Transsibiriska Jarnvagen!

Nu har man sovit en natt och haft en heldag har i Mongoliet och Ulan Bator. Det var valdigt skont att sova i en riktig och normalbred sang istallet for de smala "sangarna" som fanns i kupen pa taget. Skont att veta att det inte ar 1,5 meter ner till golvet ocksa om man skulle fa for sig att trilla ur sangen :-).

Resan pa transsibiriska var inte riktigt som man hade forvantat sig. Det kinesiska taget som vi akte med bestod av nastan enbart vasterlandska turister och utsikten bestod mestadels av lov och barrskog sa man kande sig inte speciellt utomlands under resan om man sager sa. Gradde pa moset var att vara kupekamrater var ett par fran Skane. Det som kandes annorlunda mot ett svenskt tag var att taget var lite risigare an ett svenskt, att det var en konduktor per vagn och att de var kineser samt att restaurangvagnen drevs av ryssar. Annars var det ungefar som att aka mellan Malmo och Kiruna nagra ganger i streck.
Resan kandes ganska rask  trots att hela 5 natter spenderades pa taget. Man anvande tiden till att spela diverse spel, losa korsord, lyssna pa ljudbok, ata mat och prata skit med medresenarer.
En valdigt bisarr sak med resan var att restaurangvagnen tydligen kunde bokas av storre grupper. Pa var resa var det ialf tre storre grupper med 40-talister som skulle ata ett par ganger var per dag vilket givetvis ledde till att ingen annan kunde ga till restaurangen och ata for att den alltid var upptagen. Detta ledde sa klart till en borjan till stor irritation hos manga och alla gick runt och gapade om "grouppa turista" for det var det man fick hora av servitrisen nar man ville ata dar. Irritationen lade sig en hel del efter att man forstatt att man kunde kopa hygglig mat av sma gummor pa stationerna taget stannade pa och overgick mer till medomkan for den stackars servitrisen som fick slita djuret en hel vecka for att gora alla turistgrupperna nojda och mota bort oss andra hungriga och irriterade resenarer.
Vara kupekamrater fran Skane var ett trevligt och till viss del kanske oversocialt par :-). Vet knappt om jag traffat nagon mer socialframat person an tjejen i det paret :-). Hon kande nog i princip alla pa taget efter ett par dygn :-).
Om man summerar lite sa var knappast en resa med det kinesiska taget pa transsibiriska jarnvagen nagon speciellt skrammande eller modosam upplevelse. Det var ungefar som att aka tag valdigt lange i Sverige med nagra fa undantag.
35234-38
Taget med omgivning.
35234-39
En av vara tagvardar.

Nu till Ulan Bator och Mongoliet igen... Det forsta intrycket man far av Mongoliet ar att det ar mycket stepp och berg. Det ar saledes valdiga vyer att se ut over overallt. Man trodde att utsikten skulle vara sa under stora delar av transsibiriska men den kom inte forran man borjade narma sig Mongoliet. Manniskorna ar gladare an ryssarna men verkar nastan annu samre pa engelska an ryssarna, ialf de unga och de flesta ser ut som en blandning av indian och kines. Kvinnorna verkar aven vara ganska sa blyga.
Ulan Bator ar en ganska skitig och ful stad. Den ar ganska lik en oststatsstad med mycket fula betonghus och dylikt dock finns det en del fina buddhistiska tempel som skiljer ut sig. Dar stammer verkligen det man hort innan med verkligheten. Grejen med Mongoliet ar dess natur och den ska vi undersoka imorgon da vi bokat en aningen dyr men sakerligen vard privat resa med egen guide :-). Det ska bli spannande och en rapport fran den kommer forhoppningsvis upp har imorgon.

Upptackte igar att jag bade glomt gratta Erik och Bosse. Aj aj aj, illa illa! Far gratulera har och nu istallet. GRATTIS Bosse och Erik!

Kommentarer
Postat av: Karolina

Har du ont av Öststäder nu också? Men du säger som du tycker för allt, som vanligt :P
Då ska du nog inte ge dig av till landet jag kommer ifrån heller, där finns det också sånna hus..

2007-09-10 @ 23:21:47
Postat av: Andy

Nejda jag har inget emot Oststadsstader. Men betonghus ala miljonprojekten i Sverige ar inte vackra. Speciellt inte om de aldrig rustas.

2007-09-12 @ 09:45:27
Postat av: Robert

Jag har mycket emot Öststadsstäder. Men betonghus ala miljonprojekten i Sverige är vackra. Speciellt om de aldrig rustas.

2007-09-18 @ 10:55:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0