där inne. Väl inne i gränden såg Nisse en skylt om hotell och vi trillade in på ett litet ställe som mest liknade ett vanligt privat boende. Så var det dock inte utan de hade rum på övervåningen vilka var väldigt fina och billiga så det var ett lätt val för oss att vi skulle bo där. Grädde på moset är att vi lyckats sno en internetuppkoppling här också :-). Vi har även blivit bra vänner med familjen som bor här och sitter ofta och snackar skit med dem nere i receptionen och de tipsar oss om sevärdheter och bjuder på bananer :-). Således är det riktigt bra här.
image76
Nils med familjen.

Idag har vi haft en sightseeingdag. Först var vi vid Reunification Palace där Saigon slutligen gav upp mot kommunisterna 1975. En kul grej var att Nisse hade köpt en boll innan vi gick dit och när vi kommit fram blev vi tvärtemot vad man kan tro ombedda att sparka boll på det fina gräset utanför. Tror inte att det brukar vara så populärt att medföra bollar på sadana här ställen annars och speciellt inte att använda den extremt fina gräsmattan i trädården för fotbollsspelande. Inte nog med det... Typ 3-4 vietnameser har velat att vi skulle passa bollen till dem och alla har passat tillbaka den. Till och med en vakt utanför palatset ville känna på bollen :-). Det roligaste var när Nisse passade en snubbe som ville känna på bollen och denne får felträff när han ska passa tillbaka så att bollen skulle hamnat i trafiken om inte en annan vietnames som råkade befinna sig precis vid vägen uppfattat situationen och passat tillbaka bollen med en perfekt volleypass till Nisse :-). Väldigt rolig situation :-). Speciellt tack vare att vietnamesen vid vägen inte reagerade mer på oss förutom att passa tillbaka bollen :-).
image73
Utanför palatset med gräset där de tyckte vi skulle spela fotboll i förgrunden.

Vi har även varit vid War Remnants Museum idag. Det är ett museum med massa saker och information om Vietnamkriget. Väldigt intressant och sorgligt. Det är massor med bilder från tortyr och lemlästade människor. Man blir lika förvånad varje gång att människor kan vara så grymma mot varandra som de uppenbarligen kan.
image74
image75
Finns inte så mycket att tillägga.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur har ni det i Afrika?

2007-10-12 @ 17:52:57
Postat av: Andy

Afrika?

2007-10-12 @ 20:57:02
Postat av: Anonym

Ja, Afrika.

2007-10-13 @ 15:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0